Anime Review: Ranma 1/2

Anime review – Ranma 1/2

Episodes: 161

Genre: Comedy, Fantasy, Martial Arts, Slice of Life

Release: 15 april, 1989

Ranma Saotome en zijn vader, Genma Saotome, vallen tijdens hun training in China in de vervloekte waterbronnen van Jusenkyo. Elke bron heeft een andere vloek en de ongelukkige die in contact komt met het water is gedoemd om met koud water te veranderen in wat er ook in het verleden in is verdronken.

Genma en zijn jeugdvriend Soun Tendo, spreken af dat de twee Saotome’s bij de Tendo familie intrekken en dat Ranma zal gaan trouwen met één van de Tendo dochters. De jongste Akane Tendo, een martial arts tomboy, krijgt dit al snel op zich geschoven maar de twee zitten hier totaal niet op te wachten. Want terwijl Ranma alleen maar bezig is met Martial Arts en het verbreken van de vloek zit Akane echt totaal niet te wachten op nog meer ongein van jongens.

Alweer een wat oudere serie maar een absolute klassieker die je eigenlijk niet mag missen! Met 161 afleveringen, een boel specials en een hoop humor is de serie geweldig om te kijken! De relatie tussen Akane en Ranma speelt een aardig centrale rol uiteraard, maar de ontwikkeling gedurende de seizoenen is zowel grappig, schattig als frustrerend neergezet.

Met talloze obstakels in de vorm van nieuwe characters, wedstrijden en hun eindeloze competitie over wie de betere martial arts vechter is, blijft een beetje progress steeds maar achterwege.

Lichtelijk frustrerend dus, maar vooral ook erg grappig! Hoewel deze relatie zich gaandeweg ontwikkelt zorgt de romance absoluut niet voor vervelende ruis of storing in de sfeer van de serie. Integendeel zelfs.

unnamed (1)

Voor velen zal de teken- en artstyle misschien even wennen zijn, de serie is namelijk alweer ruim 15 jaar oud, maar laat dit je niet tegen houden! Ranma 1/2 is een geweldig leuke martial arts serie, met characters die stuk voor stuk hilarisch zijn en de vloek die op de Saotome’s rust maakt het alleen maar grappiger.

Kortom, de vele diverse characters en de humor die de makers rondom Martial Arts hebben geplaatst maken het een super vrolijke anime om te kijken. Zeker gezien de serie goed gebruik maakt van een beetje ecchi hier en daar kan er niet veel mis gaan 😉

Ook niet onbelangrijk, de vele anime opening songs zijn ontzettend aanstekelijk en dikke kans dat ze aardig lang in je hoofd blijven zitten!

Anime Review: Ranma 1/2
7.3 / 10 Score
Verhaal7
Personages8
Animatie6
Soundtrack8


Op zoek naar merchandise, anime, en manga? Kijk dan op:

 

rea

bollogo-web_rgb_600x181

Liefs, Imagine. Een Otaku, cosplay artist, gamer en cat lover!

1 Comment

  1. Kitty Ocean

    maart 24, 2015 at 11:50 am

    De klassiekers blijven klassiek! Zonder deze grondleggers had je niet het nieuwe 🙂 Ik moet het nog steeds afkijken, maar ben al een heel eind. Yup, aanrader! Zeker vanwege Shampoo…

Laat ons horen wat je te zeggen hebt!

Close
X