Boek Review: Pindakaas en Sushi 2

Boek Review: Pindakaas en Sushi

Pindakaas en Sushi, niet echt een combinatie waar je van gaat watertanden. Toch is het een perfecte titel voor het debut boek van Roderick Leeuwenhart, en dat bedoel ik zeer positief.

Nederlandse geek-roman

Het is het eerste boek in z’n soort: een roman die zich afspeelt op een Nederlandse anime conventie, een bijeenkomst voor liefhebbers van de Japanse tekenfilm, stripboek en game cultuur.

De oer-Hollandse Marle gaat samen met haar vrienden naar een anime conventie, waar de Japanse cultuur centraal staat. Deze aspirant journaliste heeft echter maar weinig op met de “vreemde” mensen die “verkleed” naar deze conventie gaan. Ze is dan ook vastbesloten een smeuïg verhaal te schrijven over deze community van cosplayers en otaku’s.

Haar weekend loopt echter heel wat anders dan gepland wanneer ze op haar eerste dag een mysterieuze en charmante ridder ontmoet. Voor ze het weet is ze hem echter alweer kwijt en begint er een chaotisch zoektocht! Zal Marle haar mysterieuze ridder weer terug vinden?

Eerlijk is eerlijk, zelfs ik was ietwat sceptisch voor ik aan dit boek begon, maar na het van A tot Z gelezen te hebben kan ik al bijna niet wachten tot deel II eraan komt. Het leest heerlijk weg zonder dat het meteen gemakkelijk wordt en van begin tot einde word je meegezogen in het verhaal.

Gevarieerd verhaal

Al is het niet altijd even duidelijk wat nou écht het verhaal is. In eerste instantie gaat het over Marle die een eerste bezoek brengt aan een anime conventie, dan over Marle die in een romantisch avontuur beland en dan is het Marle die haar vriendinnen red van een nogal handtastelijke jongen en zelfmutilatie.

En dan hebben we het nog niet gehad over de haast “psychotische” strijd die Marle aan gaat met haar innerlijke zelf. Het zijn nét iets teveel verschillende elementen binnen de algehele verhaallijn. Dat neemt echter niet weg dat het wel allemaal mooi in elkaar past en het meteen extra inhoud geeft aan het wat onschuldige geheel.

Erg herkenbaar

Waar ik persoonlijk erg van heb genoten is de herkenbaarheid van de omgeving waar het boek zich afspeelt. Voor degene die regelmatig naar conventies gaan zal het dan ook geen mysterie zijn op welke conventie Marle zich bevindt! De boom die ze beschrijft, het gevoel van de dealerroom, het zitten in de food court, al deze gebeurtenissen en meer zullen voor vele van ons niet alleen herkenbaar zijn maar ook een nostalgisch gevoel oproepen.

Haal Pindakaas en Sushi!

Ondertussen helemaal nieuwsgierig geworden? Dan kun je het boek kopen op de site van Uitgeverij Leeuwenhart, Bol.com of natuurlijk op één van de conventies in Nederland (en België), waar schrijver Roderick Leeuwenhart regelmatig aanwezig is en zelf ook boeken signeert.

Nog meer toffe anime, manga, games of Japanse cd’s vinden? Bekijk dan al onze reviews of lees alle overige anime en manga artikelen. Weten waar je anime kunt kijken? Lees dan hier onze tips voor het kijken van anime in Nederland. En ben je op zoek naar fysieke anime, manga, games, cd’s en merchandise van je favoriete franchises? Kijk dan op:

Bol.com logo
PlayAsia logo
CDJapan Logo
Dit artikel – Boek Review: Pindakaas en Sushi – verscheen voor het eerst op 25 november 2014 en is voor het laatst geüpdatet op 25 november 2019.
Tags:
,
Joyce
desushitimes@gmail.com

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en schrijft inmiddels al bijna 10 jaar over alles dat te maken heeft met Japan. Verder is ze gek op anime, gaming, Pokémon, Animal Crossing en alles dat kawaii is. Daarnaast is ze ook een fanatieke Japanse hobby chef, wat tot uiting komt op ProefJapan.com!

Geen reactie's

Geef een reactie