Anime review: Ranma 1/2

Ranma 1/2 (Anime Review)

Alweer een wat oudere serie maar Ranma 1/2 is een absolute klassieker die je niet mag missen! Met 161 afleveringen, een boel specials en een hoop humor is de serie geweldig om te kijken! De relatie tussen Akane en Ranma speelt een centrale rol, maar de ontwikkelingen gedurende de seizoenen is zowel grappig, schattig als frustrerend neergezet. En zorgen ervoor dat je niet kunt stoppen met kijken.

Ranma Saotome en zijn vader, Genma Saotome, vallen tijdens hun training in China in de vervloekte waterbronnen van Jusenkyo. Elke bron heeft een andere vloek en de ongelukkige die in contact komt met het water is gedoemd om met koud water te veranderen in wat er ook in het verleden in is verdronken.

Genma en zijn jeugdvriend Soun Tendo, spreken af dat de twee Saotome’s bij de Tendo familie intrekken en dat Ranma zal gaan trouwen met één van de Tendo dochters. De jongste Akane Tendo, een martial arts tomboy, krijgt dit al snel op zich geschoven maar de twee zitten hier totaal niet op te wachten. Want terwijl Ranma alleen maar bezig is met Martial Arts en het verbreken van de vloek zit Akane echt totaal niet te wachten op nog meer ongein van jongens.

Afleiding

Met talloze obstakels in de vorm van nieuwe characters, wedstrijden en hun eindeloze competities over wie de betere martial arts vechter is, blijft echt progress in de relatie tussen Akane en Ranma steeds maar achterwege. Lichtelijk frustrerend , maar vooral ook erg grappig! Hoewel de relatie zich gaandeweg wel wat ontwikkelt zorgt de romance absoluut niet voor vervelende ruis of storing in de sfeer van de serie. Integendeel zelfs!

unnamed (1)


Gouwe ouwe

Voor velen zal de teken- en artstyle misschien even wennen zijn, want de serie is namelijk alweer ruim 20 jaar oud, maar laat dit je niet tegen houden! Ranma 1/2 is een geweldig leuke martial arts serie, met characters die stuk voor stuk hilarisch zijn en de vloek die op de Saotome’s rust maakt het alleen maar grappiger. Kortom, de vele diverse characters en de humor die de makers rondom Martial Arts hebben geplaatst maken het een super vrolijke anime om te kijken. Zeker gezien de serie goed gebruik maakt van een beetje ecchi hier en daar kan er niet veel misgaan!

Ook niet onbelangrijk, de vele anime opening songs zijn ontzettend aanstekelijk en dikke kans dat ze aardig lang in je hoofd blijven zitten!

Nog meer toffe anime, manga, games of Japanse cd’s vinden? Bekijk dan al onze reviews of lees alle overige anime en manga artikelen. Weten waar je anime kunt kijken? Lees dan hier onze tips voor het kijken van anime in Nederland. En ben je op zoek naar fysieke anime, manga, games, cd’s en merchandise van je favoriete franchises? Kijk dan op:

Bol.com logo
PlayAsia logo
CDJapan Logo
Dit artikel – Anime review: Ranma 1/2 – verscheen voor het eerst op 24 maart 2015 en is voor het laatst geüpdatet op 24 maart 2018.
Tags:
,
Imagine
imaginemailbox@gmail.com

Liefs, Imagine. Een Otaku, cosplay artist, gamer en cat lover!

1 Reactie
  • Kitty Ocean
    Geplaatst op 11:50h, 24 maart Beantwoorden

    De klassiekers blijven klassiek! Zonder deze grondleggers had je niet het nieuwe 🙂 Ik moet het nog steeds afkijken, maar ben al een heel eind. Yup, aanrader! Zeker vanwege Shampoo…

Geef een reactie