over The Sushi Times

The Sushi Times is ooit begonnen toen ik, Joyce, een klein boekje in handen gedrukt kreeg door een vriendin met de opmerking “hier iets Japans, dat moet je haast wel leuk vinden”. Dit boekje  (‘Face Food’  door Christopher D. Salyers) ging over de überkawaii kyaraben bento boxes die Japanse vaders en moeders voor hun kinderen maken.

Hierdoor moest ik meteen weer denken aan de paar weken die ik zelf in Japan heb mogen doorbrengen en hoe tof ik het vond om een Bento (弁当 of べんとう) uit te zoeken bij de lokale supermarkt. Maar ik wilde het mijn omgeving niet aan doen om wéér uitgebreid te gaan vertellen over hoe leuk en geweldig ik Japan vind en hoe tof het allemaal is.

Vandaar deze blog, een plek waar ik volluit kan doordraven over de obsessie die ik heb voor alles wat maar Japans is.

Met veel enthousiasme doe ik dit nu al sinds september 2012 en is The Sushi Times ontzettend gegroeid. Na een jaar alles alleen te hebben gedaan heb ik inmiddels een heus team van andere enthousiastelingen om me heen verzameld die allemaal net zo gemotiveerd zijn als ik om The Sushi Times het tofste en beste online Japan Magazine van de Benelux te maken!

Wij zijn echter geen experts met tientallen jaren universitaire studie en diploma’s, of mensen die ons hele leven in Japan hebben gewoond. Ook hebben we geen uitgebreide journalistieke opleidingen gedaan of schrijven we 100% foutloos Nederlands. Wat we wél zijn is super enthousiast en gemotiveerd en we doen dan ook zo goed mogelijk ons best om alle artikelen zo waarheidsgetrouw mogelijk te schrijven.

Natuurlijk kunnen wij fouten maken en sijpelt her en der onze mening er tussendoor maar hopelijk kunnen jullie dit waarderen! Mocht je vragen/opmerkingen/klachten/complimenten willen doorgeven dan kan dat natuurlijk altijd (via de contact page)

Ontmoet het team

(klik op een foto om naar een introductie van de desbetreffende schrijver te gaan)