Cosplay materiaal kopen

Cosplay Materiaal Kopen in Nederland, België (en online)


Dit artikel vind je tegenwoordig op ALLES OVER COSPLAY!

Dé informatie-hub voor alles op het gebied van cosplay met het laatste conventie nieuws, een uitgebreidere kalender met evenementen, nog meer adressen om je cosplay materiaal te kopen, vele tutorials en nog veel meer! Dus neem er snel een kijkje!

Tags:
Joyce
desushitimes@gmail.com

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en schrijft inmiddels al bijna 10 jaar over alles dat te maken heeft met Japan. Verder is ze gek op anime, gaming, Pokémon, Animal Crossing en alles dat kawaii is. Daarnaast is ze ook een fanatieke Japanse hobby chef, wat tot uiting komt op ProefJapan.com!

19 Reactie's
 • Francis
  Geplaatst op 15:44h, 15 december Beantwoorden

  heeft iemand misschien een goede tip voor silicone tbv het maken van maskers? of een link naar een handleiding? lijkt mij erg gaaf om zelf maskers te maken…
  Bedankt vast,

  Francis

  • TheSushiTimes
   Geplaatst op 16:18h, 15 december Beantwoorden

   Hoi Francis,

   Zelf weten we daar jammer genoeg (nog) niet zoveel vanaf. Wellicht kun je het eens proberen bij één van de leveranciers die hierboven staan?

 • Mally
  Geplaatst op 14:03h, 19 december Beantwoorden

  Ik zou graag voor mijn 2de anime conventie (dit jaar was de eerste keer en ik had nog niet veel over cosplay gehoord) Pikachu willen cosplayen, maar waar begin ik mee ? Het zou mijn eerste cosplay worden dus het liefst niet al te moeilijk 🙂 !

  • TheSushiTimes
   Geplaatst op 13:22h, 21 december Beantwoorden

   Heb je al nagedacht wat voor soort pikachu cosplay je zou willen doen? Er zijn namelijk erg veel mogelijkheden. Het beste kun je daarom eerst eens op internet kijken naar dingen die je mooi vindt en vanaf daar gaan nadenken hoe je het zou moeten maken 🙂

 • Hanneke
  Geplaatst op 14:51h, 22 december Beantwoorden

  hoi. Ik ga dit jaar voor het eerst aan cosplay doen en wil graag hiccup zijn (vrouwlijke versie). Maar nou heb ik al veel tutorials gezien en ik dacht eraan om voor het bovenstuk en de helm schuim te gebruiken. Ik vind het alleen heel erg moeilijk wat voor schuim ik nodig heb. Daarnaast heb ik een vrij klein budget. Is de site schuimrubberbetaalbaar hier geschikt voor? En wat voor soort schuim heb ik dan eigenlijk nodig, Er staan daar allemaal soorten met sr of hg.

  • TheSushiTimes
   Geplaatst op 17:43h, 22 december Beantwoorden

   Hoi Hanneke,

   Hiervoor kun je het beste contact opnemen met de leveranciers zelf. Zij weten precies welke materialen ze verkopen en welke waarvoor het beste te gebruiken zijn 🙂

 • Marchel
  Geplaatst op 16:55h, 13 april Beantwoorden

  Zou je mij kunnen vertelen waar een volledig wolven pak zou kunnen aanschaffen

  • TheSushiTimes
   Geplaatst op 17:28h, 13 april Beantwoorden

   Hoi Marchel,

   Jammer genoeg weet ik niet waar je een volledig wolven pak kunt komen. Ligt er natuurlijk ook aan wat je precies bedoelt. Maar wellicht dat één van de sites in het artikel je verder kunnen helpen?

   Mocht het daar niet lukken kun je eventueel ook op facebook kijken. Daar zijn verschillende cosplay groepen die ook altijd bereid zijn te helpen 🙂

   Succes met je zoektocht!

   • Marchel
    Geplaatst op 18:05h, 13 april Beantwoorden

    Top bedankt voor de info leuke pagina trouwens
    🙂

    • TheSushiTimes
     Geplaatst op 08:38h, 14 april Beantwoorden

     Graag gedaan!
     En bedankt 😀

 • Melina Julia Van Riett
  Geplaatst op 19:16h, 08 mei Beantwoorden

  Ik heb dringend een cosplay school girl outfit nodig, en niet te maken met een bepaalde anime zeg maar, ook al zou ik als er echt geen andere optie is, zou ik dan toch eentje nemen die te maken heeft met een anime, maar dus het liefst niet wat ik wil geen ruzie krijgen met een otaku.

  • TheSushiTimes
   Geplaatst op 20:39h, 09 mei Beantwoorden

   Hoi Melina, ik zou niet weten waarom je dan ruzie gaat krijgen met een otaku 🙂 Maar waarvoor en wanneer heb je hem nodig? Via sites zoals ebay heb je veel keuze maar levering is vaak wat trager. Je kunt het ook proberen binnen één van de cosplay facebook groepen zoals CosplayNL of Cosplay! Verkoop&Verhuur. ^^

 • Ryan
  Geplaatst op 03:43h, 15 juni Beantwoorden

  Hey ik ben vrij nieuw bij deze cosplayen en wil graag een keertje het uitproberen erg fijn dat ik deze lijst gevonden heb um zijn dit online winkels of een winkel die ergens staat want ik kan nog niet echt online betalen en mijn budget is vrij klein en ik woon in Amsterdam en weet iemand toevallig een anderen post ergens in het Nederlands voor cosplay voor beginners? Alvast bedankt!

  • TheSushiTimes
   Geplaatst op 08:33h, 15 juni Beantwoorden

   Hoi Ryan. Over het algemeen zijn dit online winkels. Afhankelijk van wat je nodig hebt kun je een hoop ook in je buurt vinden. Zo heb je in Amsterdam de Albert Cuyp Markt waar je enorm veel stoffen en toebehoren kunt vinden. In hobby winkels kun je vaak verf en foam vinden en ga zo maar door. Het enige wat je meestal niet in een normale winkel kan kopen is worbla en ander thermoplastisch materiaal wat gebruikt wordt op bijvoorbeeld armor of props te maken. Wellicht dat je ouders of iemand anders de online betaling voor je wil doen? 🙂

 • Melanie Frenay
  Geplaatst op 23:10h, 07 maart Beantwoorden

  hallo,

  ik krijg voor mijn gestelde datum mijn cosplay niet af, maar omdat ik toch heel graag een beetje verkleed naar FACTS Gent wil gaan de 3de april, ben ik opzoek naar een witte spandex pakje liefst waar mijn hoofd gewoon helemaal open is. ik heb niet zo een groot budget dus liefst niet al te duur. graag een site van Europa want de levertijd mag echt niet te lang bedragen.

  hopelijk kan iemand helpen.

  bedankt alvast !

  • Joyce
   Geplaatst op 08:26h, 08 maart Beantwoorden

   Hi Melanie! Ik denk dat je hiervoor beter even kunt kijken bij https://www.facebook.com/groups/CosplayNL/ 🙂 Je kunt daar een oproepje plaatsen en vaak heb je dan binnen no-time al een paar prima plekken om te kijken. Ik weet overigens niet precies wat voor spandex pakje je bedoelt? Als je een soort ballet en/of turnpakje bedoelt kun je uiteraard kijken op sites die dat soort sportkleding verkopen. Ben je meer op zoek naar van die body- en/of catsuits dan zijn verkleedwinkels wellicht beter. Succes in elk geval 😀

 • Sogeking
  Geplaatst op 00:47h, 18 juli Beantwoorden

  Hello,

  ik heb dringend een wig nodig voor een cosplay voor abunai, en omdat je vaak een wig krijgt geleverd die je nog helemaal zelf moet stylen/aanpassen , ben ik op zoek naar een goeie wigcommision die niet al te duur is en het snel af kan krijgen.

  iemand een idee ??

  • Joyce
   Geplaatst op 08:51h, 18 juli Beantwoorden

   Hi!

   Voor commissies e.d. kun je het beste even kijken in een facebook groep zoals Cosplay NL 🙂

   Groetjes,

   Joyce

Geef een reactie

X