Anime Review: Tokyo Ghoul

Anime Review: Tokyo Ghoul

Episodes: Nog niet bekend

Genre: Action, Mystery, Drama, Horror, Supernatural, Psychological

Aired: 4 juli, 2014

Deze spannende en donkere fantasy/horror serie speelt zich af in de stad Tokio welke wordt geteisterd door mysterieuze ‘ghouls’ die mensen eten om te overleven. De inwoners zijn doodsbang en de identiteiten van de ghouls nog altijd onbekend.

Kaneki is een doodgewone college student die na zijn date met Rize, een prachtig meisje die net zo veel van boeken houdt als hij, midden in het probleem van de ghouls terecht komt…. In één nacht wordt zijn hele leven overhoop gezet.

Tokyo Ghoul is een spannende en expliciete horror anime die er niet om liegt! Mensen met een zwakke maag en een afkeer voor gore worden aangeraden om hier niet aan te beginnen.

Maar als je niet vies bent van bloed, gore en spanning dan is deze anime zeker wat voor jou! De serie weet direct al goed de spanning omhoog te gooien en weet de paniek van de inwoners goed te combineren met de dagelijkse routine die mensen nog proberen vast te houden. Daarnaast is de hoofdpersoon Kaneki, een daadwerkelijk doodgewone jongen en komt hij puur bij toeval (en een hele hoop pech) in de wereld van de ghouls terecht.

De psychologische sleep die hierop volgt is ontzettend goed gedaan en neemt de kijker echt mee in zijn paniek en wanhoop. Een groot pluspunt voor deze serie ligt overigens  in het feit dat de ghouls niet van ‘normale’ origine lijken te zijn en er voor de kijker al bijna aan het begin van de serie een klein tipje van de sluier wordt opgelicht, waardoor je direct op het puntje van je stoel zit.

Het lijkt erop dat Tokyo Ghoul, naast veel spanning en een goede portie bloed, ook met een ontzettend goede en/of vermakelijke plotline gaat komen waar de horror liefhebbers wel eens ontzettend van kunnen gaan genieten.

Afbeelding via BG-Anime.

Afbeelding via BG-Anime.

Voor diegene die de manga al hebben gelezen is uiteraard al wat meer bekend over het verhaal en de karakters, voor diegene die dat niet zijn (zoals ik): Tokyo Ghoul heeft van de fans alleen maar lovende kritiek gekregen en ook de rating lijkt erg duidelijk dus het is de moeite waard om deze nieuwe anime serie te proberen!

Anime Review: Tokyo Ghoul
8 / 10 Score
Verhaal9
Personages8
Animatie7
Soundtrack8


Op zoek naar merchandise, anime, en manga? Kijk dan op:

 

rea

bollogo-web_rgb_600x181

Liefs, Imagine. Een Otaku, cosplay artist, gamer en cat lover!

Laat ons horen wat je te zeggen hebt!

Close
X