Cosplay op Amsterdam Comic Con 2016!

Zoals we al eerder schreven verandert de RAI Amsterdam op zaterdag 27 en zondag 28 augustus in een heus popcultuurparadijs. Iedereen die gek is op comics, films, games, cosplay, sci-fi, fantasy, televisieseries en anime vindt alles wat zijn hartje begeert tijdens Comic Con Amsterdam. Op de conventie is er uitgebreid aandacht voor cosplay!

Amsterdam_Comic_Con_Logo

Zo zijn er op Comic Con Amsterdam een aantal (internationale) cosplay sterren aanwezig. Met onder andere de Nederlandse cosplaygroep MMMC, Ilunaneko Cosplay en Team Paraluna. Zij geven workshops, lezingen en demonstraties over kostuumbouw, make-up, role-playing en meer. Het professionele en geliefde Avengers imitatie en entertainment team, The Avengers Live, is een van de hoogtepunten op de conventie. Captain America, Iron Man, Spiderman en Ant-man gaan niet alleen veelvuldig op de foto met fans, maar zorgen ook voor indrukwekkend entertainment!

Avengers_Live_Image_05

Daarnaast is het voor de cosplayers zelf ook extra leuk want er zijn een aantal spectaculaire fotomogelijkheden. Comic Con Amsterdam biedt cosplayers de mogelijkheid om foto’s te laten maken door professionele fotografen van de Cosplay Fotoshoot Studio. Verder zijn er fotomogelijkheden met een drie meter lange Groot van Guardians of the Galaxy, een TARDIS van de Doctor Who Fanclub, een Suicide Squad cosplay team, The Avengers Live en verschillende bekende filmauto’s waaronder de Tumbler Batmobile van Batman en de DeLorean uit Back To The Future!

DeLorean

ACC_Poster_Cosplay2

Ook zijn er nog een aantal cosplay-verenigingen aanwezig. Zoals de Star Trek vereniging The Flying Dutch, die in kostuum aanwezig zijn, en panels en lezingen houden, naar aanleiding van het 50-jarig bestaan van Star Trek dit jaar. Voor de dino liefhebbers is de Jurassic Park fanclub aanwezig in kostuum, zij tonen verscheidende replica’s uit de film en brengen lopende dinosauriërs als attractie mee. Ook de Nederlandse Star Wars vereniging, the 501th Legion Dutch Garrison, is aanwezig. Kijk dus uit voor Stormtroopers die op de beursvloer patrouilleren! Mocht je bang zijn voor spoken, dan stellen diverse Ghostbusters je gerust. Zij houden de beursvloer voor de bezoekers spook-vrij. Tot slot zijn ook de Agents of S.H.I.E.L.D. aanwezig op het evenement met een S.H.I.E.L.D. Jeep en meerdere Marvel props en gadgets.

Jurassic_Park_NL_Props2En tot slotte is geen enkel cosplay event compleet zonder cosplay competities en ook tijdens Amsterdam Comic Con zijn er op beide dagen cosplay competities, één voor (semi)professionele cosplayers en één voor iedereen die graag mee wil doen. De dagelijkse cosplay-wedstrijden bieden de perfecte kans om een gave creatie te tonen en de persoonlijkheid van het karakter neer te zetten op het podium. De gelukkige winnaars worden beloond met een geldprijs en mogen volgend jaar naar de internationale cosplay-competitie op de London Film & Comic Con!

 

Nieuwsgierig naar meer? Op de website van Comic Con Amsterdam vind je meer informatie, of lees hier ons vorige artikel wat er nog meer te beleven valt!

Bronnen: persbericht Amsterdam Comic Con

 

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en is een social media verslaafde Japan lover die met veel passie over alles schrijft wat maar met Japan te maken heeft. Daarnaast is ze gek op cosplay, anime, Pokémon, games, en alles wat kawaii is.

Laat ons horen wat je te zeggen hebt!

Close
X