Anime Review: Magi: The Labyrinth of Magic

Magi: The Labyrinth of Magic (anime Review)

In Magi: The Labyrinth of Magic volgen we een bijzonder jongetje met de naam Aladdin, tijdens zijn avonturen in een oude wereld. Deze wereld heeft ontzettend veel weg van het midden-oosten zoals wij dat kennen, eeuwen geleden. In deze wereld lopen de spanningen tussen verschillende naties steeds verder op en gaat de strijd om dungeons te veroveren altijd door.

Deze dungeons zijn magische plekken waar men, als je de top kunt bereiken, gezegend kan worden met grote schatten en een magisch voorwerp waarin een sterke geest leeft (Djinn). Deze dungeons zijn echter levensgevaarlijk en het veroveren van een dungeon is voor de meeste mensen dan ook een onmogelijk taak. Voor hen blijft het bij dromen en fantaseren over de wonderlijke dingen in de dungeons.

Talentvolle Alibaba

Alibaba is zo iemand die vaak droomt over het veroveren van een dungeon maar wanneer hij tijdens een normale werkdag Aladdin ontmoet staat ineens zijn leven op z’n kop. De beiden heren hebben een wat stroeve start maar al snel zijn ze diep verzonken in een spannend avontuur waaruit blijkt dat Aladdin verre van een normale jongen is.

Hij bezit niet alleen bijzondere krachten, maar ook een sterke Djinn, en een onuitputtelijke hoeveelheid magoi (magie). Er lijkt dan ook veel meer schuil te gaan achter zijn onschuldige en blije persoonlijkheid dan je op het eerste gezicht verwacht…

Wanneer Alibaba en Aladdin samen een dungeon weten te veroveren en Alibaba zelf ook een djinn wapen in bezit krijg begint het verhaal pas écht. Samen reizen de twee de wereld door waar ze verwikkeld raken in de strijd tussen verschillende naties, hun krachten proberen te ontdekken en trainen, en ontmoeten we vele bijzondere personages!


Blijde verrassing

Toen ik aan Magi: The Labyrinth of Magic wist ik niet helemaal wat ik kon verwachten. Van vrienden had ik al begrepen dat het ontzettend leuke serie was en had ik ook de vrolijke gezichten van de characters al even voorbij zien komen, net als her en der toffe actie shots van mooi ontworpen outfits.

Eenmaal begonnen werd het me in no time duidelijk dat dit weer zo’n anime was waar ik enorm van zou gaan genieten, en dat heb ik ook zeker gedaan! Het verhaal komt lekker snel op gang en ook al weet je dat er meer aan de hand is dan op het eerste gezicht te zien is, wordt het verhaal op zo’n manier neergezet dat je elke keer nét genoeg weet, zonder dat je meteen alle “geheimen” te weten komt.

Talrijke avonturen

Dit verhaal, gecombineerd met bijzondere personages met unieke looks en persoonlijkheden, zorgen voor veel variatie en geven de serie ook wat diepte. Want naast lekker veel luchtige humor en goede actie komt er af en toe ook  een feels canon langs om een tranenschot op je af te schieten. Bij mij in elk geval (maar ik ben dan ook een beetje een emotioneel watje).

Magi-ep.-1-Aladdin1
Afbeelding via Operation Rainfall

Niet alleen het verhaal en de personages zelf maken deze anime zo leuk om te kijken, ook de artwork met haar vrolijke kleuren doen veel goeds! Jammer genoeg is het af en toe wel een beetje simplistisch getekend en mis je her en der wat diepte maar dat doet zeker niet af aan de rest! Ook de muziek is super goed gekozen en onderstreept alle kanten van deze anime nog net dat beetje meer.

Al veel te snel waren de 25 afleveringen van dit eerste seizoen voorbij, maar gelukkig stond het tweede seizoen – Magi: Kingdom of Magic – alweer klaar! Ook dit tweede seizoen was fantastisch en een absolute aanrader. Jammer genoeg is Magi (nog) niet te vinden op Netflix, maar wel de prequel Anime Review: Magi: Sinbad no Bouken.


Nog meer toffe anime, manga, games of Japanse cd’s vinden? Bekijk dan al onze reviews of lees alle overige anime en manga artikelen. Weten waar je anime kunt kijken? Lees dan hier onze tips voor het kijken van anime in Nederland. En ben je op zoek naar fysieke anime, manga, games, cd’s en merchandise van je favoriete franchises? Kijk dan op:

Bol.com logo
PlayAsia logo
CDJapan Logo
Dit artikel – Anime Review: Magi: The Labyrinth of Magic – verscheen voor het eerst op 17 maart 2015 en is voor het laatst geupdatet op 17 maart 2020.

Tags:
,
Joyce
desushitimes@gmail.com

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en schrijft inmiddels al bijna 10 jaar over alles dat te maken heeft met Japan. Verder is ze gek op anime, gaming, Pokémon, Animal Crossing en alles dat kawaii is. Daarnaast is ze ook een fanatieke Japanse hobby chef, wat tot uiting komt op ProefJapan.com!

2 Reactie's
 • nerdygeekyfanboy
  Geplaatst op 21:47h, 16 september Beantwoorden

  Ik had al eens over deze bekende anime gehoord en had de eerste aflevering gezien. Die vond ik best leuk, maar ben nog niet verder gaan kijken. Uit deze review te zien moet ik dat toch maar gaan doen dan 😉

  • Joyce
   Geplaatst op 09:48h, 17 september Beantwoorden

   Zeker doen ja! Wij zijn er hier helemaal weg van 😉

Geef een reactie