Anime Review: Seitokai Yakuindomo

Sommige dingen wil je niet horen! Foto via Lurei
Episodes: 13
Genre: Comedy, School, Shounen
Release: 4 juli, 2010

Tsuda Takoshi begint aan zijn eerste jaar op Ousei Academy, een voormalig meisjesschool, die hij enkel heeft uitgezocht omdat het dicht bij hem in de buurt zit. Als een van de weinige jongens is hij vanaf het eerste moment omringt door meisjes en zodra hij op school aankomt wordt hij er gelijk tussenuit gepikt om vice-president te worden van de student council. Te midden van een leger aan meisjes die gewend zijn om het over letterlijk elk onderwerp te hebben moet Tsuda Takoshi zich zien te redden in zijn nieuwe highschool omgeving.

En dat gaat niet zo makkelijk als al je klasgenootjes denken dat je een ongewassen pervert bent die de hele dag alleen maar aan eh… andere dingen denkt 😉

Volgens mij moet iemand hier eventjes haar mond houden ;) Foto via RandomC.

Volgens mij moet iemand hier eventjes haar mond houden 😉 Foto via RandomC.

Seitokai Yakuindomo zet zich meteen goed op de kaart als hilarisch, goed random en nog erger random. De karakters zijn simpel neergezet met hele unieke trekjes en vooral de combinaties van deze verschillende karakters maakt het zo ontzettend grappig.

Neem om te beginnen Amakusa Shino, de student council president: Een slimme, vriendelijke en sportieve leerling (klinkt toch als de perfecte president) met een neiging om alles (verkeerd) seksueel te interpreteren. Hagimura Suzu: Een geniale studente die net is teruggekeerd uit het buitenland met een IQ van 180, een lengte van 140 cm en een attitude die dat ruimschoots compenseert. Vervolgens hebben we Shichijou Aria: Een mooie slimme Oujo-sama met een pervers brein en de beste vriendin van Amakusa Shino.

Tussendoor verschijnen er nog meer merkwaardige (vrouwelijke) personages zoals een docent die ook niet alle normen en waarden op een rijtje heeft en een lid van de newspaperclub die er in ieder geval voor zorgt dat alles mooi wordt vastgelegd in vunzige artikels met droge humor en op foto’s met net de verkeerde invalshoeken.
Uuuh wat voor beeld krijg jij hierbij? ;) Foto via AnnoyingDragon

Uuuh wat voor beeld krijg jij hierbij? 😉 Foto via AnnoyingDragon

De combinatie van rare personages, witty opmerkingen en taalgrapjes maakt deze anime voor zowel jongens als meisjes een geweldig bron van vermaak, want waar de jongens eindelijk eens goed kunnen lachen over het welbekende feit dat meisjes over letterlijk alles een gesprek kunnen voeren, wordt er voor de meiden op een hele grappige manier gekeken naar bekende issues en zal het soort humor soms wel herkenbaar zijn.

Hoewel het zo allemaal wel erg bekend in de horen klinkt zijn de meeste scènes en grapjes in deze anime toch wel erg vergezocht, wat het alleen maar nog grappiger maakt. Gelukkig maakt Tsuda Takoshi als hoofdpersoon het geheel wat luchtiger door er af en toe flink wat relativerende opmerkingen tussendoor te gooien die maar weer bewijzen hoe raar meisjes eigenlijk wel niet zijn.

Deze anime is een echte aanrader voor als je gewoon wilt vermaken, zonder dat het je verveelt (snap je wat ik bedoel?).

Eindoordeel
7.3 / 10 Score
Verhaal7
Personages8
Animatie7
Soundtrack7

Op zoek naar merchandise, anime, en manga? Kijk dan op:

 

rea

bollogo-web_rgb_600x181

Liefs, Imagine. Een Otaku, cosplay artist, gamer en cat lover!

Laat ons horen wat je te zeggen hebt!

Close
X