Anime Review: Summer Wars

Anime Review: Summer Wars

Genre: Comedy, Sci-Fi

Aired: 1 augustus, 2009

ZOMERVAKANTIE! Dat betekent zon, hitte, zwemmen en…. Vakantiewerk. Maar hoe saai, vervelend of zwaar je vakantiebaantje ook is, zo raar als die van Kenji Koiso in de film ‘Summer Wars’ zal het niet zijn!

Kenji Koiso, een timide maar wiskundig briljante jongen wordt door zijn crush Natsuki gevraagd om voor de zomer bij haar en haar familie te komen werken in hun huis. Zonder twijfel neemt hij dit baantje aan, uiteraard zonder dat hij weet wat hem te wachten staat…

De familie van Natsuki, de Jinnouchi clan, dateert terug tot de Muromachi periode in ongeveer 1336 tot 1573. De hele familie is bij elkaar gekomen om de verjaardag van het oude hoofd van de familie te vieren en Kenji komt erachter dat hij zich voor zijn vakantiebaantje moet voordoen als de verloofde van Natsuki en met haar moet dansen gedurende het feest.

Terwijl Kenji druk bezig is met zijn baantje en krampachtig de act rondom de familie van Natsuki staande probeert te houden ontvangt hij een vreemd wiskundig probleem op zijn telefoon, die hij uiteraard niet kan weerstaan om op te lossen!

Afbeelding via KilledTheCar.

Afbeelding via KilledTheCar.

Eenmaal opgelost, blijkt dat de oplossing van deze rare formule ervoor zorgt dat ‘Oz’, het systeem dat praktisch elk levend aspect op aarde bestuurt, wordt gehackt. En het is nu aan Kenji en zijn nieuwe familie om de hacker te stoppen!

Summer Wars is een intrigerende film die het concept ‘familie’ centraal zet en die moderne technieken zoals social media op een intrigerende en aparte manier weet te gebruiken ter invulling van het verhaal. De film heeft daardoor een warme maar hedendaagse feel die niet vaak terug is te vinden in familie films.

Anime Review: Summer Wars
8 / 10 Score
Verhaal8
Personages9
Animatie7
Soundtrack8

 


Op zoek naar merchandise, anime, en manga? Kijk dan op:

 

rea

bollogo-web_rgb_600x181

Liefs, Imagine. Een Otaku, cosplay artist, gamer en cat lover!

Laat ons horen wat je te zeggen hebt!

Close
X