Bootcover tutorial door MMMC: Don’t judge a boot by its cover!

Onze tweede blogpost! We zijn druk bezig met onze extra kostuums voor de verschillende evenementen tijdens de World Cosplay Summit. Schoenen zijn een belangrijk onderdeel van een kostuum. De perfecte schoenen zijn vaak niet te koop en moeten dus worden gemaakt of worden aangepast. Voor onze rode loper kostuums uit Final Fantasy Dissidia, Bartz en Terra, hebben we allebei schoenen verbouwd.

naamloos

 

Bartz Clauser door Ronald

Bartz laarzen hebben een flinke gepunte neus, dus de basis laarzen kregen een nose-job. Op de eerste foto zie je de zool van de schoenen die ik heb verlengt met 8mm dik foam tot de gewenste lengte. Daarna heb ik met ditzelfde foam de nieuwe neus opgevuld. Door het patroon te tekenen op schilders tape over vershoudfolie ben je gegarandeerd van een goed pasvorm.

naamloos`1naamloos2naamloos3

Op de foto’s kun je zien hoe ik de laars heb opgebouwd met verschillende lagen stof. De finishing touch was de zilverkleurige foam rand rondom langs de zool om het geheel netjes af te werken.

 

Terra Branford door Melissa

Ik begon eigenlijk op dezelfde wijze als Ronald met mijn laarzen. Ik heb eerst de laarzen afgeknipt op de gewenste lengte. Om er voor te zorgen dat de ritsen er niet afvliegen heb ik een stukje plastic op de nu bovenkant van de rits geplakt. Vershoudfolie en schilder tape eromheen en ik kon het patroon tekenen. Ik koos ervoor om het patroon in wat meer stukken op te delen om het zo strak mogelijk op de basislaars te krijgen.

naamloos4naamloos5Na het verlijmen van de nieuwe buitenkant heb ik stukjes nep leer in goud langs de boven en onderranden aangebracht. Voor een mooie afwerking heb ik vervolgens nog een dikker gouden randje langs de gouden delen laten lopen. Dit zorgt voor wat meer diepte en het glimt mooi.

naamloos6En zo heb je dan ineens een geheel andere laars dan voorheen! Hopelijk helpen onze beschrijvingen jullie met het maken van bootcovers! Bijpassende schoenen maken is een tijdroven klusje, maar het resultaat maakt dat het meer dan waard.

 

Laat ons horen wat je te zeggen hebt!

Close
X