Cat Streetview Hiroshima.

Cat Streetview in Hiroshima!

Met google streetview kun je gemakkelijk overal ter wereld een kijkje nemen en hele wijken, steden, dorpen, en zelfs kleine landweggentjes digitaal bewandelen. In Hiroshima heeft Google er echter een behoorlijke concurrent bijgekregen: Hiroshima Cat Streetview! Het is weliswaar niet zo grootschalig als de “normale” streetview maar wel tien keer leuker.

We schreven al eens over het bijzondere Hiroshima Peace Memorial Park maar deze bijzondere stad heeft nog veel meer schitterende plekken om te laten zien! Via deze Cat Streetview kun je als kat door Hiroshima heen lopen. Op dit moment is dat nog maar door één week (Onomichi) maar anderen zullen snel volgen.

Bekende kattenwijk

Het is niet zo gek dat Onomichi als eerste wijk is gekozen, deze buurt staat namelijk bekend om de vele zwerf- en huiskatten die er rondlopen. Het idee van deze Cat Streetview is dan ook daar ontstaan. Niet alleen loop je rond alsof je een kat bent – je bekijkt alles vanaf een veel lager oogpunt – maar je bewandelt ook nog eens paden die je als normaal mensen niet zo snel zou afleggen. Denk bijvoorbeeld aan de bovenkant van een smal  muurtje waar je overheen loopt.

kittycat

Daarnaast kun je ook nog eens op de katten die je tegenkomt tijdens je wandeling klikken en meer over ze te weten komen en in sommige gevallen kun je zelfs kleine filmpjes van de kat bekijken. Dit kun je overigens ook doen bij bijzondere bezienswaardigheden, winkels, en café’s en kom je dus van alles te weten over Hiroshima en wat het te bieden heeft.

Maak je eigen wandeling

Zelf de wandeling maken? Klik dan hier. En krijg je in eerste instantie zwart beeld? Druk dan gewoon even op refresh/F5 en dan zou die het moeten doen. Wandel ze en vergeet niet je speakers aan te zetten voor de volledige ervaring!

kitty travel
kitty travel2
kitty travel3
NaamloosBron: 1, 2.

Dit artikel – Cat Streetview in Hiroshima! – verscheen voor het eerst op 4 september 2015 en is voor het laatst geüpdatet op 4 september 2018.

Joyce
desushitimes@gmail.com

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en schrijft inmiddels al bijna 10 jaar over alles dat te maken heeft met Japan. Verder is ze gek op anime, gaming, Pokémon, Animal Crossing en alles dat kawaii is. Daarnaast is ze ook een fanatieke Japanse hobby chef, wat tot uiting komt op ProefJapan.com!

Geen reactie's

Geef een reactie