Anime Review: Star Driver

Anime Review: Star Driver

Episodes: 25

Genre: Action, Mecha, Shounen

Aired: 3 oktober, 2010

Ten zuiden van Japan ligt een weelderig groen eiland, waar op een avond Tsunashi Takuto aanspoelt op het strand. Hij probeerde over te zwemmen vanaf het vaste land nadat hij zijn boot naar het eiland had gemist. Uiteindelijk werd hij daar gered door Agemaki Wako en Shindou Sugata.

Met zijn vrolijke en positieve persoonlijkheid maakt hij al snel nieuwe vrienden op school, maar onder de school ligt een diep geheim verborgen. Niet alleen zo’n 20 mechanische monsters genaamd ‘Cybodies’ worden er verborgen gehouden maar ook een gemaskerde organisatie genaamd “Glittering Crux” heeft hier zijn basis.

Takuto raakt al snel verstrikt in de geheimen rondom deze organisatie, de Cybodies en de Shrine Maidens van het eiland, terwijl hij ondertussen zijn jeugd ten volle wil leven.

Star Driver is eigenlijk in enkele woorden te beschrijven; Gaaf, Grappig en Fabulous!! Deze serie zit dan ook vol met lichtelijk parodieachtige verschijningen terwijl er op het zelfde moment een gigantisch sterke verhaallijn wordt neergezet. Complotten, ontwikkelingen en twists, deze anime heeft het allemaal en mengt het daarnaast ook nog eens met een lichte humor, happy feelings en neemt zichzelf daarnaast ook niet zo heel erg serieus.

De anime balanceert dan ook heel goed tussen het gevoel van jeugd, vriendschappen, liefde en alledaags leven op school en de donkere kant die zich afspeelt in onder andere een zogeheten ‘Zero Time’ waar Takuto met de Glittering Crux in aanraking komt. Op den duur lijken deze twee kanten zich met elkaar te gaan mengen en de Shrine Maidens van het eiland hebben hier ook zeker een aandeel in.

Afbeelding via StarDriverWikia.

Afbeelding via StarDriverWikia.

De karakters die naar voren komen hebben vrijwel allemaal een goed uitgewerkte persoonlijkheid en lijken voor Takuto ook niet te zijn wat hij aanvankelijk van ze dacht. Soms moeilijk, gebroken en soms over te top bizar komen deze karakters in verschillende settings naar voren en hebben zij ook verscheidene kanten in deze happy school days enerzijds en de ‘Zero Time’ anderzijds, waar Takuto met zijn radiance midden in staat.

Naast het feit dat deze anime qua inhoud ontzettend interessant en leuk in elkaar zit heeft het ook een kenmerkende artwork! Prachtige effecten, prima animatie en grote hoeveelheid aan designs in de karakters. En ook niet geheel onbelangrijk, de Cybodies zijn tof en uniek vormgegeven. Verwacht hier geen Gundams, maar persoonlijke en unieke Cybodies!

Anime Review: Star Driver
8.3 / 10 Score
Verhaal9
Personages8
Animatie8
Soundtrack8


Op zoek naar merchandise, anime, en manga? Kijk dan op:

 

rea

bollogo-web_rgb_600x181

Liefs, Imagine. Een Otaku, cosplay artist, gamer en cat lover!

Laat ons horen wat je te zeggen hebt!

Close
X