ANIME REVIEW: MISS KOBAYASHI’S DRAGON MAID

Miss Kobayashi’s Dragon Maid (Anime Review)

Kobayashi is te omschrijven als een rustige koelbloedige ICT’er met een hart van goud. Haar leven bestaat uit urenlang programmeren en (onterecht) op haar kop te krijgen van haar baas, alleen om  laat thuis te komen. Zo nu en dan kan ze met een succesvolle doujin-collega nerden over haar maid-fetish onder het genot van alcohol, maar daar blijft het ook bij.

Meer hoeft ze ook niet in het leven, anders dan misschien een maid. Zelf beseft ze dat het ook onrealistisch is. Maar na een avondje stappen loert de volgende dag een draak op haar bij de voordeur. Is dit het einde van Kobayashi en haar maid-dromen?Pas op met wat je wenst!

Nee! De draak heet Tohru en heeft Kobayashi een wederdienst te bewijzen. Tohru’s wederdienst komt in de vorm van een persoonlijke maid met drakentrekjes, voor al je gemak in het huishouden! De draak lijkt van alles over de rustige ICT’er te weten, maar zelf begrijpt Kobayashi er niets van. Hoe weet Tohru eigenlijk dat Kobayashi van maids houdt? Wat heeft ze eigenlijk gedaan om een wederdienst te verdienen?

Gedurende de serie wordt dit uit de doeken gedaan terwijl nieuwsgierige draken komen kijken waarom Tohru bij een mens is gaan wonen als maid, zoals Kanna. In no-time heeft Kobayashi ineens twee familieleden erbij, en ook haar collega krijgt een vriend van Tohru in huis.

Maids = fanservice?

Bij maids denk je al snel aan fanservice, maar de fanservice grappen worden in twee afleveringen gemaakt. Daardoor heeft deze serieuze kleurrijke en blije serie de tijd om eigenlijk een familieverhaal te vertellen over een bijzonder (half-)Japans samengesteld gezin. Kobayashi is de vrouw die dacht dat ze nooit ergens behoefte aan had wie ineens voor een familie moet zorgen.  Ineens heeft Kobayashi mensen die op haar rekenen en die willen dat ze op tijd thuis komt naar werk.

b4T1C8ucU4

Tohru is de gepassioneerde buitenlandse lover, terwijl  Kanna de jonge onverwachte dochter is Met nieuwe familieleden komen ook nieuwe vrienden. Tohru heeft vanuit de drakenwereld contacten met andere draken zoals Quetzalcoatl en de altijd mensenhatende Fafnir. Kanna gaat naar de basisschool en bevriend de de tot-over-haar-oren verliefde Riko, wie weer een oudere zus heeft die ook een liefde heeft voor maids.Gezinsdynamiek

Zo vlug als ze zijn gekomen is het gezin ook geïntegreerd in de Japanse samenleving. Maar het runnen van een gezin gaat ook gepaard met het delen van lief en leed. Lusten kunnen lasten zijn, waarvan Quetzalcoatl het sprekende voorbeeld is. De relatie tussen Quetzalcoatl en haar Sho(u)ta bijvoorbeeld draait wel in een heel bijzondere en fanservice-manier om lusten, wat de serieuze momenten van de serie teniet kan doen.

Al met al kijkt Miss Kobayashi’s Dragon Maid gemakkelijk weg als je van vrolijke doch serieuze komedies houdt. De relatie tussen Tohru en Kobayashi is bijzonder realistisch uitgewerkt en geeft de serie diepgang.  Fantasiewezens zoals draken zijn hier daadwerkelijk een toevoeging. Met de komst van Tohru en Kanna kan een mooi persoonlijk verhaal met een goed budget worden verteld over een integrerend samengesteld Japans gezin.

Miss Kobayashi Dragon Maid
7.6 / 10 Score
Verhaal8
Personages7
Animatie8
Soundtrack7
Plezierfactor8

Nog meer toffe anime, manga, games of Japanse cd’s vinden? Bekijk dan al onze reviews of lees alle overige anime en manga artikelen. Weten waar je anime kunt kijken? Lees dan hier onze tips voor het kijken van anime in Nederland. En ben je op zoek naar fysieke anime, manga, games, cd’s en merchandise van je favoriete franchises? Kijk dan op:

Bol.com logo
PlayAsia logo
CDJapan Logo
Tags:
,
Heidi
hei.bakker@gmail.com

Heidi is een echte donut liefhebber met een passie voor kunst en cultuur. Daarnaast is ze gek van berenmeisjes, goede storytelling, kunstzinnige anime, en alles waarvan ze haar koffie uitproest.

Geen reactie's

Geef een reactie