Ontmoet Michael

Hej daar, Michael is de naam! Ik ben te oud en te jong, en ik ben al meer dan 20 jaar verzeilt in de wereld van anime. Als kind vond ik mijn eerste passie in tekenen en strips maken maar ik heb nooit echt één specifieke doelstelling in het leven gehad. Alle vormen van vermaak, niet alleen datgene op papier, hebben mijn interesse en dat zorgt voor een grote variatie aan hobby’s!

Mijn leven is daarbij altijd al een warboel geweest en daar maak ik nog altijd gebruik van. Ik vind het verschrikkelijk om mij maar met één ding bezig te houden, dat is zelfs al te merken aan de opleidingen die ik gedaan heb: Theater, boekhouden, animatie, game design en audiovisuele vormgeving.

Zoals je al kunt lezen, Ik wil heel breed gaan. Ik begin dat al te merken aan mijn buik maar ik bedoel meer in het werk wat ik doe. Juist omdat het nu ook mijn werk geworden is wil ik er altijd helemaal voor gaan en mijzelf van alle kanten laten zien. Muziek is altijd al een belangrijk onderdeel geweest in mijn leven.

Tegenwoordig ligt de meeste focus daarom op het schrijven en zingen van songs, dat is iets wat de laatste jaren gegroeid is en daar wil ik nu aan werken. Op het gebied van schrijven maak ik daarnaast nu ook posts voor The Sushi Times!

Waar schrijf je over op The Sushi TImes?

Bij mij zal je voornamelijk anime reviews zien verschijnen. Of het nou een TV-serie is of een film, alles wat het grote publiek te zien krijgt valt binnen het repertoire van de reviews. Maar buiten het bestuderen van anime zelf wil ik mij ook gaan verdiepen in diverse andere onderwerpen. Anime onderwerpen waar we ons allemaal in kunnen herkennen of onderwerpen vanuit een persoonlijk standpunt. Kortom, alles wat de titel ´Anime´ draagt bouw ik maar al te graag om tot een post.

Ik heb reviews altijd al een mooie manier gevonden om tot de mensen te komen. De mensen die reviews lezen zijn vaak mensen die jouw mening willen weten of die wellicht geïnteresseerd zijn om een bepaalde anime te kijken. Bij reviews kan je denken aan schrijvers die hun meningen als feiten proberen neer te zetten maar ik wil het anders aanpakken, ik wil heel graag reviews brengen alsof ik iets aan het vertellen ben aan een vriend. 

Natuurlijk is het geen probleem om eigen meningen te hebben maar ik wil ook openstaan voor de gedachten van de lezers. Logischerwijs wil ik de posts zo neutraal mogelijk houden. Maar verder vind ik het sowieso een toffe gedachte dat mensen mijn werk gaan lezen. Uiteindelijk hoop ik gewoon dat de lezers genieten en daar doe ik het dan ook voor.

Hoe is je interesse voor Japan ontstaan?

Het begon allemaal met Pokémon, toen de serie voor het eerst op Fox Kids te zien was ben ik een fan geworden van de franchise. Uiteindelijk begon ik toen ook spulletjes te verzamelen of beter gezegd: Alles waar maar een afbeelding van Pokémon op stond!

Het (Pokémon)balletje begon pas echt te rollen toen ik er achter kwam dat er nog veel meer van zulke series waren met dezelfde art stijl en leuke merchandise items. Toen kreeg ik pas echt een beeld over wat Anime nou echt is, en wie daar verantwoordelijk voor is. Het werd meteen duidelijk: De mensen uit Japan!

Sindsdien heb ik Japan nooit losgelaten, dat kan ook niet anders want Japan is de ultieme bron voor entertainment en cultuur. Daar zijn ze extreem goed in! Ik wil mijzelf zeker geen expert noemen, want qua kennis heb ik echt nog veel te leren, en zo vind ik het eigenlijk hartstikke prima! Want over Japan leren is een leuke bezigheid 😉

Wat vind je van de otaku cultuur?

Er zijn veel anime / manga / figures /games in de omloop, en het lijkt een onmogelijke taak om ze allemaal te bewonderen maar gelukkig vind ik de tijd om er van te genieten. Iedereen heeft een eigen favoriete bezigheid maar er is voor elk wat wils en dat vind ik het mooie er aan. Ik ben zelf meer weg van anime omdat ik fan ben van animatie en sound design/muziek, maar de manga heeft dan weer uitstekende art en die bewonder ik ook graag.

Daarnaast heb ik zelf ook een aantal keer gecosplayed. Op anime gebied ben ik enkel ooit in de huid gekropen van Ash Ketchum. Ik ben vooral heel erg geïnteresseerd in Cosplay fotografie, maar dan wel als fotograaf. Juist om het theatrale aspect in beeld te brengen lijkt mij machtig mooi en uitdagend.

Ik heb mij nooit verdiept in de Japanse games op enkele franchises na. Daar ligt mijn interesse niet echt in, toch sta ik er zeker voor open met een frisse blik. Verder ben ik volgens mij verslaafd aan figures, ze zijn schitterend en heel bijzonder om te hebben. Niet dat ik er zelf o-zo verschrikkelijk veel heb maar zelfs om ze al elders te bewonderen vind ik gewoon leuk.

Wat vind je zo leuk aan Japan?

Of je nou anime kijkt, naar J-pop luistert of geniet van de Japanse culinaire uitspattingen: je eindigt de dag altijd voldaan als je in aanraking komt met Japan. Japan is eigenlijk een groot pretpark dat heel veel te bieden heeft! Niet alleen in entertainment maar zeker ook in hun cultuur en de bevolking daar. Al bij het zien van een anime tekening komt er al bij veel mensen een glimlach te voor schijn. Ik ben dit nou allemaal wel aan het vertellen maar wellicht komt het toch wel gewoon neer op iets heel simpels, magie! Japan heeft een eigen magie aan sfeer en daar geniet ik van.

Wat vind je het minst leuk aan Japan?

Als anime liefhebber is het eerste dat me te binnen schiet de slechte omstandigheden voor veel werkers binnen de anime industrie. Heel veel mensen worden onderbetaald en op andere manieren volledig uitgebuit. De sterren uit de stemmencast worden uiteraard netjes betaald, maar dit staat vaak in schril contrast tot bijvoorbeeld de animatoren die daar weinig van te zien krijgen.

In eerste instantie valt dat misschien niet te vergelijken, want beide kanten hebben totaal andere taken. Toch vind ik dat de animatoren net zo belangrijk zijn in het proces. De waardering zullen ze vast krijgen maar dat mag ook wel eens blijken op hun loonstrookjes. Niet alleen een goed bedrag, maar vooral een eerlijk bedrag.

Tenslotte, wil je nog iets delen met de lezers?

Laat je niet gek maken door wat anderen over jou zeggen en vinden, geniet maar van al het moois uit Japan waar jij gelukkig van wordt. Je hebt tenslotte jouw eigen smaak en interesses en daar is niks verkeerds mee. Laat je eigen sowieso niet gek maken, leef jouw leven!

Buiten deze pagina om heb ik zeker wat de delen, de blogs die ik schrijf en hopelijk zijn die een beetje vermakelijk, ha! Om het dan passend af te sluiten in goed Japans: Gracias fürs le lezen!