Anime Review: Tokyo Ghoul

Tokyo Ghoul (Anime Review)

Tokyo Ghoul is één van de anime die je tegenwoordig kunt bewonderen via Netflix. Deze spannende en donkere fantasy/horror serie speelt zich af in de stad Tokio welke wordt geteisterd door mysterieuze ‘ghouls’ die mensen eten om te overleven. De inwoners zijn doodsbang en de identiteiten van de ghouls nog altijd onbekend. Het is een grote, bloederige ellende en niemand is veilig. De wanhoop is de mensen nabij, en toch probeert men nog een normaal leven te leiden.

Zo ook Kaneki. Een doodgewone student die zijn best doet goede cijfers te halen. En tegelijkertijd ook probeert wat succes te behalen in de liefde. Zo gaat hij al snel op date met de beeldschone Rize. Een lieflijke meisje dat dol is op boeken. Maar dankzij haar belandt hij middenin de ghouls chaos. Zijn gehele leven komt op z’n kop te staan!


Geen zwakke maag

De serie weet direct al goed de spanning omhoog te gooien en weet de paniek van de inwoners goed te combineren met de dagelijkse routine die mensen nog proberen vast te houden. Daarnaast is de hoofdpersoon Kaneki, een daadwerkelijk doodgewone jongen en komt hij puur bij toeval (en een hele hoop pech) in de wereld van de ghouls terecht. Een wereld die je niet moet betreden met een zwakke maag.

Hybrid

Kaneki is namelijk één van de weinig half ghoul/half mensen en moet zich staande weten te houden in beide wereld. Een uitdaging die voor een enorme berg problemen zorgt. De psychologische nasleep hiervan is ontzettend goed neergezet. Waarbij de kijker zelf ook echt meegenomen wordt in zijn paniek en wanhoop.

Maar met name wanneer het duidelijk wordt dat er meer achter deze ghouls zit dan je zou verwachten wordt het spannend. Het kleine tipje van de sluier dat aan het begin wordt opgelicht is precies genoeg om je keihard vast te grijpen. En laat je de rest van de seizoenen ook niet meer los, waardoor je constant op het puntje van je stoel zit.

Spanning en gore

De gehele serie blijf je vol spanning en verbazing kijken naar wat er voor je ogen gebeurd. En met name liefhebbers van een flinke portie bloed en psychologische spelletjes kunnen hun lol op met deze serie! Zeker nu er inmiddels al 3 seizoenen van beschikbaar zijn op Netflix.

Tokyo Ghoul is simpelweg een spannende en expliciete horror anime die er niet om liegt! Mensen met een afkeer voor gore worden aangeraden om hier niet aan te beginnen.


Nog meer toffe anime, manga, games of Japanse cd’s vinden? Bekijk dan al onze reviews of lees alle overige anime en manga artikelen. Weten waar je anime kunt kijken? Lees dan hier onze tips voor het kijken van anime in Nederland. En ben je op zoek naar fysieke anime, manga, games, cd’s en merchandise van je favoriete franchises? Kijk dan op:

Bol.com logo
PlayAsia logo
CDJapan Logo
Dit artikel – Anime Review: Tokyo Ghoul – verscheen voor het eerst op 9 juli 2014 en is voor het laatst geüpdatet op 9 juli 2020.

Tags:
,
Imagine
imaginemailbox@gmail.com

Liefs, Imagine. Een Otaku, cosplay artist, gamer en cat lover!

Geen reactie's

Geef een reactie