Card Captor Sakura.

Cardcaptor Sakura: Al 20 jaar de schattigste Magical Girl!

Na de comeback en hype van oude bekende series zoals Sailor Moon, Dragonball Z en Digimon kan er weer een nostalgische trip worden toegevoegd aan dit lijstje, namelijk van de magical girl serie Cardcaptor Sakura! 

De serie, die door de tekenaars-groep Clamp gemaakt is, draait om het tien-jaar-oude meisje Sakura. Zij moet magische kaarten zien terug te krijgen samen met haar vriendin Tomoyo en Kero. Door middel van de kaarten kan Sakura allerlei magische krachten gebruiken. Daarnaast zijn er verschillende relaties met vrienden en familie die een rol spelen, zoals met de Chinese Syaoran Li en de mysterieuze Yukito.

Groot succes

De manga (die zeer geliefd is vanwege haar gedetailleerde en lieve stijl) werd in mei 1996 uitgebracht in het maandelijkse shojo manga-magazine Nakayoshi, en later natuurlijk in manga pockets ook op de internationale markt.

De manga werd meteen een groot succes en kreeg in 1998 dan ook een anime-versie, geanimeerd door Madhouse. Op de Japanse tv kon jong en oud maanden lang genieten van maar liefst 70 episodes van Cardcaptor Sakura.

De cover van de oudste en een van de nieuwste manga pockets.
De cover van de oudste en een van de nieuwste manga pockets.

Het bleef echter niet alleen bij de Japanse tv want, zoals sommige lezers zich wellicht nog herinneren, heeft Cardcaptor Sakura ook eventjes op de Nederlandse televisiezender Yorin gedraaid. Jammer genoeg was dit slechts van korte duur maar dat was genoeg om fans volledig tot zich te binden.

Naast de anime zijn er ook nog twee films, meerdere illustratie boeken en games er van uitgebracht. En meer dan voldoende merchandise om elke liefhebber van schattige prullaria flink in de portemonnee te doen tasten!

20-Jarig bestaan

Cardcaptor Sakura Art book cover

Nu het 20-jarige bestaan van deze serie wordt gevierd, wordt er dan ook weer vanalles uit de kost getrokken voor de fans. Zo is er eind maart een illustratie boek uitgekomen met een selectie van de kleurrijke illustraties uit de originele manga serie. Het boek was meteen een hit en is inmiddels op de meeste plekken dan ook alweer uitverkocht. Al komen ze op ebay nog regelmatig voorbij.

Nadat het boek zo’n enorm succes bleek te zijn ontstond er overigens ook een bijzondere samenwerking met het lolita fashion merk ‘The Stars Shine Bright”. Zij gaan dit jaar namelijk een unieke kleding- en accessoirelijn opzetten geheel geïnspireerd door Cardcaptor Sakura. Met als kroonstuk een exacte replica van de jurk die Sakura aanheeft op de cover van het bovenstaande illustratieboek.

Cafés en Merchandise

Maar daar blijft het niet bij! Het Animate café (een beroemd anime café in de winkel Animate) is helemaal in Cardcaptor Sakura thema gegoten, naast allerlei superleuk vormgegeven gerechten kun je er ook limited-edition onderzetters en mok krijgen. Het café zal een soort tijdelijke tour maken door Japan, te starten in april/mei met Tokyo en Fukuoka en de maanden daarna in een aantal andere plaatsen.

Cardcaptor Sakura Animate cafe menu
Figuren door Movic
Figuren door Movic
SuperGroupies CCS schoenen

Animate brengt overigens ook nog allerhande nieuwe merchandise en leuke hebbedingetjes uit evenals enkele andere figure makers zals Figma en Movic.  Maar bijvoorbeeld ook een kledinglijn van SuperGroupies, die eerder dit jaar al stijlvolle schoenen er voor had ontworpen. Geen vreemde move voor SuperGroupies overigens, zij staan bekend om hun anime en manga geïnspireerde kleding en accessoires.

En ‘last but not least’ is het beste nieuws wellicht nog dat ze niet alleen de anime weer opnieuw gaan uitzenden maar is er ook aangekondigd dat er in Nakayoshi een kort vervolg zal komen op de originele manga serie, deze speelt zich af wanneer Sakura naar haar nieuwe (middelbare) school gaat. Een geheel nieuw avontuur dus!

Ga mee met de Sakura hype!

Mocht je de originele hype en serie gemist hebben is dit dan ook je ultieme kans om ook helemaal op te gaan in Cardcaptor Sakura en je mee te laten nemen in dit bijzondere en schattige avontuur. Geen anime fan? Niet getreurd want de manga is tegenwoordig ook in een voordelige omnibus versie te krijgen. Genoeg reden dus om na al die jaren nog meer te genieten van deze schitterende serie!

Bronnen: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Dit artikel – Cardcaptor Sakura: Al 20 jaar de schattigste Magical Girl! – verscheen voor het eerst op 3 mei 2106 en is voor het laatst geüpdatet op 3 mei 2018.

Petra
berkumpje@gmail.com

Petra is het liefste creatief bezig en wanneer ze niet aan de gang is met een nieuw kawaii project, schitterend kostuum, of nieuwe lolita co-ord samen te stellen, schrijft ze erover voor The Sushi Times.

Geen reactie's

Geef een reactie