Anime review The Disastrous life of Saiki K.

The Disastrous Life of Saiki K. (Anime Review)

Iedereen zou wel superkrachten willen toch? Wilde dromen om de wereld te bevrijden van een groot kwaad, mensen redden en ongelooflijk beroemd worden? Niet iedereen dus, want Saiki Kusuo heeft daar helemaal geen trek in. Jammer voor hem beschikt hij echter als enige persoon op de wereld over verschillende superkrachten zoals gedachtelezen, vliegen, teleporteren, tijdreizen, lichamelijke superkracht en nog veel meer. Maar hij wil niets liever dan een normaal leventje leiden en een normale student zijn. Maar natuurlijk is een leventje als helderziende niet normaal…

Hoewel Saiki met man en macht probeert zijn superkrachten verborgen te houden voor zijn klasgenoten, trekt hij met zijn “normale” gedrag de meest rare personen aan. Zo is er bijvoorbeeld Riki Nendo, een idioot die zo’n leeghoofd is dat hij de enige persoon is waarvan Saiki zijn gedachten niet kan lezen en Teruhashi, het mooiste meisje van de school die haar uiterlijk gebruikt om iedereen te manipuleren. Dit lukt echter niet bij Saiki, waardoor ze stapelverliefd op hem wordt en op alle mogelijke manieren probeert indruk te maken bij hem.

Mini-episodes

Hoewel de anime uit 48 episodes bestaat, zijn de episodes onderverdeeld in mini-episodes van ongeveer 5 minuten lang. Grotere story arcs zijn dus meestal in één volledige episode lengte afgewerkt, en het is dus veel schakelen bij episodes waarvan het verhaal binnen 5 minuten klaar is. Dit is bij de manier waarop de serie is geschreven niet irritant en laat juist lekker veel gekte en humor zien. Het dagelijkse leven van Saiki en de interactie tussen alle verschillende karakters komt daardoor goed uit de verf.

Saiki praat eigenlijk nooit in de anime. Het enige wat je hoort zijn zijn gedachten, die hij in het brein van iedereen projecteert. Dit brengt een groot verschil mee in tegenstelling tot wat je bij hoofdpersonages in andere series maar mondjesmaat ziet: je krijgt altijd te weten wat Saiki op dat moment denkt. Hierdoor kan je je erg goed in Saiki verplaatsen en kom je erachter dat hij desondanks zijn kille en onverschillige houding best een goede knul is.

Bijzondere avonturen

Naast Saiki zijn er een aantal personages die allemaal hun eigen karaktertrekken hebben waardoor Saiki en consorten altijd in een rare situatie terechtkomen. Zijn familie is bijvoorbeeld wel op de hoogte van zijn superkrachten, en probeert daar soms misbruik van te maken. Vooral zijn vader die het geluk niet altijd aan zijn kant heeft en zijn grotere broer die uit jaloezie van alles uitvindt om Saiki dwars te zitten. Ook onder zijn klasgenoten zitten er ook genoeg leuke en memorabele karakters tussen die allemaal genoeg screentime krijgen om goed uitgewerkt te worden en toch niet irritant te worden.

De variatie van de scenario’s in de afleveringen, het gebruik van karakters en de verschillende soorten humor zorgen er nooit voor dat de anime saai of repetitief wordt. Ook zitten er genoeg referenties in naar andere anime, manga en videogames. En ook de 4e muur wordt regelmatig gebroken. Dat maakt The Disastrous Life of Saiki K. een feestje om naar te kijken.

Makkelijk en vermakelijk

De muziek uit de anime is niet echt super memorabel maar hoeft dat voor een anime zoals deze ook niet te zijn. De animatie is ook daarbij ook niet super speciaal, maar goed genoeg om een leuke anime neer te zetten. Je zou bijna denken dat het opzettelijk is omdat Saiki ook niet wil opvallen.

The Disastrous Life of Saiki K. is een hele leuke animeserie die iedereen die een anime zoekt waarbij je lekker kan wegzakken en kijken gezien moet hebben. De humor is fantastisch, de karakters zijn erg leuk en je zal je geen moment vervelen. Moeite doen om de anime te vinden hoef je ook niet, je kan de anime namelijk kijken op Netflix!

Nog meer toffe anime, manga, games of Japanse cd’s vinden? Bekijk dan al onze reviews of lees alle overige anime en manga artikelen. Weten waar je anime kunt kijken? Lees dan hier onze tips voor het kijken van anime in Nederland. En ben je op zoek naar fysieke anime, manga, games, cd’s en merchandise van je favoriete franchises? Kijk dan op:

Bol.com logo
PlayAsia logo
CDJapan Logo
Sander
contact@sandervanderham.nl

Sander is een enthousiaste figure verzamelaar met een uitgebreide collectie en een nog uitgebreidere wishlist! Graag deelt hij zijn kennis en enthousiasme rondom figures en het verzamelen ervan met jullie!

Geen reactie's

Geef een reactie