Cool Japan blog header.

COOL JAPAN Verlengd + nieuwe toffe activiteiten!

De tentoonstelling COOL JAPAN in Museum Volkenkunde wordt wegens groot succes verlengd tot en met 29 oktober. Dat wordt gevierd met een Manga Weekend op 23 en 24 september, met als hoogtepunt de Anime Outdoor Cinema op zaterdagavond in de Museumtuin. Twee dagen focust het museum zich volledig op anime en manga, met workshops, talks, demonstraties en nog veel meer.

Anime Outdoor Cinema

Speciaal voor het Manga Weekend is Museum Volkenkunde op zaterdagavond vanaf 19:00 uur geopend om de tentoonstelling COOL JAPAN te bekijken. Om 21:30 uur wordt de anime filmhit Summer Wars, van regisseur Mamoru Hosoda, op groot scherm in de Museumtuin.

Zittend in een van de grote zitzakken met een deken, Japanse drankjes en hapjes volg je het avontuur van wiskundegenie Kenji Koiso. Weet hij de echte en de virtuele wereld te redden van een enorme catastrofe? De film is Japans gesproken en Nederlands ondertiteld. Bij slecht weer wordt de film in de grote zaal vertoond.

Manga Weekend

Op zaterdag en zondag worden tussen 12:00 en 17:00 uur diverse activiteiten georganiseerd in het teken van manga. Diverse manga-artiesten als Marlon Teunissen, Noriko Aoki en Marissa Delbressine geven workshops in het tekenen van specifieke mangastijlen, maken persoonlijke portrettekeningen of taggen een zelf meegebracht item. Anime stemactrice Christa Lips geeft een workshop stemacteren.

In de talks vertellen manga-deskundigen Kees Hollestein en Rik Spanjers over de ontstaansgeschiedenis en belevingswereld van manga. Daarnaast zijn er rondleidingen door de tentoonstelling COOL JAPAN en tal van overige activiteiten voor zowel newbies als doorgewinterde manga-liefhebbers van alle leeftijden.

Joyce
desushitimes@gmail.com

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en schrijft inmiddels al bijna 10 jaar over alles dat te maken heeft met Japan. Verder is ze gek op anime, gaming, Pokémon, Animal Crossing en alles dat kawaii is. Daarnaast is ze ook een fanatieke Japanse hobby chef, wat tot uiting komt op ProefJapan.com!

Geen reactie's

Geef een reactie