AVO viert 15de verjaardag met muziek festival “AVO J-Music Festival”

Om de 15e verjaardag te vieren zal de online community AVO een festival organiseren op zaterdag 15 september, waar bezoekers in contact kunnen komen met muziek en cultuur uit Japan. Het festival draagt de naam “AVO J-Music Festival” en zal plaatsvinden in de open lucht van het Zuiderparktheater in Den Haag. Twee Japanse acts zullen op het grote podium van het theater staan: Esprit D’Air en REMNANT. Tickets voor het AVO J-Music Festival zijn €10,00 in de voorverkoop en kunnen bemachtigd worden via de website van het Zuiderparktheater.

Esprit D’Air

Esprit D’Air is een electronic/metal band en promoten momenteel hun laatste album “Constellations”. Aan het eind van de maand brengen ze ook nog een cover single van Dead End’s nummer “Serafine” uit. Het wordt voor Esprit D’Air de eerste keer dat ze in Nederland spelen.

De band is opgezet in 2010 en was actief tot 2013, kwam weer samen in 2016 en is sindsdien behoorlijk aan de weg aan het timmeren. Ze hebben dit jaar de beste metal/hardcore album prijs gewonnen bij The Independent Music Awards in New York, waar ze beoordeeld werden door een deskundige jury met onder andere Amy Lee (Evanescence), Slayer en Sepultura.

Onder de leiding van vocalist, gitarist en composer Kai is Esprit D’Air niet op zoek naar een major label, maar volgen ze een stricte “doe-het-zelf” methode door alles zelf te produceren om zo zelfvoorzienend mogelijk te zijn. Daarom nemen ze alles zelf op, maar mixen en masteren ze hun werk ook in hun eigen opname studio vanuit huis en produceren ze hun artwork ook zelf.

REMNANT

Voor de goth unit REMNANT zal het de tweede keer zijn dat ze in Nederland optreden. Het optreden op het Nederlandse festival toegewijd aan Japanse muziek is een onderdeel van hun Darkness Coming 2018 tour in Europa, welke plaatsvindt in de maand september. Tijdens deze Europese tour viert REMNANT ook hun 10e verjaardag. Verder brengt REMNANT een split-CD uit met de industrial band 2Bullet: ISM, deze zal voor de officiële release al te koop zijn tijdens AVO J-Music Festival.

Sinds het begin van de band in juni 2009 is REMNANT met name actief geweest in de underground scene. REMNANT organiseert evenementen in Japan zoals “Carmilla’s Garden” waar andere goth acts vanuit de hele wereld een podium hebben. REMNANT bestaat uit Marie (zangeres), Takmi (gitaar, programming) en Rober (noise, synth).

De band is al eerder in Europa geweest voor shows, de laatste keer in 2016. Vorig jaar bracht REMNANT hun tweede album uit, getiteld “Ewigkeit”. Om een idee te krijgen van wat REMNANT te bieden heeft kun je de verscheidene nummers beluisteren die de goth unit geüpload heeft op YouTube en Soundcloud.

AVO Magazine

AVO is in 2003 begonnen als een online forum voor liefhebbers van Japanse cultuur en muziek. Inmiddels is AVO uitgegroeid van een forum tot een webmagazine (AVO Magazine) en een booking en evenementen bureau (AVO Events & Promotion), welke Japanse artiesten in Nederland een podium biedt.

In 2013 vierde AVO haar 10e verjaardag in Tivoli de Helling in Utrecht met de eerste editie van het AVO J-Rock Festival. Dit festival bestond uit drie speciale Japanse acts waar bezoekers uit Nederland massaal op afkwamen, maar het trok ook aardig wat aandacht van buitenlandse fans. Omdat AVO meer muziek introduceert aan haar publiek dan alleen J-Rock is er besloten om voor de tweede editie van het festival te wijzigen in AVO J-Music Festival.

Voor meer informatie kun je een kijkje nemen op de diverse kanalen van AVO Magazine en uiteraard de aangekondigde muzikanten!

Esprit D’Air
OHP: https://www.espritdair.com/
Twitter: https://twitter.com/espritdair
Facebook: https://www.facebook.com/espritdair
Video’s/Music: https://www.espritdair.com/videos/

REMNANT
OHP: http://remnant.tokyo/
Twitter: https://twitter.com/takmi_remnant & https://twitter.com/MarieREMNANT
Facebook: https://www.facebook.com/REMNANT-174424429275371/
Video’s/Music: https://www.remnant.tokyo/streaming

AVO Magazine
OHP: https://avo-magazine.nl/
Twitter: https://twitter.com/AVO_Magazine
Facebook: https://facebook.com/AVOMagazine

AVO J-Music Festival
AVO J-Music Festival ticket link: https://www.zuiderparktheater.nl/agenda/avoj-musicfestival-209251/
AVO J-Music Festival RSVP on Facebook: https://www.facebook.com/events/234818810588178/

Bron: Persbericht AVO Magazine.

Joyce
desushitimes@gmail.com

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en schrijft inmiddels al bijna 10 jaar over alles dat te maken heeft met Japan. Verder is ze gek op anime, gaming, Pokémon, Animal Crossing en alles dat kawaii is. Daarnaast is ze ook een fanatieke Japanse hobby chef, wat tot uiting komt op ProefJapan.com!

Geen reactie's

Geef een reactie