My Roommate Is A Cat anime review.

My Roommate is a Cat (Anime Review)

Als katliefhebber en ex-baasje maakt het me altijd blij om een kat te zien, te kunnen aaien en er mee te kunnen spelen. En mede-kattenbaasjes zullen het ongetwijfeld met me eens zijn; de liefde voor onze purrende beestjes gaat ver, niks is te gek voor de kleine schatjes. We denken ook altijd maar al te goed te weten wat de kat denkt en wat die bedoelt als die miauwt; aandacht, eten, knuffels. Een combinatie van de drie kan natuurlijk ook.

Straatkat

Echter zijn er ook mensen die helaas nog niet gezegend zijn met de liefde en avonturen die je beleeft als je een kat in huis hebt. Dit geldt ook voor Mikazuki Subaru (朏 素晴 ) in de serie My Roommate is a Cat, (同居人はひざ、時々、頭のうえ), die plotseling het baasje wordt van het (voorheen) straatkatje Haru (陽). De titel letterlijk vertaalt zegt “mijn huisgenoot zit op mijn schoot en soms, op mijn hoofd” wat ik zelf echt fantastisch vind en heel erg tekenend is voor de serie.


De kat op het kerkhof vinden  

Nadat Mikazuki op jonge leeftijd zijn ouders heeft verloren, verandert hij in een sombere jongen die liever geen contact heeft met anderen. Mensen verlaten je uiteindelijk toch, dus waarom nog de moeite doen? Verder zitten mensen ook alleen maar “in de weg”. Alleen wondend in zijn grote familie huis, schrijft hij mystery novels onder een pseudoniem. Hij heeft zo min mogelijk contact met de buitenwereld, en dat bevalt hem prima.

Wel trekt hij er nog regelmatig op uit om langs te gaan bij het familiegraf van zijn ouders om wat offeringen te brengen en even bij te praten. Mikazuki had echter niet door dat tonijn, het eten dat hij als offer had meegebracht, er wel heel erg lekker uitzag in de ogen van straatkat Haru. Hij lijkt wel uit het graf van zijn ouders te springen! Haru heeft alleen oog voor het eten natuurlijk en trekt zich niks aan van de verbouwereerde Mikazuki die het offer voor zijn ouders ziet verdwijnen.

Maar dan, EUREKA! Mikazuki krijgt opeens het briljante idee om een nieuw verhaal te schrijven. Ditmaal over een kat, die stiekem een huurmoordenaar is en het doel heeft hem uit te schakelen. Vastbesloten om deze inspiratie niet los te laten besluit Mikazuki de kat mee naar huis te nemen, en dan kan ons verhaal echt gaan beginnen!

Twee paar ogen

Het leuke van deze anime is dat je het verhaal en de taferelen ziet vanuit de ogen van zowel Mikazuki en Haru. Waar beide elkaar totaal niet begrijpen; Mikazuki heeft totaal geen idee wat het hebben van kat allemaal inhoudt, en Haru is een kat vers van de straat die niet gewend is aan het leven binnen. Dit zorgt voor tal van leuke en grappige situaties, die eindigen in de twee hoofdrolspelers die langzaam maar zeker dichter naar elkaar toe komen.

De gewone situaties zoals eten geven, kattenvoer halen, en naar de dokter gaan voor check-ups zijn een paar voorbeelden van onbekende situaties waar Mikazuki en Haru zich samen in bevinden. Aangezien dit voor de kattenbaasjes vrij herkenbare situaties zijn, kunnen ze zich makkelijk hierin verplaatsen en komt de humor mooi naar voren. Zo laat de anime typische ergernissen van kattenbaasjes zien. Denk aan de kat liggend op je laptop, die er dan duidelijk niet vanaf wil, en dat terwijl je écht aan de slag moet. Of dat het soms lijkt dat je kat spoken ziet, door raar rond te rennen. Maar misschien is dat ook wel zo?

Je wordt er in elk geval steeds aan herinnert dat Mikazuki echt geen idee heeft wat voor dieren katten eigenlijk zijn en wat er allemaal mij komt kijken als je eentje in huis neemt. Een mooi voorbeeld vind ik zelf in de dierenwinkel er een groot misverstand ontstaat tussen Mikazuki en de winkel medewekster, Oukami Nana (押守 七), als het gaat over de naam van Haru. Mikazuki had voorheen nog geen naam aan het beestje gegeven en de manier van praten, die voor kattenliefhebbers heel normaal is, ging compleet langs hem heen.

Pak je tissues maar

Behalve dat de humor goed zit in de serie, mag je je ook klaar maken voor een paar huil scenes. Beide hoofdpersonages hebben hun donkere momenten uit het verleden en groei in hun relatie laat hier een mooie verwerking van zien. Zo leert Mikazuki van iemand (iets?) anders van te houden en Haru hoeft niet meer te vechten voor haar leven buiten om straat. Samenwonend raken ze steeds gehechte aan elkaar, worden ze meer open naar anderen toe en leren ze wat het (weer) is om een familie te zijn.

Relatietherapie voor jou en je kat

Dus heb jij zelf een kat en wil je een leuke variatie van jullie band bekijken. Of heb je geen idee van wat het hebben van een kat allemaal inhoudt en ben je nieuwschierig? Hoe dan ook, My Roommate is a Cat is leuk voor crazy cat ladies en de normale anime kijken. Een leuke combinatie van humor, verdriet en familie. Nyan~!

Anime Review: My Roommate is a Cat
7.4 / 10 Score
Verhaal7
Personages8
Animatie7
Soundtrack7
Plezierfactor8

Nog meer toffe anime, manga, games of Japanse cd’s vinden? Bekijk dan al onze reviews of lees alle overige anime en manga artikelen. Weten waar je anime kunt kijken? Lees dan hier onze tips voor het kijken van anime in Nederland. En ben je op zoek naar fysieke anime, manga, games, cd’s en merchandise van je favoriete franchises? Kijk dan op:

Bol.com logo
PlayAsia logo
CDJapan Logo
Raquel
xxraquelgomez@hotmail.com

Raquel is een fulltime fangirl en is dan ook altijd druk bezig met het verzamelen van schattige merchandise. Verschillende culturen en de bijbehorende folklore vind ze helemaal geweldig. Verder ontkent ze dat ze gamen misschien toch iets te leuk vindt.

Geen reactie's

Geef een reactie