ANIME REVIEW THE GOD OF HIGHSCHOOL

The God of High school (Anime Review)

The God of High School l is een anime van de hand van MAPPA. De studio weet de laatste tijd steeds populairder te worden dankzij shows zoals Attack on Titan en Jujutsu Kaisen. De meeste van hun anime kijk ik dan ook met veel plezier. The God of High School – gebaseerd op de gelijknamige manhwa – had ik echter even overgeslagen. Tot afgelopen weekend!

The God of High School weet inmiddels de meningen flink te verdelen. Of je vindt het geweldig, of je hebt een grote hekel aan de show. Er lijkt niet echt een middenweg te zijn. De grote verdeeldheid in reviews trok me over de streep toch zelf te gaan kijken. En ik kan je vertellen: ik zit in kamp LOVE IT!

The God of High School

The God of High Sschool is een groots toernooi voor getalenteerde vechters. Alle vechtsportstijlen, wapens, middelen en methoden om de overwinning te behalen zijn toegestaan. De prijs? Een wens voor alles wat de winnaar wenst.

Vechtstijlen zoals Jiu Jitsu, Tai Chi en Taekwondo passeren de revue. Maar uiteraard wel met de nodige bovennatuurlijke flair! Ook Taekwondo-expert Jin Mo-Ri is uitgenodigd om deel te nemen aan dit epische toernooi. Hij komt er echter al snel achter dat er meer verborgen gaat onder de façade van The God of High School! Hij en zijn teamgenoten raken verwikkeld in een groots spel, waarvan hij de scope niet kan overzien….


Weinig inhoud

Ik hecht over het algemeen veel waarde aan goed uitgewerkte characters en een stevig plot. Als dat tenminste is wat de anime me belooft, of probeert neer te zetten. The God of High School is niets van dat. Het plot en de world building is op z’n minst middelmatig te noemen, en ook de characters delen gemiddeld één halve braincell. En toch werkt het. Vooral omdat de show niet probeert te verbergen dat het niet zoveel om het plot geeft, of dingen wil uitleggen. Maar ik heb dit geen seconde erg gevonden!

Met name gevoed door de dikke soundtrack zat ik vol enthousiasme te kijken. Het is lang geleden dat ik zo heb genoten van een opening, of de rest van de muziek. Maar ik heb dan ook echt wel een zwak voor elektronische muziek in het algemeen.

Knallende actie scenes

In de eerste episode was ik maar weinig te spreken over de animatiestijl. Het voelde wat slordig. Maar ook al die bezwaren verdwenen zo gauw er weer een match losbarstte. Daar werd de ware animatiekracht van deze serie duidelijk. Want wát een strakke gevechten. Het is duidelijk dat het gebruik van motion-capture technieken heel veel goeds heeft gedaan voor deze anime.

Maar buiten de kwaliteit van de animatie is de entertainment factor van de gevechten alleen al voldoende. Want elk gevecht was even spannend om te kijken. Vooral omdat ze vaak lekker snel gingen en er geen episodes lang gedaan werd over één gevecht. En aangezien er zo weinig bekend is zit over de verschillende krachten (of überhaupt de wereld waar we inzitten) is het elke keer een verrassing welke trucs er nu weer tevoorschijn worden getoverd.

Ook zie je halverwege het eerste seizoen wat meer aandacht komen voor de verschillende personages, zoals hun verleden, en motivatie. Ook werd er steeds meer duidelijk over het achterliggende plot en de geheime krachten die er aan het werk zijn. Verwacht hier echter niet al te veel diepgang of logica in. Het geheel blijft behoorlijk all-over-the-place met een hoop gaten en onduidelijkheden.

Juiste stemming

Als ik heel strikt zou kijken naar wat ik normaal als een goede anime beschouw, zou deze serie misschien een matig 6je krijgen. Maar iets hoeft niet altijd “goed” te zijn om er van te kunnen genieten. En The God of High School is zo’n serie. Het is allemaal zo lekker dramatisch en over-the-top dat het me doet denken aan het Amerikaanse Show Wrestling. Je weet dat het super nep is, dat alles een excuus is voor een toffe show, maar het werkt gewoon.

En dat is ook precies waar deze anime om draait. Gewoon harde, snelle actie, die zich niet te druk maakt om de inhoud. De perfecte anime na een lange werkweek, als je niet te hard wilt nadenken. Simpelweg genieten van wat er op je af komt en mooie plaatjes kijken. Van mij krijgt The God of High School dan ook gewoon een 8. Misschien dat een wat meer “objectiever” cijfer een 6 zou zijn, maar fuck it. Ik heb genoten!

Hopelijk komt er nog een tweede seizoen die wat meer aandacht kan besteden aan worldbuilding en de personages. Want de potentie is er zeker! Voor nu kunnen we echter genieten van de rest van het verhaal in webtoon vorm! Dus wil jij ook meer weten over The God of High School? Je kunt de manhwa (gratis) lezen via de Webtoon app!

Nog meer toffe anime, manga, games of Japanse cd’s vinden? Bekijk dan al onze reviews of lees alle overige anime en manga artikelen. Weten waar je anime kunt kijken? Lees dan hier onze tips voor het kijken van anime in Nederland. En ben je op zoek naar fysieke anime, manga, games, cd’s en merchandise van je favoriete franchises? Kijk dan op:

Bol.com logo
PlayAsia logo
CDJapan Logo
Joyce
desushitimes@gmail.com

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en schrijft inmiddels al bijna 10 jaar over alles dat te maken heeft met Japan. Verder is ze gek op anime, gaming, Pokémon, Animal Crossing en alles dat kawaii is. Daarnaast is ze ook een fanatieke Japanse hobby chef, wat tot uiting komt op ProefJapan.com!

Geen reactie's

Geef een reactie