Anime review: Selector Infected WIXOSS

Image via misscliks

Anime Review: Selector Infected WIXOSS / Selector Spread WIXOSS

Episodes: 12 per seizoen

Genre: Game, Psychological

Aired: 4 apr. 2014 (1e seizoen), 4 okt. 2014 (2e seizoen)

Ruuko Kominto woont met haar oudere broer bij haar oma in de grote stad. Op een namiddag ontvangt zij van hem een pakketje met speelkaarten. Het kaartspel blijkt bijzonder populair te zijn onder voornamelijk meiden van rond haar leeftijd. Op school ziet zij dagelijks haar klasgenoten en andere het spel in de pauze spelen.

Ruuko weet niet zo goed wat ze er mee aan moet maar bedankt haar broer voor het vriendelijke gebaar. Als zij haar cadeau opent, merkt ze iets raars aan de belangrijkste kaart van het pakket. De kaart blijkt in leven te zijn! In de kaart is een LRIG (ルリグ) oftewel, een meisje zichtbaar. Als zij dit aan haar oma en broer probeert duidelijk te maken dat het meisje leeft, komt ze erachter dat ze de enige is die haar kan horen en zien bewegen.

 

Ondanks dat Ruuko helemaal niets van het spel en de regels af weet is zij onbewust verkozen tot Selector, een speciale groep meisjes die meer kunnen doen met de kaarten dan een normale speler. Als een Selector en haar LRIG meer dan 3 keer achter elkaar hebben gewonnen van haar tegenspeelsters, dan bestaat er de kans dat de Selector’s meest dierbare wens in vervulling komt. Het probleem voor Ruuko is, dat zij helemaal geen wensen op het moment heeft…

Ruuko heeft er dan ook niet veel behoefte aan om met haar kaart een gevecht aan te gaan met andere spelers. Ze vind het wezentje echter wel erg aandoenlijk en besluit om een vriendschap met haar op te bouwen. Al snel mertk ze dat haar nieuwe vriendinnetje niet erg veel weet, en dus leert Ruuko haar de wereld waarin zij leeft kennen. Z

e neemt haar mee naar school en gaan op dezelfde tijd samen naar bed. Haar LRIG blijkt niet over een naam te beschikken en zegt dat haar geheugen nogal wazig is over haar verleden en ook haar naam niet weet. Om hun vriendschap verder te binden geeft Ruuko de LRIG dan ook een naam: Tama.

Image via onrpg

Image via onrpg

Tama is een opgetogen en vrolijk wezentje, maar Ruuko merkt aan haar dat zij iets mist. De kaarten zijn namelijk niet gemaakt om te gebruiken als een soort Tamagotchi. Ze zijn ontwikkelt om mee te vechten. Gelukkig komt Tama al snel aan haar dosis actie!

Want wanneer Ruuko op een dag in de kantine haar kaart toont, trekt zij de aandacht van Yuzuki Kurebayashi. Yuzuki is een meer ervaren WIXOSS- speler en net als Ruuko een Selector. Maar in tegenstelling tot Ruuko heeft Yuzuki wel degelijk een diepste wens! Ze is dan ook vastbesloten Ruuko te verslaan in een duel.

Na enige twijfels en onder lichte druk van haar nieuwe vriendin komt het er dan eindelijk van. Ruuko kijkt er helemaal niet naar uit, maar Tama is laaiend enthousiast en gooit al haar kunsten in de strijd. In no time wordt duidelijk dat Ruuko en Tama een heel goed team vormen en voelt Ruuko haar strijderslust voor meer gevechten opborrelen!

Image via asenshi

Image via asenshi

Alles loop even op rolletjes, totdat op een dag het populaire tiener model Akira Aoi naar de school van Ruuko en Yuzuki wordt overgeplaatst. Akira is ook een Selector gooit roet in het eten van de meiden, die net besloten hadden om het vechten met andere Selectors te staken.

Ze daagt Ruuko en Yuzuki uit tot gevechten door valse opmerkingen te maken en ze uit elkaar te drijven. Voor de gemeenschap is zij het populaire liefje, ook op school. Maar haar echte aard komt naar boven tijdens haar gevechten. Ondanks dat zij alles heeft wat hartje begeerd, is Akira jaloers van aard. Haar grootste wens is dan ook het neerhalen van haar rivaal: Iona, het populairste tienermodel van dat moment.

Akira gaat dan ook de strijd aan met Hitoe, een andere vriendin van Ruuko en Yuzuki. Hoe meer de meiden vechten wordt het alsmaar duidelijker dat het winnen en verliezen van een gevecht een zeer duistere nasleep heeft. Zo vallen de meiden steeds verder in de grimmige diepte van de wereld van WIXOSS en staat er meer op het spel dan ze weten…

Image via wikia

Image via wikia

Voor deze serie kan je echt wel even lekker gaan zitten. De ontwikkeling van de hoofdpersonages komen goed aan bod en er is genoeg ruimte voor emoties en diepgang. Je leert Ruuko kennen als een meisje dat er niet echt toe doet in de maatschappij.

De tekenstijl en achtergronden zijn simpel, dit geeft goed de leegte weer die de hoofdrolspelers kunnen voelen en hoe ze in het leven staan. Daarentegen zijn de Selector- gevecht scènes goed uitgedost en zijn ware spektakels!

Naarmate het verhaal verloopt komt ze regelmatig met haarzelf en haar WIXOSS-omgeving in de knoop te zitten maar bloeit hierdoor qua persoonlijkheid steeds verder door op. Zelfs de valse Arika vond ik heerlijk om naar te kijken. Gewoon, omdat ze echt slecht is, hoewel dit voornamelijk komt door haar eigen persoonlijke en psychische problemen.

Verwacht dan ook een sausje á la Madoka Magica, en zeker geen zoete koek dus! Deze anime is dan ook niet helemaal geschikt voor de jongere kijkers onder ons maar zullen het vooral goed dan bij fans van series met een wat duister tintje!

またねーにゃん!

 

Anime review: Selector Infected WIXOSS
8 / 10 Score
Verhaal8
Personages9
Animatie7
Soundtrack8

Op zoek naar merchandise, anime, en manga? Kijk dan op:

 

rea

bollogo-web_rgb_600x181

Kurimu is een Japan cultuur- en subcultuur superfan. Kawaii-lover. Calpis-verslaafde. Echte ontdekker, eerlijk, en soms té nieuwsgierig. Vleugje ondeugend met een toefje dapper.

3 Comments

 1. matt

  januari 6, 2015 at 4:33 pm

  In mijn ogen de beste anime van 2014, samen dan he (infected en spread)
  Had er niet veel van verwacht in eerste instantie. Ben niet zo’n card game anime fan.
  Maar al na aflevering 1 was ik verkocht! De animatie, de sfeer en de duisternis van deze anime hebben mij helemaal gegrepen. En al waren er nog wat vragen na de laatste aflevering, vind ik dat het ook een heel goed eind heeft. Dat kan voor mij een anime maken of breken. Mijn cijfer is een 9. Omdat er altijd ruimte overblijft voor verbetering.

  • Kurimu

   januari 7, 2015 at 10:04 am

   Ik moet bekennen dat ik ook helemaal geen card game anime fan ben. Maar de OP haalde me al over om de eerste aflevering af te kijken! Ik ben blij dat ik dit heb gedaan. Inderdaad laat de laatste aflevering wat onopgeloste zaken liggen. Misschien expres? Ik zou het in ieder geval helemaal niet erg vinden als er nog een seizoen komt. 🙂

 2. Romy Kuiper

  oktober 18, 2015 at 9:32 pm

  zeker cool en een aanrader deze serie 😀 happy there will be a new season/movie. selector destructed wixoss

Laat ons horen wat je te zeggen hebt!

Close
X