Anime Review: Nanatsu no Taizai / The Seven Deadly Sins

The Seven Deadly Sins (Anime Review)

The Seven Deadly Sins is de tweede Netflix Originals anime serie die ooit op Netflix NL verscheen. De serie is echter pas sinds kort beschikbaar op de Nederlandse Netflix en begint ook hier hard aan populariteit te groeien. Net als Knights of Sidonia is ook dit een sterk staaltje animatie en zou je het simpelweg niet herkennen als een netflix originals product. Komt uiteraard wel door de Japanse roots maar dan nog is het fijn om te zien dat ze zo dichtbij andere anime zijn gebleven, en uiteraard de originele Japanse manga waar de serie op is gebaseerd.

The Seven Deadly Sins neemt je mee in een middeleeuwse wereld waar magie aan de orde van de dag is. Heilige Ridders uit Brittania gebruiken krachtige magie om het koninkrijk te beschermen, waaronder tegen een kleine groep landverraders: The Seven Deadly Sins. Volgens de verhalen keerden deze groep mensen, voorheen ook Heilige Ridders, zich tegen het koninkrijk in een poging de troon zelf te bemachtigen. Er is echter veel meer aan de hand en prinses Elizabeth is dan ook vast besloten de waarheid te achterhalen en haar vader en land te beschermen.

Shonen mix

Voor mij is The Seven Deadly Sins een fijne mix tussen series zoals Fairy Tail, Magi: The Labyrinth of Magic, en een stukje Hunter x Hunter. We hebben een gemengde cast aan kleurrijke personages, een epische quest om “het kwaad” te verslaan en daarbij flink wat humor, actie, pervy characters en de nodige emotionele gebeurtenissen! De perfecte mix voor een geslaagde anime. Helemaal tippen aan voornoemde series kan The Seven Deadly Sins, niet maar ze doen een waardige poging.

Mislukte fanservice

Zo vind ik de hoeveelheid fanservice soms erg vervelend gedaan. Met name Elizabeth krijgt het zwaar te verduren. En lijkt het meer op seksueel wangedrag en misbruik, dan een grappige fanservice toevoeging. Maakt het des te vervelend dat Elizabeth (zeker in het eerste seizoen) totaal geen eigen persoonlijkheid heeft. Ze is weer een standaard zielloze protagonist met een goed hart die alles laat gebeuren. Gelukkig wordt dit later nog wel beter maar toch was het in het begin erg vervelend om naar te kijken.

Gevarieerd gezelschap

Gelukkig zijn de overige personages een stuk beter neergezet. Met beter uitgediepte personages interessante achtergrond verhalen. De geschiedenis van characters zoals Ban, King en het geheim achter de kracht van Meliodas houden je de gehele serie vast.. Het waren met name de achtergrondverhalen van bijvoorbeeld een Ban die echt zorgde voor een emotionele binding met de show en personages. Het zorgde ervoor dat je niet wilde stoppen met kijken.

Afbeelding via Pandanime.

Een gevoel dat ook zeker sterker werd naarmate de serie zich verder ontwikkeld. En tegen het einde, wanneer ook het potentieel van Elizabeth wat meer benut wordt, doet je smachten naar de volgende seizoenen. Combineer dat met een spannende strijd, redelijk nette artwork en lekker tempo en je bent voor je het weet door de 24 afleveringen van het eerste seizoen heen geraced. Gelukkig val je dan niet in een zwart gat, want ook de andere seizoenen staat inmiddels op Netflix!


Nog meer toffe anime, manga, games of Japanse cd’s vinden? Bekijk dan al onze reviews of lees alle overige anime en manga artikelen. Weten waar je anime kunt kijken? Lees dan hier onze tips voor het kijken van anime in Nederland. En ben je op zoek naar fysieke anime, manga, games, cd’s en merchandise van je favoriete franchises? Kijk dan op:

Bol.com logo
PlayAsia logo
CDJapan Logo
Dit artikel – Anime Review: Nanatsu no Taizai / The Seven Deadly Sins – verscheen voor het eerst op 29 december 2015 en is voor het laatst geüpdatet op 29 december 2019.

Joyce
desushitimes@gmail.com

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en schrijft inmiddels al bijna 10 jaar over alles dat te maken heeft met Japan. Verder is ze gek op anime, gaming, Pokémon, Animal Crossing en alles dat kawaii is. Daarnaast is ze ook een fanatieke Japanse hobby chef, wat tot uiting komt op ProefJapan.com!

1 Reactie
  • Jesse
    Geplaatst op 19:59h, 15 juni Beantwoorden

    Goede review!

Geef een reactie