Anime review: Samurai Flamenco

Image via japanator

Anime review: Samurai Flamenco

Episodes: 22

Genres: Action, superhero, slice of life

Release date: 11 oktober 2013

We hebben er allemaal wel eens van gedroomd om een echte superheld te zijn en ten strijde te gaan tegen het kwaad in deze wereld. Iedereen heeft daar vaak zijn eigen verbeelding bij, bizarre wezens van andere planeten verslaan met je magische zwaard. Of schurken gewoon van de aarde, die in het bezit zijn van superieure hightech gimmicks, met je bovennatuurlijke krachten op de vuist nemen.

De meeste van ons realiseren zich als we volwassener worden, dat dit niet mogelijk is en dat het beter overgelaten kan worden aan de politie omdat het eigenlijk ook best wel gevaarlijk is.

Nou, Masayoshi Hazama, de hoofdrolspeler in deze serie, denk hier toch heel anders over. Deze 20-jarige probeert uit alle macht zijn jongensdroom voort te zetten en vind dat zijn stad, in dit geval het metropool van Tokyo, wel toe is aan een echte held. Naast het helpen van de politie natuurlijk.

 

Helaas komen zijn ambities in het begin nog maar moeizaam van de grond. De enige ervaring die hij heeft, neemt hij op uit oude superhelden shows van tv en zijn pak bestaat uit een soort van long-sleeve overal met een motorhelm en een witte sjaal voor de mond, om zo zijn gezicht gedeeltelijk te kunnen bedekken.

Toch geeft hij niet op, zelfs niet als zijn pak op een bepaald moment in de fik komt te staan en hij in zijn eentje, in zijn adamskostuum, achterblijft in een steegje. Wachtend tot hij bedacht heeft bedacht hoe hij uit deze penibele situatie kan komen.

Dit is het moment waarop hij de nuchtere 24- jarige politie agent Hidenori Goto ontmoet. Het is natuurlijk niet echt charmant om in je blote kont in een duister steegje een andere man tegen te komen, dus hun eerste ontmoeting verloopt niet echt soepeltjes. Gelukkig weet Masa alles in goede orde uit te leggen en biedt Goto-san hem aan om zich bij hem thuis even om te kleden. Dit is het begin van een vriendschap die het leven van Hidenori Goto zowat ondersteboven gooit.

Het probleem zit hem namelijk in het feit dat de politie al eerder had gehoord dat een gemaskerde mafkees de straten van Tokyo “onveilig” maakt en zichzelf Samurai Flamenco noemt. Maar Hidenori had niet verwacht dat dit dezelfde jongen zou zijn als diegene die hij die avond uit de steeg had gehaald. Een ander iets wat hij niet hij niet verwacht, is dat Masayoshi ook nog een rijzend supermodel blijkt te zijn en een knoert van een appartement bezit. Wel onder contract van het castingbureau dan.

Image via anime-otakus

Image via anime-otakus

Hoewel beide heel anders tegen het leven aankijken, hebben ze onbewust ook overeenkomsten. Ze hebben allebei niet veel vrienden, en gaan dan ook vaak met elkaar om. Hidenori heeft dat wel een vriendin, maar dat is long-distance. En als hij merkt dat Samurai Flamenco zich weer in de nesten heeft gewerkt, geeft hij zijn afspraken met haar op om hem te hulp te schieten. Noem het plichtsbesef (hij is toch politie agent), hij heeft toch een zwak voor hem.

Masayoshi’s doorzettingsvermogen wordt op een gegeven moment beloond en hij wordt plotsklaps populair door een filmpje van Samurai Flamenco dat op het internet is geplaatst. Het leven met zijn andere identiteit wordt bijzonderder en hij ontmoet steeds meer mensen die zich met zijn heldenleven willen bemoeien. Masayoshi vindt dit over het algemeen helemaal geweldig, maar helaas blijkt het niet altijd koek-en-ei.

Zo ontmoet hij een oude superheld die hem aanbied om hem op te leiden in de kunst van het vechten, en een wetenschapper die hem voorziet van alledaagse kantoorartikelen met een gevaarlijk tintje. Maar hij ontmoet ook de hyperactieve Flamenco Girl, in het dagelijks leven de popster Mari Maya, die een gevaarlijke staf blijkt te hebben waar spikes uit kunnen komen en schokdraad bevat. Een wapen, wat Samurai Flamenco op moment nog helemaal bezit.

Flamenco Girl (later Flamenco Diamond) vind hem dan ook nogal een watje, en de twee hebben een heel andere kijk op wat gerechtigheid precies is. Waar Samurai Flamenco meer in de defensieve houding blijft en mensen probeert om te praten met redenen waarom hetgeen wat ze doen niet goed is, ramt Flamenco Girl liever iedereen neer op de grond en geeft de mannen graag nog een aantal trappen na in hun edele delen. Ze zullen voelen wat er met je gebeurd als je niet op het rechte pad blijft.

Image via caraniel

Image via caraniel

Het eerste wat me aantrok aan deze anime is de openingstune, echt een geweldig nummer van de groep Spyair. Maar ook de end tune is een leuk moe-nummer. De anime wordt goed onderhouden en de characters zijn echt heerlijk om naar te kijken, ook letterlijk. Dat krijg als je Chinatsu Kurahana, bekend van onder andere Uta no Prince-sama, het originele artwork laat doen.

En ik het hier niet alleen over de mannen, want ook de dames liggen fijn op het netvlies. Ik moet eerlijk bekennen dat ik heerlijk heb zitten lachen om de houding van Mari Maya tegenover haar mannelijke slachtoffers (sorry guys!).

Het verhaal gaat over iemand met een droom. Om iets te worden wat je altijd al wilde zijn. En willen we dat eigenlijk allemaal niet?

またねーにゃん!

 

Eindoordeel
7.8 / 10 Score
Verhaal7
Personages8
Animatie7
Soundtrack9

Op zoek naar merchandise, anime, en manga? Kijk dan op:

 

rea

bollogo-web_rgb_600x181

Kurimu is een Japan cultuur- en subcultuur superfan. Kawaii-lover. Calpis-verslaafde. Echte ontdekker, eerlijk, en soms té nieuwsgierig. Vleugje ondeugend met een toefje dapper.

Laat ons horen wat je te zeggen hebt!

Close
X