Anime Shorts: Kortstondig anime vermaak

Senyuu- Image via Zerochan

Soms heb je wel eens van die momenten dat je zin hebt om één of meerdere afleveringen van een anime serie te kijken. Helaas heb je niet altijd de tijd voor. Om je honger stillen is er gelukkig een breed assortiment aan korte anime series die geen moment onderdoen voor de langer durende episodes.

De afleveringen duren meestal niet langer dan 3 á 5 minuten, lekker makkelijk dus! De series worden vaak in de westerse volksmond “4-minute anime” of “anime shorts” genoemd. Deze zogenoemde shorts zijn ontstaan omdat geplande TV-shows niet altijd precies op de geplande tijd stoppen.

 

Perfect voor tussendoor

Hoe punctueel Japan dan ook mag zijn, het kan gebeuren dat een programma iets korter of langer duurt waardoor het programma daarna eerder of later moet beginnen. Om die ruimte op te vullen wordt er steeds vaker een korte anime toegevoegd.

Aangezien de populariteit van anime de laatste jaren in Japan steeds meer is gegroeid en een betere naam heeft gekregen, zijn steeds meer televisieproducenten minder angstig geworden om de korte series uit te zenden. Vaak zit er ook een commerciële waarde aan vast in de vorm van merchandise en dat levert de producenten extra geld in het op. Er is dan ook zeker geen tekort aan anime shorts, benieuwd welke? Onderstaand vind je er een aantal!

 

Poyopoyo Kansatsu Nikki

Genres: Comedy, Slice of Life, Seinen

Episodes: 52, elk van zo’n 3 minuten.

Poyopoyo Kansatsu Nikki vertelt over de alledaagse bezigheden van een wel hele ronde rode kat, PoyoPoyo, en zijn geadopteerde mensen-familie. De verhalen worden op een humoristische manier verteld door de commentator of het baasje van de kat. PoyoPoyo maakt genoeg mee dus bereid je voor op veel gelach!

 

Super Seisyun Brothers

Genres: Comedy, Slice of Life, Josei.

Episodes: 14, elk van zo’n 4 minuten.

Neem een kijkje in het dagelijks leven van 2 pas afgestudeerde vriendinnen die hun weg in het leven proberen te vinden. Hun jongere broertjes zijn ook goeie vrienden met elkaar en een daarvan heeft diepere gevoelens voor de vriendin van zijn zus. Een rustige slice of life comedy met heel veel romantiek, speciaal voor de dames onder ons.

 

Hetalia

Genres: Comedy, Historical, Parody.

Episodes: 50+, elk van zo’n 5 minuten.

Hetalia gaat alweer heel wat jaartjes mee en kent ondertussen meerdere seizoenen. Deze luchtige anime speelt zich voornamelijk af rond de tijd van een surrealistische 2e wereldoorlog. Alle landen zijn gevormd naar een personage en de “landen” maken met elkaar alledaagse avonturen mee. De serie laat de karakters kennismaken met feestdagen en bijzondere gebeurtenissen van ieder land en dat alles met een behoorlijk komische noot.

 

Pupa

Genres: Fantasy, Horror, Shounen, Psychological.

Episodes: 12, elk van zo’n 4 minuten.

Verwacht geen lieflijke romances en schattige gebeurtenissen want Pupa is een rasechte horror serie! Na een gruwelijke gebeurtenis waarin een jongen erachter komt dat zijn jongere zusje een buitenaards mensen-etend monster blijkt te zijn, offert hij zichzelf op om half opgegeten te worden door haar. Zo komt niemand de ware aard van zijn zusje te weten. Maar, hij hersteld wel heel erg snel… Is er dan ook iets vreemds met hem aan de hand?

 

Mameshiba shorts

Genres: Comedy.

Episodes: 20, elk vaak nog geen minuut lang.

Mameshiba zijn bonen met honden gezichtjes en elk gebaseerd op een andere boon, met een eigen karakter. Elke aflevering bespreken ze kort een leuke vraag of feit. Vooral bedoelt voor jongere kijkers, met een hoog kawaii-gehalte.

 

Pupipo!

Genres: Comedy, School, Slice of Life, Supernatural.

Episodes: 15, elk van zo’n 4 minuten.

Himeji Wakaba is een jong meisje met de gave om geesten en andere onderwereld figuren te kunnen zien. Ze leidt een eenzaam bestaan en wordt door veel kinderen in haar klas gepest. Ook de boosaardige geesten die ze kan zien pesten haar en zorgen voor veel problemen in haar bijzijn. Op een dag vind ze een apart wezentje die haar kan helpen de boosaardige geesten uit de buurt te houden. Hierna lijkt alles beter te worden.

 

Kuruneko

Genres: Comedy, Slice of Life.

Episodes: 50, elk van zo’n 2 minuten.

Een anime gebaseerd op een mangablog welke de verhalen verteld over de alledaags gebeurtenissen in het leven van een alleenstaande vrouw met een voorliefde voor saké en haar liefhebbende katten. De serie heeft hele grappige scenes die vooral voor kattenliefhebbers- en eigenaren heel herkenbaar zullen zijn.

 

Line Offline: Salarymen

Genres: Comedy.

Episodes: 114, elk van zo’n 3 minuten.

Deze anime short is gebaseerd op de karakters van de über-populaire messenger app Line, en laat hun dagelijks leven zien op het fictieve hoofdkantoor van de Line-coöperatie.

 

Mangirl!

Genres: Comedy, Slice of Life.

Episodes: 13, elk van zo’n 3 minuten.De titel is een beetje misleidend, maar deze anime short serie gaat toch echt over een paar meiden! Ze willen zonder enige ervaring het grootste manga magazine van Japan gaan opzetten en samen lopen ze tegen behoorlijk wat problemen en mislukkingen aan. Ondanks alles geven ze niet op en dat zorgt voor meer dan voldoende komische situaties!

 

Senyuu

Genres: Action, Comedy, Fantasy, Parody, Shounen.

Episodes: 13, elk van zo’n 6 minuten.

In het begin der tijden werd de wereld geregeerd door groot kwaad, welke uiteindelijk werd verslagen en opgesloten door een held en zijn kameraden. Duizend jaar lang was er vrede tot op een dag een grote hoeveelheid demonen uit de onderwereld plotseling verschenen.

De huidige koning gaat daarom op zoek naar de afstammelingen van de helden die duizend jaar geleden leefden. Eenmaal gevonden blijken deze achter-achter-achter-achter (en nog meer achter) kleinkinderen helemaal niet zo goed te kunnen vechten.. Alsnog worden ze echter aangewezen door de koning en begint er een groot avontuur om het kwaad opnieuw, en dit keer voorgoed, op te sluiten!

 

Ga er maar even voor zitten!

Zo! Dat is een behoorlijke lijst of niet soms? Natuurlijk zijn er nog veel meer leuke, mooie en spannende anime shorts, dus ga er lekker voor zitten en kijk ze eens rustig door. Als je er tijd voor hebt…

 

またねーにゃん!

Kurimu is een Japan cultuur- en subcultuur superfan. Kawaii-lover. Calpis-verslaafde. Echte ontdekker, eerlijk, en soms té nieuwsgierig. Vleugje ondeugend met een toefje dapper.

2 Comments

 1. jinjo2art

  september 18, 2014 at 8:43 am

  Ik heb laatste tijd genoten van yamishibai, niet de typische anime maar echt gekke verhalen xp..
  Het zijn korte japanse horror stories/mythen. krijg toch vaak de koude rillingen haha..

  • TheSushiTimes

   september 18, 2014 at 8:50 am

   Geen serie om te kijken als je alleen thuis bent dus? 😉

Laat ons horen wat je te zeggen hebt!

Close
X