3x een bento met een eitje op verschillende manieren bereid. Foto door Roppongi.

Bento tip: 3x een eitje erbij!

Een ei, is een ei, zou je denken! Nou niet als het om de Japanse tamagoyaki (opgerolde omelet) gaat. Wil je sushi-chef worden, dan zul je toch eerst moeten leren hoe je een fatsoenlijke omeletrol bakt. Ook in de sushi film “Jiro dreams of sushi” zit een scene waarin één van de koks vertelt hoe lang hij erover deed om de perfecte tamagoyaki te bakken. Hij heeft inmiddels een eigen restaurant in New York, dus met zijn skills zit het wel goed!

Zo’n tamagoyaki mee in je bento is natuurlijk een prima plan, vooral als je liever geen vlees eet. Daarnaast zijn er nog meer manieren om een ei mee te nemen in je bento, wij zetten er drie voor je op een rijtje. De basis is elke keer hetzelfde: een sandwich met kaas en komkommer, en wat verschillende soorten fruit: druiven, blauwe bessen, meloen en kiwi.

Onze 3 tips voor jou:

1. Bento met een gekookt eitje

Deze is lekker easy peasy want je hebt er alleen een gekookt ei voor nodig. Pel het ei, snijd hem doormidden en leg hem zo in de bento. Ziet er toch in één keer vrolijk uit, niet?2. Bento met een ei-muffin

Moeilijk is hij niet, maar je hebt er wel wat meer tijd voor nodig. Voor de muffin gebruik je:

  • Een plakje bacon
  • Een ei
  • Peper en zout
  • Geraspte kaas
  • Een muffin-bakblik

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak de bacon even in een koekenpan, stop het plakje vervolgens in de muffinvorm. Zorg dat je met de bacon een soort “bakje” maakt door de vorm van de muffinvorm te volgen. Breek daarna het ei erboven. Bestrooi het vervolgens met wat peper, zout en de kaas. Zet de vorm in de oven en bak het ei in 15 minuten gaar. Prik er even met een satéprikker in om te kijken of hij goed gaar is. Het is natuurlijk beter om er een paar tegelijk te maken voor andere liefhebbers!3. Bento met tamagoyaki (gebakken omelet op z’n Japans)

Zoals gezegd vergt deze wat meer van je, maar ook hier gelden de clichés oefening baart kunst en de aanhouder wint! Hij is opgebouwd uit laagjes, omdat je hem telkens oprolt en vervolgens weer een nieuwe laagje in de pan doet. Dit filmpje laat heel duidelijk zien wat je nodig hebt en hoe je hem bakt.

Zoek je nog een fijne bento om je lunch in mee te nemen kijk dan eens hier. Er staan heel veel Japanse exemplaren, maar ook de bijna onverwoestbare Franse MonBento! En weet je niet welke je moet kiezen, dan staan hier onze tips voor jou!

Meer Japanse recepten

Nog meer heerlijke Japanse recepten maken? Neem dan snel een kijkje op Proef Japan. Dé website voor liefhebbers van de Japanse keuken. Hier vind je niet alleen tientallen Japanse recepten, maar ook artikelen over de Japanse eetcultuur, haar keuken, en interessante weetjes over Japanse ingrediënten.Roppongi (Ingrid en Jet)
info@roppongi.nl

De dames van Roppongi (Ingrid en Jet) zijn dol op de Japanse cultuur en met name de Japanse keuken. Hun artikelen gaan dan ook voornamelijk over de lekkerste Japanse recepten en de leukste bento tips! Vergeet ook niet op hun webshop www.roppongi.nl te kijken voor allerhandige Japanse keukentools en bento accessoires.

Geen reactie's

Geef een reactie