Ontmoet Kurimu

Ik ben Romy, of hier beter bekend onder mijn Japanse nickname Kurimu / クリーム wat “room” in het Japans betekent. Ik ben een Japan cultuur- en subcultuur superfan. Kawaii-lover. Calpis-verslaafde. Echte ontdekker, eerlijk, en soms té nieuwsgierig. Als echte O Positieve (bloedgroepen hebben in Japan dezelfde betekenis als sterrenbeelden) ben ik energiek, een vleugje ondeugend met een toefje dapper. Overigens ben ik 15 juni jarig en is mijn sterrenbeeld dus tweelingen

Ik vind het heerlijk om nieuwe mensen te ontmoeten die mijn interesses kunnen delen en vertel er dan ook graag enthousiast over met anderen. Naast TST werk ik als Developer. In mijn vrije tijd ben freelance model, zing ik, volg ik Japanse taalles en kijk zoveel mogelijk anime als ik maar kan. Ik ben zeer actief op LINE en Discord en speel graag Japans-georiënteerde mobile games, RPG’s en de classic MMO Guild Wars 2. Ik hou van een stevige wandeling, dansen en een leuk boek of een manga/ light novel op zijn tijd. Een feestje of een goede film sla ik niet snel af. Als ik tijd over heb, dan slaap ik 😉

 

Waar schrijf je over op The Sushi TImes?

Ik ben één van de langst lopende schrijvers bij The Sushi Times. Daarnaast doe ik ook vaak dienst als klankbord voor Joyce en breng ik af en toe ook bezoeken aan conventies uit naam van The Sushi Times. Ik schrijf over alles wat ik aan Japan interessant vind. Gewoon, omdat ik het leuk vind om mijn ervaringen met mensen te kunnen delen. Mijn focus ligt voornamelijk bij het culturele vlak of een review van het een en ander op zijn tijd.

Dat betekent niet dat je van mij geen andere dingen kan verwachten. Ik heb inmiddels begrepen dat ik heel verassend uit de hoek kan komen. Hopelijk vinden de lezers mijn hersenspinsels net zo leuk om te ontvangen, als dat ik het vind om ze met hen te delen.

Hoe is je interesse voor Japan ontstaan?

Zonder dat ik het eigenlijk door had, werd ik geïnfecteerd door al die “Nederlandse tekenfilms” waarvoor vroeger Japanse animators werden ingehuurd, zoals Alfred J. Kwak. Hierna kwamen Dragonball , Pokemon, Sailor Moon en het was gedaan met mij. Als de nieuwsgierige die ik ben, was ik ook benieuwd naar de dingen die zich achter de schermen afspeelde. Zo werd ik stukje bij beetje steeds wijzer over Japan en zijn geweldige cultuur.

Wat vind je zo leuk aan Japan?

Dit is een erg moeilijke vraag om te beantwoorden, maar ik denk toch wel de variatie is die het land zelf biedt. Er zijn zoveel verschillende plekken, gebieden, en mensen met verschillende interesses te vinden dat het moeilijk is om ergens op uitgekeken te raken. Gek, raar, leuk, hilarisch, kawaii, adembenemend, verwonderlijk of vies, Japan heeft het allemaal!

Persoonlijk vind ik de mensen erg beleefd en behulpzaam. Overal is wel een naampje voor, maar niemand hoeft zich gedwongen te voelen om daar bij te moeten horen. Door de gevarieerde geschiedenis en de ontvangen invloeden van andere Aziatische landen, bruist Japan van de vele interessante onderwerpen.

Wat vind je het minst leuk aan Japan?

Natuurlijk heeft elk land heeft zijn eigen minpunten, en Japan is daar geen uitzondering in. Het land zal zich wat bewuster kunnen zijn van zijn eigen visvangst. Ook al is het een echt vissers-land, als ze zo door gaan blijft er straks misschien niets meer over. De arbeidstijden en bijhorende “verplichtingen” van de werkende Japanner zou wel eens aangepakt kunnen worden. Japan lijkt heel modern maar lopen als het gaat om het gelijkheidsideaal zeker nog wel een aantal jaartjes achter.

Wat vind je van de otaku cultuur?

Ik kijk per seizoen zo’n 8 a 10 series tegelijk. Zou ik ze allemaal willen zien, maar omdat ik mijn liefde voor gamen ook moet delen, zitten er niet genoeg uren in een dag om dit voor elkaar te krijgen, snif… Figures verzamelen vind ik geweldig! Maar ik ben wel heel secuur met wat ik koop. Inmiddels heb ik het wel voor elkaar gekregen om mijn 2.20 meter lange boekenkast vol te stoppen met favoriete karakters. 

Manga lees ik voornamelijk online en onderweg. Ik lees op dit moment aan aantal verschillende, maar Kyou koi Hajimemasu is nog steeds een van mijn all-time favorieten! Daarnaast cosplay ik zelf ook, maar wel voor “erbij”. Ik vind het leuk om mij op deze manier te kunnen binden aan een aantal van mijn favoriete karakters. Ik zeg in dit geval niet nooit, maar je zal mij niet zo snel op een podium zien staan om aan een van die wedstrijden mee te doen, daar ben ik het type niet voor.

Tenslotte, wil je nog iets delen met de lezers?

Heel erg bedankt voor het lezen van mijn intro.

またねーにゃん!