Anime Review: Petshop of Horrors

Anime Review: Petshop of Horrors

Episodes: 4

Genre: Horror, Josei, Mystery, Supernatural

Aired: 2 maart 1999

Speciaal voor Halloween willen we dit keer een bijzondere serie uitlichten: Petshop of Horrors. Een serie die voor velen nogal onbekend zal zijn aangezien deze al ruim 15 jaar oud is! Desondanks is het een perfecte aanrader voor een aantal uren lekker griezelen!

Count D, een nogal eigenaardige en interessante dierenwinkel eigenaar, verkoopt zeldzame en moeilijk te verkrijgen dieren aan mensen die behoefte hebben aan iets speciaals. Met elke koop komt eveneens een bijzonder contract. Wanneer men zich aan de regels van het contract houdt is er niks aan de hand, maar indien één van de regels wordt gebroken…

Dan kan de dierenwinkel niet aansprakelijk worden gehouden voor wat er eventueel kan gebeuren. Leon Orcot, een detective, houdt zich bezig met verscheidene onopgeloste en onverklaarbare moordzaken. En ze zijn allemaal klant geweest bij Count D zijn dierenwinkel, maar waarom?

Petshop of Horrors is een intrigerende en mysterieuze serie waar je niet teveel je hoofd over moet willen breken. Hoewel deze serie erg kort is en de afleveringen redelijk zelfstandig van elkaar gekeken kunnen worden blijft het zeker de moeite waard!

Count D met zijn prachtige verschijning is een dubieus maar intrigerend karakter, de diverse geruchten die rondom zijn dierenwinkel hangen dragen daarnaast alleen maar meer bij aan de ongrijpbare sfeer van de serie!

Leon Orcot, de detective, is daarnaast een contrasterende tegenspeler voor Count D. Zo mysterieus en ongrijpbaar als de Count is, zo recht door zee en helder is de detective. De kleine uitwisselingen die bestaan tussen deze twee karakters zijn door het contrast daarom zowel intrigerend als bijna komisch.

IMG_1945 (1)

Hoewel sommige afleveringen aardig disturbing kunnen zijn zitten er ook daadwerkelijk prachtige momenten tussen. Deze serie speelt dan ook heel erg met de scheidslijn tussen werkelijkheid en verbeelding en de kijker zal zich op menige momenten dan ook afvragen wat er nou daadwerkelijk is gebeurd.

Daarnaast levert de serie ook een mooi contrast met de kunstige jaren ’90 artwork en tegelijkertijd toch behoorlijk lugubere gebeurtenissen, die vaak ook maar al te grafisch worden weergegeven. De serie heet immers niet voor niks Petshop of Horrors 😉

Ook wordt er behoorlijk met je gevoel gespeeld: de verwachtingen en beschuldigingen die in het begin kunnen worden gewekt lijken achteraf ineens niet meer zo glashelder. Is de Count een slecht persoon? Wat voor wezens brengt hij nou echt naar zijn klanten? En hoe gaat dit alles nou aflopen?! Dit zijn slechts enkele van de vragen die constant door je achterhoofd schieten tijdens het kijken.

pet-shop

Petshop of Horrors weet goed te spelen met de kijker en doet je doen smachten naar antwoord op je vragen, al kan maar het beste gewoon genieten van deze serie en haar prachtige en mysterieuze sfeer.

Het nadeel van Petshop Of Horrors is dat het erg weinig afleveringen heeft (4), terwijl deze wel degelijk meer had verdiend! Aan de andere kant is het daarom een perfecte “special” voor de Halloween sfeer, maar mocht je toch nog niet genoeg hebben gehad van deze serie vergeet dan ook vooral niet de manga te lezen! 🙂

Petshop of Horrors
7.5 / 10 Score
Verhaal8
Personages7
Animatie7
Soundtrack8

Op zoek naar Petshop of Horror merchandise, anime, en manga? Kijk dan op:

 

rea

bollogo-web_rgb_600x181

 

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en is een social media verslaafde Japan lover die met veel passie over alles schrijft wat maar met Japan te maken heeft. Daarnaast is ze gek op cosplay, anime, Pokémon, games, en alles wat kawaii is.

Laat ons horen wat je te zeggen hebt!

Close
X