ANIME REVIEW: NURSE WITCH KOMUGI R

Nurse Witch Komugi R (Anime Review)

De altijd energieke Komugi-chan wil niets liever dan een bekend idool zijn. Alles is beter dan het zoveelste kleine optreden bij de lokale apotheek, hoeveel ze ook van haar buurtbewoners/fans houdt. Kon ze maar meer zoals haar beste vriendin Kokona zijn: een bekend idool met echte fans en echte tv-rollen!

Alsof een beroemd idool worden niet moeilijk genoeg is voor Komugi-chan, wurmt Usa-P zich in haar leven; een bol, vliegend, konijnachtige wezentje. Hij vraagt Komugi-chan of ze naast het worden van een daadwerkelijk idool ook nog even de wereld wil redden en een legendarisch meisje wil worden…  Kortom, de perfecte set-up voor een serieuze mahou shoujo (magical girl)/idolen-parodie.

Drie idolen, één jongen

Komugi is niet de enige die Japan moet redden. Ook haar vriendin Kokona en beroemd tomboy-idool Tsukasa blijken van de partij te zijn. Het wordt echter geen gezellig team. In plaats daarvan vechten ze soms tegen elkaar. Het verslaan van vijanden en redden van de wereld levert je namelijk Tombo-E kaarten op, en deze wil iedereen zoveel mogelijk verzamelen.

Echt een gevalletje ieder voor zich en zo weten ze ook niet van elkaar dat alleen hetzelfde geheim delen. Juist door elkaars identiteiten geheim te onthouden creëert de serie ruimte voor… meer plot.

Snel, roep een lange aanvalsnaam terwijl je aanval 0,2 seconden duurt!
Van links naar rechts: Tsukasa, Kokona, Yuuto

Zo vindt Tsukasa de jeugdvriend van Komugi leuk, het bekende idool Yuuto. Ze heeft alleen twee problemen waar ze zich eerst overheen zal moeten zetten. Yuuto valt voor haar in haar Magical Sister outfit zonder te weten dat zij Tsukasa is. Tsukasa daarentegen heeft een publieke tomboy-persoonlijkheid en zou graag toe willen geven dat zij de Magical Sister is én Yuuto leuk vindt, maar daarvoor zal zij eerst haar eigen verborgen meisjes-persoonlijkheid moeten omarmen. Zo mixed de serie heel veel romantiek en humor met het magical girl thema.

Mahou shoujo tropes

De makers van Nurse Witch Komugi R weten maar al te goed wat standaard magical girl serie tropes (cliché plotelementen) zijn en hoe ze die in hun voordeel kunnen gebruiken. Zo zijn Komugi en Usa-P een parodie op Sailor Moon’s Usagi, terwijl de verborgen identiteiten veel weghebben van series zoals Full Moon o Sagashite.

De twist is hier eerder hilarisch dan bloedserieus: zo is Kokona in haar alterego een extreem sadistische maid. Maar ze vergeet natuurlijk elke keer nadat ze is getransformeerd dat ze een bijzondere persoonlijkheid heeft tijdens het vechten, wat voor de nodige ongemakkelijke situaties zorgt.

Gelaagdheid

Nurse Witch Komugi R kent ondanks de goed getimede komische scenes verrassend veel gelaagdheid voor een parodie. Personages kampen met hun eigen persoonlijkheden, juist omdat ze in de showbusiness zitten. In hoeverre weet je nog wie je bent als je continu je als een idool moet gedragen? Een verrassend donker thema dat op een bijzondere manier verwerkt wordt in de serie.

Kokona heeft met bijzondere persoonlijkheidsproblemen te maken.

Ook andere duistere kanten van de showbusiness komen langs, zoals verplicht mee moeten werken aan een bikini-aflevering met een perverse regisseur. Gelukkig blijken al die incidenten allemaal te verklaren door de magische krachten van Tombo-E kaarten die de idolen moeten verslaan en verzamelen in hun mahou shoujo vorm.

Geslaagde parodie

Nurse Witch Komugi R slaagt dan ook als een volwaardige parodie mahou shoujo serie zonder dat daarvoor elke aflevering weer een nieuw monster moet verschijnen.

De serie compenseert het gebrek aan plot met hilariteit en volledige animatie. Zelfs verplichte 3D idolen-dansscenes zitten er in, gelijk aan het niveau van bijvoorbeeld Love Live. Wie plot verwacht kan deze serie beter links laten liggen. Ben je echter goed bekend met mahou shoujo  tropes en houd je van flauwe humor dan is Nurse Witch Komugi R perfect voor jou!

Nurse Witch Komugi R
6.8 / 10 Score
Verhaal6
Personages6
Animatie8
Soundtrack7
Plezierfactor7

Nog meer toffe anime, manga, games of Japanse cd’s vinden? Bekijk dan al onze reviews of lees alle overige anime en manga artikelen. Weten waar je anime kunt kijken? Lees dan hier onze tips voor het kijken van anime in Nederland. En ben je op zoek naar fysieke anime, manga, games, cd’s en merchandise van je favoriete franchises? Kijk dan op:

Bol.com logo
PlayAsia logo
CDJapan Logo
Tags:
,
Heidi
hei.bakker@gmail.com

Heidi is een echte donut liefhebber met een passie voor kunst en cultuur. Daarnaast is ze gek van berenmeisjes, goede storytelling, kunstzinnige anime, en alles waarvan ze haar koffie uitproest.

Geen reactie's

Geef een reactie