Anime Review: Non Non Biyori.

Non Non Biyori (Anime Review)

Non Non Biyori is een heerlijke slice of life anime serie die zich afspeelt op het platteland van Japan. In een klein dorpje in de middle of nowhere maken we het leven mee van een groepje jonge meiden. Ze wonen allemaal in of rond het dorpje en gaan naar dezelfde school. Ze maken hun huiswerk samen, spelen samen, en proberen er samen op uit te trekken om kleine avonturen te beleven. Alles op een heerlijk gemoedelijk tempo, met een lekker luchtig sfeertje.


Van Tokyo, naar platteland

Hotaru Ichijou is net verhuisd van Tokyo naar een kleine dorpje vanwege het werk van haar vader. Op de eerste dag van haar nieuwe school maakt ze meteen al een paar leuke vrienden. De enthousiaste maar ook lichtelijk luie 1e -jaars middelbare scholier Natsumi Koshigaya. De 2e -jaars oudere, maar kleinere en schattige Komari Koshigaya. De 1e -jaars basisscholiere Renge Miyauchi, die ondanks haar serieuze blik er niets aan kan veranderen dat ze nog erg aandoenlijk is. En de niets-zeggende (letterlijk!) 3e –jaars Suguru Koshigaya, de oudere broer van Natsumi en Komari.

Image via myanime

En wat blijkt, ze zitten echt met z’n allen in dezelfde klas, de hele dag! Of het nu geschiedenis, muziekles of gymles is. Het is namelijk een piepklein schooltje en er zijn maar heel weinig leerlingen. Daarom krijgen ze allemaal les van dezelfde lerares.  En dat betekent heel veel zelfstudie! De lerares, die de oudere zus van Renge blijkt te zijn, zit er dan ook voornamelijk bij als een niet zo charmant muurbloempje die eigenlijk alleen maar moet opletten of ze hun opdrachten voor de dag af krijgen. Onderwijl doet ze graag een dutje.

Maar niet alleen op school is het stel op elkaar aangewezen, ook daarbuiten! Want er zijn maar weinig jongeren te vinden in het dorp. En er is nog minder te doen. Samen bedenken ze dan ook vanalles om hun dagen te vullen. Van lekker snacken naast de rivier, fantaseren of het leven in de grote stad, of elkaar stiekem wat plagen en lopen rellen.

Charmant

De serie draait dan ook voornamelijk om de kleine avonturen van de 4 meiden. Het laat zien dat het leven op het platteland ook bijzonder en leuk kan zijn. Van het lopen naar een bergtop met een prachtige bloesemboom, tot het bezoeken van de snoepwinkel in het nabij gelegen dorpje. Met een gezonde dosis vrolijkheid, lol en wat fantasie kan je een heel eind kan komen. 

Verwacht dus geen grootste mysteries, epische plot twists, of anderzijds grote verrassingen. Het is simpelweg een rustige slice of life, met heel veel charme, en veel humor.


Nog meer toffe anime, manga, games of Japanse cd’s vinden? Bekijk dan al onze reviews of lees alle overige anime en manga artikelen. Weten waar je anime kunt kijken? Lees dan hier onze tips voor het kijken van anime in Nederland. En ben je op zoek naar fysieke anime, manga, games, cd’s en merchandise van je favoriete franchises? Kijk dan op:

Bol.com logo
PlayAsia logo
CDJapan Logo
Dit artikel – Anime Review: Non Non Biyori – verscheen voor het eerst op 22 november 2013 en is voor het laatst geüpdatet op 22 november 2019.

Tags:
,
Kurimu
belle.fleurs@hotmail.com

Kurimu is een Japan cultuur- en subcultuur superfan. Kawaii-lover. Calpis-verslaafde. Echte ontdekker, eerlijk, en soms té nieuwsgierig. Vleugje ondeugend met een toefje dapper.

2 Reactie's
 • Jolijn
  Geplaatst op 21:21h, 17 december Beantwoorden

  Ik dacht dat deze anime heel erg zou tegenvallen omdat ik het idee had dat er niets zou gebeuren en het snel zou gaan vervelen. Maar dat was totaal niet zo en wat een humor had deze anime! Weten jullie misschien ook wanneer seizoen 2 komt?

  • TheSushiTimes
   Geplaatst op 10:06h, 19 december Beantwoorden

   Hoi Jolijn!

   Haha ja toch best een leuke serie he? 😀
   Wanneer het tweede seizoen komt is niet helemaal duidelijk maar vermoedelijk rond april/mei volgend jaar ^^

Geef een reactie