Anime Review: Zombieland Saga

Zombieland Saga (Anime Review)

In anime series blijft het nog steeds een hele happening om goed te kunnen zingen en zo je “droom” te verwezenlijken om een idool te worden in zang en dans. De meiden zijn bijna altijd overenthousiast en vastberaden zich helemaal te laten slopen voor hun toekomstige agency en de fans. Maar niet iedereen haalt het door de auditierondes heen, vele van hen zullen hun dromen moeten aanpassen.

Alsof dat nog niet genoeg voedingsstof is voor flink wat drama weet Zombieland Saga hier nog een geheel eigen laag aan toe te voegen door zombies in de mix te gooien! We hebben het hier namelijk niet over gewone meiden die een idol proberen te worden, maar heuse zombies!


Toon gezet

Zo wordt de toon voor deze serie al behoorlijk goed gezet wanneer we de jonge, enthousiaste Sakura Minamoto zien. Op het moment dat ze als een stralend zonneschijntje de deur van haar ouderlijk huis uitstapt en vol goede moed haar nieuwe leven als idool tegemoet ziet, wordt ze aangereden door een auto en is ze op slag dood.

Image via YouTube
Image via YouTube

Ja, leuk verhaal. Lekker kort, zou je misschien denken. Toch ontwaakt Sakura weer. Ze weet niet waar ze is, of wat er precies met haar is gebeurd om op deze plek terecht te zijn gekomen. Wat ze wel weet is dat ze er zo snel mogelijk weg wilt, want het ruikt naar onheil.

Tijdens haar zoektocht naar de uitgang, belandt ze in een kamer vol met zombie-meiden. Waarom leven die dingen, wie heeft ze tot leven gebracht? Hoe is ze hier verzeilt geraakt, en waarom stinkt ze in hemelsnaam zo?!

Nieuwe kans om idolen te worden

Al deze meiden delen echter het lot van Sakura. Na hun sterven hebben ze enkele jaren onder de grond gelegen om nu weer tot leven gewekt ze zijn. Met als missie het redden van de Saga prefecture door als Zombie idolen samen te werken! Dit gaat echter niet zonder slag of stoot want sommige van deze dames hebben al een flink poosje het daglicht niet meer gezien!

De serie zorgt gelukkig ook voor wat achtergrond van de meiden. Het is namelijk (letterlijk en figuurlijk) best een bij elkaar geraapt zooitje. Gelukkig draait het hierbij niet alleen maar om het zingen van liedjes. Er wordt evenveel aandacht besteedt aan het vormen van de persoonlijkheden en het laten groeien van de personages.

Image via tvtropes
Image via Reddit

De meiden zijn namelijk niet alleen bezig het vormgeven van de groep, maar ook met zichzelf.  Ze zijn immers overleden en weer tot leven gekomen. Een niet bepaald alledaags gebeurtenis. Dus hoe moet het nu verder? Daarbij is het voor sommige ook nog erg moeilijk om te accepteren dat ze überhaupt een bestaan kunnen leiden als zombie.

Bizarre verrassing

Door deze extra aandacht en de daarbij komende humor blijft het tot de laatste aflevering een leuke serie om naar te kijken. MAPPA lijkt hierbij ook duidelijk weer voor de specifiek animatie-stijl te hebben gekozen die ietwat simpel maar kleurrijk oogt. En hoewel ik het prima vind passen, had ik het ook niet erg gevonden als het meer weg had gehad van hun tekenstijl als in Yuri!!! on Ice of de Shingeki no Bahamut series. De GCI mag trouwens nog wel wat meer gepolijst worden. Want deze was soms haast pijnlijk om te zien.

Zombieland Saga was voor mij dan ook een onverwacht leuke verassing. Als er één of meerdere idol- series worden uitgebracht, probeer ik er altijd wel één te kijken. Ik heb een zwakte voor dit soort series, ook al lijken ze maar al te vaak dezelfde rode draad te volgen. Om het toch interessant te houden, vind ik het een bijzonder interessante zet van de bedenkers om er een twist aan te draaien en het een zombie-thema mee te geven.

Gebrekkig verhaal

Dat gezegd te hebben is het jammer dat het verhaal op sommige stukken toch nog behoorlijk grote gaten laat. Lang niet alle (belangrijke) vragen worden in de afleveringen behandelt. Want waar zijn bijvoorbeeld de ouders van sommige van de zombie-meiden nu, zoals die van Sakura? Zullen ze proberen om contact met ze leggen? Zijn er geen mensen die hen herkennen, ook al lagen sommige van hen al een tijdje onder de groene zoden? En wie is nu die manager van de meiden-band? Wat is zijn verhaal?

Tweede seizoen

Na het zien van de laatste aflevering, weet ik zeker dat hier een tweede seizoen van gaat komen. Hopelijk lukt het Zombieland Saga om het up-beat tempo van de huidige serie vast te houden en ook in een nieuw seizoen ons blij te verrassen met deze bijzondere mix van genres.

Zombieland Saga
6.9 / 10 Score
Verhaal6.5
Personages7
Animatie7
Soundtrack8
Plezierfactor6

Nog meer toffe anime, manga, games of Japanse cd’s vinden? Bekijk dan al onze reviews of lees alle overige anime en manga artikelen. Weten waar je anime kunt kijken? Lees dan hier onze tips voor het kijken van anime in Nederland. En ben je op zoek naar fysieke anime, manga, games, cd’s en merchandise van je favoriete franchises? Kijk dan op:

Bol.com logo
PlayAsia logo
CDJapan Logo
Tags:
,
Kurimu
belle.fleurs@hotmail.com

Kurimu is een Japan cultuur- en subcultuur superfan. Kawaii-lover. Calpis-verslaafde. Echte ontdekker, eerlijk, en soms té nieuwsgierig. Vleugje ondeugend met een toefje dapper.

Geen reactie's

Geef een reactie