Anime Review: Sketchbook: Full Color’s

Anime Review: Sketchbook: Full Color’s

Episodes: 13

Genre: Comedy, Slice of Life

Aired: 2 oktober, 2007

Vandaag een serie uit de oude doos: Sketchbook: Full Color’s! In deze slice of life, comedy serie volgen we de middelbare scholier Sora Kajiwara. Sora is een extreem verlegen meisje met een passie voor kunst, tekenen, en katten! Terwijl ze prima met katten overweg kan ligt dat heel anders met mensen.

Wanneer ze echter besluit om lid te worden van het kunstclubje op haar school weet Sora langzaam maar zeker wat uit haar schulp te kruipen, haar tekenvaardigheden te verbeteren en nog maar lol te hebben met de katten in haar omgeving!

Tussen al het (toffe) anime geweld kan het af en toe wel eens lekker zijn om een compleet andere serie te kijken, eentje met een rustig tempo en een niet al te ingewikkeld verhaal. Een slice of life serie leent zich hier vaak perfect voor, zeker als er ook nog wat humor doorheen gegooid wordt. Wat dat betreft voldoet Sketchbook: Full Color’s dan ook aan al deze vereisten.

Er zit niet echt een verhaal in maar in plaats daarvan bestaat de serie uit losse episodes waarin we Sora en haar omgeving leren kennen. Elke episode wordt er weer wat anders uit het leven van Sora laten zien, of het nou haar pogingen tot schetsen zijn, vervelen op bed, of met de pratende (!) katten kletsen, alles komt er voorbij. Perfect dus als je af en toe een aflevering wilt kijken zonder meteen vast te zitten aan een heel verhaal. Wat daarbij wel belangrijk is, is dat het tempo goed is en er voldoende gebeurd om je aandacht erbij te houden.

Afbeelding via Muryou.

Afbeelding via Muryou.

Jammer genoeg gaat dat in deze serie nog wel eens mis een gaat de serie zo nu en dan de grens naar “saai” toch echt wel over. De humor die voorbij komt is niet altijd ijzersterk en zeker niet nadrukkelijk aanwezig. Zonde want dit had de anime zeker wat nodige pit kunnen mee geven! Al moet ik eerlijk bekennen dat vooral de katten vaak nog wel voor leuke situaties zorgen.

Ook de personages missen zo nu en dan een flinke dosis pit. Zo is Sora haar verlegenheid echt zeer extreem (ze durft zelfs haar naam niet te zeggen) waardoor het in  het begin moeilijk is je in te leven. Naarmate de serie vordert groeit ze echter wel als personage en wordt het ook makkelijker met haar mee te leven en wat meer een band met haar op te bouwen. Dit geldt overigens ook voor de andere personages al blijven een aantal zeer zwak en oppervlakkig.

Afbeelding via Moarpowah.

Afbeelding via Moarpowah.

Wat wel echt ijzersterk is aan deze serie is de muziek. De melodieën zijn echt fantastisch en passen perfect bij de sfeer en gebeurtenissen in de serie. Ook het artwork en dan in het bijzonder de achtergronden en landschappen zijn erg kunstig gedaan!

Deze goede muziek en degelijke animaties kunnen de serie voor mij echter net niet goed genoeg maken om er echt heel lovend over te zijn. Het is wel degelijk vermakelijk en ik denk dat echte liefhebbers van slice of life er wellicht wat enthousiaster over zijn maar al met al wist Sketchbook: Full Color’s me niet te overtuigen.

 

Anime Review: Sketchbook: Full Color\\\'s
6.8 / 10 Score
Verhaal5
Personages6
Animatie7
Soundtrack9

 


Op zoek naar  merchandise, anime, en manga? Kijk dan op:

rea

bollogo-web_rgb_600x181

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en is een social media verslaafde Japan lover die met veel passie over alles schrijft wat maar met Japan te maken heeft. Daarnaast is ze gek op cosplay, anime, Pokémon, games, en alles wat kawaii is.

Laat ons horen wat je te zeggen hebt!

Close
X