Anime Review: Senki Zesshou Symphogear

Anime Review: Senki Zesshou Symphogear

Episodes: 13

Genre: Action, Music, Sci-Fi

Aired: 7 januari, 2012

Toffe characters, awesome pakjes, goede storyline EN prachtige muziek?! Jawel, Symphogear biedt het allemaal. De anime begint al goed met een dramatische knaller en zet daarmee lekker de toon voor de rest van de serie. Want het lot van Symphogear users is heftig, heel erg heftig.

In de mysterieuze wereld waar Senki Zesshou Symphogear zich afspeelt is er een gevaarlijk ras dat de mensheid bedrijgt: Noise. De Noise zijn monsters die niet geraakt kunnen worden door fysieke aanvallen. Hierdoor is de Symphogear nodig, speciale vechtarmors die alleen gebruikt kunnen worden door bijzondere mensen.

Dappere Symphyogear strijders gaan de strijd aan om de mensen te beschermen. Een ontzettend moeilijke en zware taak want de symphogear brengt meer met zich mee dan men vermoed…

In de serie volgen we enkele Symphogear users te beginnende met ZweiWing. ZweiWing is een idol duo bestaande uit Tsubasa Kazanari en Kanade Amou. Ze zijn echter niet alleen beroemde idols, het zijn dus ook geliefde Symphogear users. Wanneer Kanade zichzelf echter opoffert om de onschuldige buitenstaander Hibiki Tachibana te redden komt er een abrupt einde aan het ZweiWing duo. Tachibana laat zich echter niet tegenhouden en strijdt jaren later nog altijd voort om de mensheid te behoeden van de kwaadaardige Noise.

Wanneer de levenslustige en opgewekte Tachibana in het midden van de Noise en Symphogear users terecht komt, is dit zowel voor haar als voor Tsubasa in het begin erg moeilijk. Tsubasa ziet namelijk alleen maar de overleden Kanade voor zich en dit zet de relatie tussen beiden behoorlijk onder spanning.

df8b238b886531f36f0f857a2762e88a1372970302_full

Afbeelding via Crunchyroll.

Zoals je misschien al wel vermoedt aan de hand van bovenstaande tekst en afbeeldingen biedt de serie meer dan voldoende actie, emoties, en toffe gevechten. Het is echter geen oppervlakkige actie anime! Zo zit er een sterke algehele plot-line in en weten de makers precies hoe ze de spanning moeten opbouwen én erin houden.

Sterker nog  je ziet een zeer duidelijke en mooie kakterontwikkeling in vrijwel alle karakters voorbij komen, iets wat je niet heel vaak tegenkomt. Deze groei in de personages is gedurende de hele serie merkbaar en gaat gepaard met veel mooie maar ook intense momenten en dragen hierdoor des te meer bij aan de intensiteit en gevaren die de Symphogear users te verduren krijgen.

Juist door deze persoonlijke verhalen ga je je nog meer inleven in het verhaal en maken de bloederige gevechten dat je op het puntje van je stoel komt te zitten! Het draait dus zeker om meer dan alleen maar mooie meiden in strakke armors en dit maakt het dan ook een zere goede aanrader voor mensen die van mooie plaatjes én een goed verhaal houden 😉

Anime Review: Senki Zesshou Symphogear
7.8 / 10 Score
Verhaal8
Personages8
Animatie8
Soundtrack7

Op zoek naar Senki Zesshou Symphogear merchandise, anime, en manga? Kijk dan op:

 

rea

bollogo-web_rgb_600x181

Liefs, Imagine. Een Otaku, cosplay artist, gamer en cat lover!

Laat ons horen wat je te zeggen hebt!

Close
X