Header voor het Camera Japan Film Festival. Met logo van dit jaar.

Camera Japan Film Festival 2020

Ondanks alles dat we dit jaar voor de kiezen krijgen weet Camera Japan ook in 2020 weer een ramvol programma neer te zetten voor hun spectaculaire Japanse Film Festival!

CAMERA JAPAN Festival is uitgegroeid tot het grootste Japanse filmfestival in de Benelux en trekt jaarlijks duizenden bezoekers. CAMERA JAPAN Festival kenmerkt zich door een zeer divers programma. Naast speelfilms, documentaires en anime wordt er ook aandacht besteed aan de vele aspecten van de Japanse cultuur. Waaronder beeldende kunst, muziek, dans en eten.

Groot filmaanbod

Ook dit jaar kent CAMERA JAPAN Festival weer een divers programma, bestaande uit 35+ films. Variërend van de beste en nieuwste Japanse arthouse, animatie, documentaires, korte films en experimentele cinema. De vijftiende editie van het festival opent op 24 september in het LantarenVenster, met de Nederlandse première van Romance Doll, geregisseerd door TANADA Yuki. De jaarlijkse kick-off in WORM (23 september) bestaat deze keer uit het experimentele The Day of Destruction.

Van 1 t/m 4 oktober verhuist het festival met een aangepast programma naar het Amsterdamse LAB111.

Met vijf internationale en acht Europese premières kent het festival een bijzonder exclusief programma. Zo zijn o.a. 108: Revenge and Adventure of Goro Kaiba, Fancy, Haruka’s Pottery, Mother en The Other Home voor het eerst buiten Japan te zien.

Uiteraard zijn er ook dit jaar verschillende Japanse animatiefilms. Naast een handvol geanimeerde shorts vertoont het festival ook het prijswinnende ON-GAKU: Our Sound, het speelse Happy-Go-Lucky-Days en het fascinerende Seven Days War.

Moeite met kiezen? Bekijk dan hier onze top 10 aanraders voor het Camera Japan Film Festival 2020!

Lezingen, workshops en exposities

Naast film focust CAMERA JAPAN zich tevens op andere Japanse (beeldende) kunsten, cultuur en eten. Zo kunnen bezoekers in Rotterdam hun creativiteit de vrije loop laten gaan, met workshops over o.a. fermentatie, miso en onigiri en kaligrafie. Daarnaast kan men genieten van in totaal drie foto- en illustratie-exposities.

Ten slotte kent het festival dit jaar twee interessante lezingen. In Rotterdam spreekt prof. dr. Ivo Smits (Universiteit Leiden) over MISHIMA Yukio, 50 jaar na diens overlijden. In Amsterdam houdt vertaler en Japan expert Luk van Haute een lezing over nationalisme in Japanse films.

Hier vind je het complete overzicht van activiteiten.

Coronamaatregelen

CAMERA JAPAN Festival en haar partners houden het nieuws rondom COVID19 nauwlettend in de gaten. Ze nemen alle richtlijnen van het RIVM in acht om zo een veilig festival mogelijk te maken. Lees hier meer over de maatregelen en richtlijnen.

Organisatie

CAMERA JAPAN Festival wordt op vrijwillige basis georganiseerd door eenenthousiast team van vaste medewerkers bijgestaan door veertig vrijwilligers tijdens het festival. Buiten het festival om organiseert CAMERA JAPAN ook vertoningen op locatie . En met het On Tour-programma in filmtheaters door het hele land.

CAMERA JAPAN wordt mede mogelijk gemaakt dankzij bijdragen van Rotterdam Festivals, Nederlands Filmfonds, Isaac Alfred Ailion Foundation en FedEx. Het festival is onderdeel van de agenda van Rotterdam Festivals. Kijk voor het complete overzicht op www.rotterdamfestivals.nl.

Joyce
desushitimes@gmail.com

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en schrijft inmiddels al bijna 10 jaar over alles dat te maken heeft met Japan. Verder is ze gek op anime, gaming, Pokémon, Animal Crossing en alles dat kawaii is. Daarnaast is ze ook een fanatieke Japanse hobby chef, wat tot uiting komt op ProefJapan.com!

Geen reactie's

Geef een reactie