Wat is het beste seizoen om Japan te bezoeken?

Japan biedt eindeloze mogelijkheden voor je reizen, van zonvakanties tot skiën in de bergen, city hoppen in de grootste steden, pelgrimstochten langs de tempels maken en ga zo maar door! Kiezen wat je wilt gaan doen kan dan ook behoorlijk lastig zijn. Wil je de kersenbloesem zien? Ga je voor de festivals? Wil je de herfst fotograferen of wil je gewoon zo hard mogelijk feesten en winkelen in de Japanse steden?

Daarbij komt ook nog dat de seizoenen van grote invloed zijn op de verschillende omgevingen. Afhankelijk van het seizoen dat je kiest kun je dan ook zeer diverse en afwisselende ervaringen gaan beleven in Japan.

 

Lente

De lente is één van de populairste en beste seizoenen om Japan te bezoeken. Niet alleen zijn de temperaturen erg aangenaam het is ook het moment om de schitterende kersenbloesem te bewonderen. Het kersenbloesem seizoen begint eind maart en verschuift langzaam van het zuidwesten naar het noordoosten van Japan.

De kersenbloesem is niet alleen voor toeristen een zeer populair schouwspel, ook voor de Japanse bevolking is het een bijzondere periode. Dit betekent dat toeristische trekpleisters drukker kunnen zijn dan normaal. Dit uit zich dan ook weer in de prijzen en kan je reis weer een stukje duurder worden.

 

Zomer

De zomervakantie is voor veel mensen de perfecte (of enige) periode om te reizen. Daarbij is de zomer hét seizoen voor enkele bijzondere festivals en vele andere evenementen. Japan kent echter erg warme zomers met temperaturen die makkelijk tot de 35 graden komen met daarbij een stevige luchtvochtigheid waardoor het al snel benauwd voelt. Hier moet je dus wel mee om kunnen gaan.

 

Herfst

Net als de lente is de herfst een zeer geschikte periode om een bezoek te brengen aan Japan. Niet alleen is de temperatuur een stuk aangenamer dan in de zomer, de bladeren die van kleur veranderen zorgen voor schitterende uitzichten. Vooral Kyoto en omgeving zijn erg geliefd in de herfst. Ander voordeel is ook dat de meeste mensen in de lente of zomer naar Japan reizen en dit seizoen qua toeristen een stuk rustiger is.

 

Winter

De winter is het rustigste seizoen voor toeristen en buiten de festiviteiten rondom kerstmist en oud & nieuw vieringen, zijn er weinig festivals of andere grote evenementen. Daarnaast kent Japan periodes van gure winden en stevige sneeuw die een bezoek in de winter vaak wat minder aantrekkelijk maakt voor toeristen.

Dat gezegd te hebben heeft de winter in Japan ook zeker zijn charmes en is het een aanrader voor de wintersporter die opzoek is naar een exotische locatie. Vooral de berggebieden in Hokkaido zijn zeer populair onder wintersporters

 

Regenseizoen

Erg belangrijk is ook dat Japan twee regenseizoenen heeft die, zeker in de herfst, gepaard gaan met vele stormen en zelfs tyfoons. Wil je deze vermijden? Probeer dan te voorkomen dat je in Japan bent van mid-juni t/m mid-juli en van mid-augustus tot mid-september.

 

Gemiddelden voor Tokyo

Om je een idee te geven van de gemiddelde temperatuur en neerslag onderstaand een tweetal grafieken van Holiday Weather voor het weer in Tokyo:

Wil je meer informatie over het weer in Tokyo of andere gebieden? Neem dan daar zeker even een kijkje.

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en is een social media verslaafde Japan lover die met veel passie over alles schrijft wat maar met Japan te maken heeft. Daarnaast is ze gek op cosplay, anime, Pokémon, games, en alles wat kawaii is.

Laat ons horen wat je te zeggen hebt!

Close