Anime Review: WorldEnd

Anime Review: WorldEnd: What do you do at the end of the world? Are you busy? Will you save us? (Shuumatsu Nani Shitemasu ka? Isogashii desu ka? Sukutte Moratte Ii desu ka? (SukaSuka))

Episodes: 12

Genre: Sci-Fi, Drama, Romance, Fantasy

Aired: 11 april, 2017

Het is 500 jaar geleden dat de laatste mens op aarde is gesignaleerd. De aarde is compleet door ons vernietigd, en op het aardoppervlak leven nu alleen nog een afschuwelijk soort monsters die alles wat ook maar leeft verorberen. Maar het uitroeien van de mensheid betekend niet dat er naast de monsters helemaal geen leven meer te vinden is.

In deze alternatieve wereld leefden we blijkbaar samen met andere rassen. Deze rassen hebben het wél voor elkaar gekregen om te kunnen overleven, en wonen nu met z’n allen op een aantal grote zwevende eilanden. Het is niet zozeer dat ze dit prettig vinden, ze hebben simpelweg geen keuze. Veel meer ruimte is er niet, en op de aardboden zelf valt niet te leven vanwege de monsters.

Er is echter nog een sprankje van hoop om ooit terug te keren naar het aardoppervlak. Eén enkel ras lijkt strijd te kunnen bieden aan deze gruwelijke monsters. Het is een kleine groep en bestaat alleen maar uit zeer jonge meisjes die Leprechauns worden genoemd.

Deze meisjes blijken de enige te zijn die de eeuwenoude wapens van weleer kunnen beheersen en gebruiken. Deze wapens zijn de enige effectieve manier om een gevecht op het aardoppervlak te winnen. De dametjes worden zo getraind dat ze niet beter weten dan dat hun leven er om draait om een strijdster te worden en te vechten tegen het kwaadaardige gespuid, zelfs tot de dood erop volgt…

 

Op een dag worden de meisjes bezocht door een man die qua uiterlijk veel van hem weg heeft, maar niet één van hem is. De naam van de man is Willem Kmetsch en hij blijkt de laatst overbleven mens te zijn, en hij is 500 jaar lang ingevroren geweest. Doordat er in de 500 jaar dat hij ingevroren was veel is veranderd, komt het voor hem natuurlijk als een grote schok dat zijn ras compleet is uitgeroeid. Maar ook dat hij oog in oog staat met rassen die hij nog nooit eerder heeft gezien.

Aangezien Willem niet meer kan vechten en zijn eigen gezin al lang niet meer bestaat, besluit hij de taak van een vaderfiguur op zich te nemen en bij de Leprechauns en hun verzorgster (dat een zeer menselijk lijkende trol blijkt te zijn) in te trekken. Later ontmoet hij hier de oudere en al strijdende Leprechauns Chtholly, Nephren en Ithea. Willem ziet iets in Chtholly wat hij niet goed kan beschrijven, en de aantrekking is wederzijds. Samen gaan zij een strijd aan om elkaar, en de wereld om hen heen te redden.

magicallovefansub blogspot nlimgur

De eerste paar aflevering hebben een prima verloop. Je ziet wat meer van de wereld door het volgen van Willem, en de opbloeiende gevoelens tussen hem en Chtholly zijn leuk om te zien. Toch viel het mij op dat het lastig lijkt te zijn voor de bedenkers om een echt een richting te kiezen voor de serie. Het lijkt niet linksom of rechtsom te willen gaan, maar elke keer toch de gulden middenweg proberen te blijven volgen. En voor de thema’s die getackeld worden in deze serie lijkt dat toch wat lastig te zijn. Is het nou actie? Romantiek? Sci-fi? Fantasy? Ik wil hier zeker niet mee zeggen dat ik beide kanten niet mooi vind, maar het voelt gewoon niet helemaal lekker.

Zoals bij vele series van de laatste tijd, worden veel andere hoofdpersonen van een verhaal niet meer in de spotlights gezet. Dit komt volgens mij ook omdat men vaak alles in een 12- episodes durende reeks moet proberen te proppen. En dat is jammer, want ik had graag toch iets meer willen weten van bijvoorbeeld Nephren.

animearchivos Imgur1 youtube1

Deze serie lijkt dan ook een slachtoffer te zijn geworden van haar eigen diversiteit. Zoveel verschillende elementen in zo’n korte periode in één serie van 12 afleveringen proppen werkt gewoon niet goed genoeg, zeker niet als er een interessante setting wordt neer gezet. Het geheel is niet direct slecht maar het had veel beter gekund.

En dat is ook terug te zien in de personages en de animatie.  Door de inzetbaarheid van de verschillen rassen, komen hier goblins, trollen, furry’s, en Leprechauns komt er vanalles aan bod, misschien iets teveel. Hierdoor mis je een soort lijn in het geheel, maar het is wel weer leuk voor de cosplay inspiratie.

De animaties verdienen hierbij ook geen extra punten maar vallen prima in het gemiddelde, net als de richting van de anime zelf. De muziek krijgt van mij wel een dikke pluim. Deze wordt prima toegepast op het juiste moment, bij de juiste scenes.

Ondanks dat de serie dus af en toe wat wankel loopt heb ik er wel erg van genoten, en zitten er genoeg onderwerpen in die een vervolg waardig zijn. Hopelijk zijn ze dan alleen wel wat stelliger over wat het belangrijkste onderwerp zal worden!

 

Anime Review: Shuumatsu Nani Shitemasu ka? Isogashii desu ka? Sukutte Moratte Ii desu ka?
7 / 10 Score
Verhaal7
Personages7
Animatie7
Soundtrack7

Op zoek naar merchandise, anime, en manga? Kijk dan op:

 

rea

bollogo-web_rgb_600x181

Kurimu is een Japan cultuur- en subcultuur superfan. Kawaii-lover. Calpis-verslaafde. Echte ontdekker, eerlijk, en soms té nieuwsgierig. Vleugje ondeugend met een toefje dapper.

Laat ons horen wat je te zeggen hebt!

Close
X