Anime Review: Show By Rock!

Show by Rock! (Anime Review)

Show By Rock is een gloednieuwe anime serie gebaseerd op de gelijknamige mobile game en is, in tegenstelling tot wat je misschien zou verwachten, bedacht door Sanrio. Het is de eerste keer dat ze zich richten op een wat ouder (en voornamelijk) mannelijk publieke en de moe-factor is dan ook erg hoog!

Maar wel op de juiste manier want Show By Rock! is echt heerlijk. Punt. Leuke muziek, goede humor, emoties en dus die hoge Moe-factor! Daarentegen heeft de serie ook nog een interessante en wat duistere ondertoon en een plotline die je nog zal doen verrassen!

MIDICITY is de metropolis van de muziek. Daar wordt Cyan, een schattig katmeisje in gothic lolita kleding gescout door Maple Arisugawa, de baas van een muziek agency. Cyan wordt lid van de al bestaande band ‘Plasmagica’ en samen met bunny-girl Chuchu, dog-girl Retoree, en alien sheep-girl Moa gaan ze hun uiterste best doen op de muziek wereld te veroveren. Dit is echt makkelijker gezegd dan gedaan en tijdens het uit laten komen van hun dromen komen ze dan ook heel wat moeilijkheden tegen!

Talent ten overvloede

De verlegen Cyan Hijirikawa heeft een waar talent voor gitaarspelen en haar stiekeme droom is dan ook het vormen van een band. Hier is ze echter veel te verlegen voor en ze duikt daarom maar al te vaak weg in het spelen van mobile games. In dit geval letterlijk want tijdens het spelen wordt ze ineens écht het spel ingetrokken en beland ze in MIDICITY.

Deze bijzondere stad is een felgekleurde metropolis waar mensen dierlijke kenmerken hebben en waarom diverse bands de strijd met elkaar aan gaan om de top te bereiken. Al snel komt Cyan terecht bij een concert van de band Trichronika en kijkt ze vol bewondering naar deze mooie en talentvolle mannen.

Lang genieten van het concert kan ze echter niet want al snel wordt de vreugde bruut verstoord wanneer er gevaarlijke monsters aanvallen. Deze monsters proberen de magische kristallen, die in de harten van muzikanten zitten, te bemachtigen. Het is aan Cyan om de band nu te redden, uiteraard lukt dit haar zonder al te veel problemen en wordt ze gekozen als vierde lid van de band “Plasmagica” en kan het verhaal echt gaan beginnen!

Magische idols met een twist

Een begin met een highschool setting, schattige meisjes, mooie mannen, vrolijke muziek, schitterende artwork, en “typische” magische kristallen, doen velen van jullie waarschijnlijk al afhaken. Vergis je echter niet want Show By Rock weet overal een fantastische twist aan te geven waardoor je in no-time wordt opgeslokt door het verhaal.

Niet alleen weten ze een nieuwe draai te geven en wat bekendere genres en elementen, door het gebruik van niet traditionele animatie middelen zoals 3D renderingen en her en der stop-motion-achtige toestanden.

Afbeelding via Anime EVO.

Ook is er goed nagedacht over de personages en hun emoties. Het is dan zeker geen afgevlakte moe-serie maar juist eentje waar goed over is nagedacht en waarbij menselijke emoties en situaties heel herkenbaar worden neer gezet. De bandleden hebben allemaal te maken met hun eigen onzekerheden, geheimen en frustraties en ze zullen er als band met z’n alle aan moeten werken. Zowel individueel en als band maken ze een duidelijke groei door terwijl ze hun obstakels proberen te over winnen.

Kleurrijke designs

Naast de diepe ondertoon straalt deze anime vooral heel veel fun, cute en sparkles uit! De outfits zijn super schattig en de characters zijn gewoon veel te aandoenlijk. Gelukkig heeft de agency waar Plasmagica bij zit een goede balans in appeal met de band ShinganCrimsonZ, de dark rock band vol jongens die nogal veel onderling lopen te bekvechten en die stuk voor stuk een nogal uniek figuur zijn!  Ook deze band blijft niet vrij van de duistere plotline in de serie maar groeien net als Plasmagica alleen maar meer.

En laten we het maar niet hebben over de talloze andere bands die stuk voor stuk prachtige designs en muziek hebben! Wel even wennen is het gebruik van een ander soort animatie tijdens de concerten maar dit is een super leuke manier verwerkt in de anime en deze alter designs smeken gewoon om schattige figures.

Houd je dus wel van muziek anime en kan je wat humor, sparkles, en moe wel waarderen? Dan is dit zeker wat voor jou! Ook de anime kijker die niet zo van de shoujo series is, zou gewoon even door de sparkle oogjes heen moeten kijken want naast heerlijke rocknummers krijg je ook nog eens een fijne anime te zien met een verrassend goede plotline.

Nog meer toffe anime, manga, games of Japanse cd’s vinden? Bekijk dan al onze reviews of lees alle overige anime en manga artikelen. Weten waar je anime kunt kijken? Lees dan hier onze tips voor het kijken van anime in Nederland. En ben je op zoek naar fysieke anime, manga, games, cd’s en merchandise van je favoriete franchises? Kijk dan op:

Bol.com logo
PlayAsia logo
CDJapan Logo
Dit artikel – Anime Review: Show By Rock! – verscheen voor het eerst op 30 juni 2015 en is voor het laatst geüpdatet op 30 juni 2018.

Tags:
,
Imagine
imaginemailbox@gmail.com

Liefs, Imagine. Een Otaku, cosplay artist, gamer en cat lover!

Geen reactie's

Geef een reactie