Anime Tattoo Artists en Studio’s in Nederland

Ben jij al een tijdje op zoek naar dé perfecte anime tattoo artist in Nederland? Kijk dan niet verder! Wij hebben enkele van de meest bekende en geliefde Nederlandse anime tattoo artists en tattoo studio’s voor je op een rijtje gezet!

Itai Tattoo

Om te beginnen een speciale shoutout naar één specifiek shop. Want er is geen plek in Nederland met meer anime tattoo artists onder één dak dan bij Itai Tattoo in Den Haag. Deze shop (zie coverfoto) zit bomvol toptalenten die (bijna) niets lievers doen dan jouw favoriete anime personages op je lijf vereeuwigen! Er is een vast team van anime tattoo artists aanwezig in de shop, elk met net een eigen specialisme of fandom welke ze het liefste tatoeëren. Maar ze staan open voor al jullie favorieten!

Let wel, alle sessies gaan op reservering. Er zijn géén walk-ins tenzij specifiek aangegeven. Meer informatie kun je vinden op hun website.

Dr. Visser

Standplaats: Den Haag (Itai Tattoo)

Zo is Dr. Visser een enorm groot One Piece fan en tatoeëert hij dus maar al te graag je favoriete One Piece personages of scenes. Daarnaast is hij ook een fantastische traditional artist waarbij hij op unieke wijze old skool stijlen kan combineren met de fandoms en geek culture iconen van nu. En met persoonlijke ervaring bij deze artist kunnen we vol vertrouwen zeggen dat je hier in goede handen bent!

Mako / Seapanda Pokes

Standplaats: Den Haag (Itai Tattoo), Utrecht (Monstera Ink)

Voor handpoked tatoeages (waarbij er dus niet met een machine wordt gewerkt) kun je aankloppen bij Mako / Seapanda Pokes. Bij Mako kun je terecht voor zowel kleur als black and grey. En met name voor de wat kleinere tot mediumsize (<15cm) tatoeages ben je hier op het juiste adres. Op moment van schrijven is er ook een hele leuke Pochita flash sheet beschikbaar, perfect voor Chainsaw Man fans!

Cosmobotic

Standplaats: Den Haag (Itai Tattoo), Nijmegen Heart of Gold Tattoo Parlour)

Cosmobotic is o.a. gek op Dorohodero, Dear Door, Chainsaw Man, Golden Kamuy en Jujutsu Kaisen (vooral Sukuna) dus ben jij ook fan van deze series en personages en wil je een breed glimlachende artist naast je hebben? Stuur dan Cosmobotic een berichtje! Ook de originele illustraties zijn de moeite waard om te kijken, vooral als je van zieke skull designs houdt. Het werk van Cosmobotic wordt gekenmerkt door toffe composities, zeer strakke lijnen en tof kleurgebruik. Vaak in unieke paletten. Maar ook in black and grey zitten er ware kunstwerken in het portfolio.

AngellGabriellaTattoo

Standplaats: Den Haag (Itai Tattoo)

De laatste, maar zeker niet minste, vaste anime tattoo artist bij Itai Tattoo is AngellGabriellaTattoo. Voor lieflijke tatoeages van je favoriete Animal Crossing personages, pastelkleurige Ghibli iconen of neo-traditional fauna en flora, kun je terecht bij Angell. Ook maakt ze delicate ornament tatoeages. Een wijde range dus!

LillySueTattoo

Standplaats: Deventer (Into Dust Tatttoo), Amsterdam (Antiek Tattoo)

Artiest Lilly Sue is één van de voorlopers op het gebied van anime tatoeages in Nederland. Haar kleurrijke werken zijn makkelijk te herkennen en haar wachtlijsten zijn dan ook altijd goed gevuld. Menig inkliefhebbend anime fan zal van haar gehoord hebben of wellicht zelf al een kunstig plaatje op het lijf hebben staan. Ikzelf namelijk ook! Een prachtige Gojo siert mijn linkerkuit. Ik kan dan ook persoonlijk deze shop en Lilly Sue’s werk onderstrepen.

Sadkaya

Standplaats: Den Haag (Six Paths Tattoo Studio)

Waar Lilly Sue’s werk makkelijk te herkennen is aan haar kleurgebruik staat SadKaya vooral bekend om zijn black and grey werk. Hierbij wordt kleur vooral gebruikt om bepaalde elementen te accentueren, maar over het algemeen komt er weinig kleur in terug. SadKaya is echter een meester qua details en weet van elke tattoo een waar kunstwerk te maken.

Yazzink

Standplaats: Heerlen (Yazz Ink)

Yasmin a.k.a. Yazz Ink heeft haar eigen (appointment only) shop in Heerlen. Ze specialiseert zich in de zogenaamde “Neopin” stijl waarbij dunne, sierlijke lijnen de boventoon voeren. Hiermee tovert ze (bij voorkeur) de mooiste floral, anime en gaming tattoos op de lijven van haar klanten. Ook de andere artists in haar shop weten wel raad met een tattoonaald! Zo kun je bij Levy Sixx aankloppen voor kawaii designs en is Miss Poppy dé artist voor al jouw Disney tattoo dromen.

MellyyMae

Standplaats: Den Haag (RoseGold Studios)

MellyMae specialiseert zich in delicate, botanische tatoeages. Met dunne lijnen, veel black and grey of juist zachte, pasteltinten. Vooral perzikachtige en rosegouden tonen zie je veel terugkomen. Hoeveel haar specialisatie ligt bij botanisch werk doet ze ook regelmatige anime tattoos. Let wel dat haar wachtlijst erg uitgebreid is en ze vaak veel aanmeldingen krijgt, waaruit zij zelf de opdrachten kiest die haar leuk lijken.

KikiRavenTattoo

Standplaats: Deventer (KYNST)

Ook bij Kiki Raven kun je terecht voor delicate kunstwerken. Schattige anime en gaming characters, mooie roze en rode tinten, of subtiel black and grey, Kiki doet het allemaal! En moeite met iets bedenken? Op moment van schrijven heeft ze nog een hoop kawaii designs als flash beschikbaar. Onder andere van Pokémon, Sailor Moon en Animal Crossing.

NickLimpz

Standplaats: Brunssum (Royal Ink Tatt00)

Voor geeky tatttoos en dark realism kun je aankloppen bij NickLimpz. Zowel in full colour als black and grey tovert Nick ware kunstwerken op je lijft. Vooral Dragonball Z tatoeages passeren regelmatig de revue in zijn portfolio. Nick Limpz (en zijn collega’s) vind je zo nu en dan ook live op anime events zoals Heroes Made in Asia. Ook de apprentices van RoyalInk, Savannah (Sav.tt) en Malcolm (TattoosbyMalcolm) hebben al enkele (kleinere) anime tatoeages in hun portfolio.

Chihiro Tattoos

Standplaats: Amsterdam (KoningTattoo)

Voor kleurrijke, schattige anime tatoeages kun je uitstekend terecht bij Chihiro Tattoos. Ook andere kawaii designs en voor neo-traditional dieren kun je bij haar aankloppen. Vergeet vooral ook niet haar flash designs te checken, daar zitten op moment van schrijven nog echt een aantal pareltjes tussen!

Hinkart Tattoo

Standplaats: Groningen (Hinkart Tattoo Studio)

Ook bij Hika kun je goed terecht voor je anime tatoeages. Vooral voor lekker ondeugende designs ben je hier aan het goede adres. Een aantal van haar spicy Sukuna (en dan bedoelen we ook écht spicy) tatoeages hebben al menig fan naar de studio gebracht voor een eigen tattoo! Hika kan zowel fantastisch werk leveren in kleur als in black and grey, van schattig tot spicy en van spooky tot realism. Voor ieder wat wils dus!

Jouw favorieten

Behalve de anime tattoo artists op deze lijst zijn er nog vele andere artiesten actief. Wie mag er volgens jou nog meer echt niet ontbreken op deze lijst? Stuur ons dan een berichtje! Let wel, gelieve alleen artists aanraden waar je persoonlijk goede ervaringen mee hebt en artists met al een uitgebreid (healed) portfolio.

Ben je zelf een artist en wil je hier wel/niet genoemd worden? Laat het ons dan weten en we passen het aan 🙂

En mocht je je afvragen waar alle foto’s zijn? In verband met het copyright van de artists hebben wij ervoor gekozen géén voorbeeldfoto’s te tonen. Je kunt overal op de linkjes klikken om direct naar de instagram pagina’s van de diverse artists te gaan en daar hun volledige portfolio’s bewonderen.

Joyce
desushitimes@gmail.com

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en schrijft inmiddels al bijna 10 jaar over alles dat te maken heeft met Japan. Verder is ze gek op anime, gaming, Pokémon, Animal Crossing en alles dat kawaii is. Daarnaast is ze ook een fanatieke Japanse hobby chef, wat tot uiting komt op ProefJapan.com!

Geen reactie's

Geef een reactie