Anime Review: The Rolling☆Girls

Image via mogemogemogeo

Anime Review: The Rolling☆Girls

Episodes: 12

Genre: Action, Adventure, Super Power, Slice of Life

Aired: 11 januari 2015

In een alternatief Japan heeft een grote oorlog plaatsgevonden. De “Great Tokyo War” duurde 10 jaar en heeft het land uiteindelijk opgesplitst in 10 prefecturen (te vergelijken met een provincie) die hun eigen steden creëerden.

Wegens een niet echt duidelijk verklaarbare reden blijven de steden tegen elkaar strijden. Waarschijnlijk om zo de buurtstad of regio van de ander in te kunnen pikken. De “Great Tokyo War” kende vele helden die nu worden ingehuurd door de nieuw gevormde provincies om het gebied veilig te houden. Deze nieuwe super-helden worden Mosa genoemd en functioneren als een soort van super yuru-kyara.

De Mosa worden geholpen door hun Mob-leden, oftewel de groupies, die de Mosa ondersteunen in hun gevechten en helpen om de vrede in hun prefectuur te bewaren. Nozomi Moritomo is een groot fan van de Mosa uit haar prefectuur genaamd Maccha Green. Als Mob probeert ze elke dag bij de gevechten van haar grote held aanwezig te zijn voor morele ondersteuning.

Wat Nozomi niet weet is dat haar grote held eigenlijk haar buurmeisje Masami Utoku is, die ze altijd beschouwde als haar grote zus. Na een heftig gevecht komt Masami in het ziekenhuis terecht. Nozomi voelt zich hierdoor geroepen om zichzelf sterker te maken zodat de andere Mob-leden en de inwoners van haar provincie niet alleen op Maccha Green hoeven terug te vallen als er problemen zijn.

Image via youtube

Image via youtue

 

Samen met haar nieuwe vriendin Yukina Kosaka en oud Mob-lid van een andere provincie Ai Hibiki, starten zij een reis om op zoek te gaan naar een manier om zichzelf op verschillende vlakken te verbeteren. Kort na de start van hun trip ontmoeten zij Chiaya Misono, een schattig meisje met een apart aura dat een gasmasker draagt.

Zij verteld de meiden over haar missie om mysterieuze steentjes die de vorm van een hart hebben te verzamelen. Deze hartvormige steentjes komen zo nu en dan uit de lucht en geven de vinder ervan bovenmenselijke krachten. De Mosa hebben schijnbaar hun krachten aan deze steentjes te danken, waardoor ze sterker zijn dan een normaal persoon.

Ook Maccha Green bleek over een van deze steentjes te beschikken. Haar steen is echter na haar ziekenhuisopname in beslag genomen door de president van de provincie die de adoptiemoeder van Chiaya is. De meiden besluiten om met z’n vieren verder te reizen om zo hun eigen missies te voltooien, met een beetje hulp van elkaar.

Image via reddit

Image via reddit

The Rolling☆Girls begint met een spetterend gevecht tussen Maccha Green een haar aardsrivaal. Als je een beetje een goed beeldscherm hebt zie je de kleuren van je beeld afvliegen. Hierna druipt de serie helaas een beetje af.

Het verhaal bestaat eigenlijk meer uit meerdere kleine verhalen die voornamelijk over mensen gaan die een hartvormige steen in hun bezit hebben. Zij leren dat het hebben van grote krachten gebaat gaat met een nog grotere verantwoordelijkheid en we zien door de personages van Nozomi, of een van de andere drie meiden, hoe ze daar mee omgaan.

De enige echte knooppunten tussen de verhalen zijn de vier vriendinnen en de mysterieuze stenen. Het is niet dat ze moeilijk te volgend zijn, maar meer dat het lastig is om te ontdekken wat nou precies de leidraad ervan is.

Er worden per verhaal zoveel verschillende personages geïntroduceerd dat zelfs de belangrijkste van hen bij lange na niet goed uitgelicht kunnen worden. Heel jammer, want het artwork van de serie is geweldig! Bijna elke scene van de serie zou knip-en-klaar kunnen zijn voor een fleurig prentenboek.

Image via wrongeverytime

Image via wrongeverytime

Helaas lijkt het erop dat de producenten dan ook meer bezig zijn geweest met creëren van een serie die er gelikt uitziet en met een duidelijke dosis kawaii is overgoten. Puur en alleen om het een commercieel succes te laten worden in plaats van een degelijke serie.

Kijk deze serie dan ook vooral niet als je een steengoed verhaal verwacht met diepgaande personages. Ben je echter op zoek naar lekker veel actie, een niet al te moeilijke verhaal, en mooie vormgeving dan is The Rolling☆Girls zeker wel een aanrader.

 

またねーにゃん!

 

Anime Review: The Rolling☆Girls
6.8 / 10 Score
Verhaal5
Personages6
Animatie9
Soundtrack7

Op zoek naar merchandise, anime, en manga? Kijk dan op:

 

rea

bollogo-web_rgb_600x181

Kurimu is een Japan cultuur- en subcultuur superfan. Kawaii-lover. Calpis-verslaafde. Echte ontdekker, eerlijk, en soms té nieuwsgierig. Vleugje ondeugend met een toefje dapper.

Laat ons horen wat je te zeggen hebt!

Close
X