Foto van Shiroutang in Haco Stadium.

HaCo stadium: Cosplay Themapark en fotostudio

Winkels vol pruiken, kostuums, make-up, props, en al het andere wat je nodig kunt hebben voor je cosplays zijn er genoeg in Tokyo. Ook aan grote conventies is er geen gebrek in deze miljoenen stad. Maar dat is natuurlijk nog lang niet alles! In 2015 opende Haco Stadium haar eerste cosplay themapark en fotostudio in Minami-Funabashi, Tokyo. Deze unieke cosplay attractie biedt talloze fotomogelijkheden voor cosplayers en cosplayfotografen en is sindsdien uitgegroeid tot een ware keten met maar liefst 4 vestigingen. Waarvan twee in Tokyo, één in Osaka, en één in Nagoya.

Photoshoot locaties

In elke locatie vind je tientallen verschillende ruimtes, elk met een eigen thema. Zo vind je er Japanse klaslokalen, traditionele theeruimtes, Amerikaanse diners, Gothische ruimtes, keukens, tuinen, je kunt het zo gek niet verzinnen of er is wel een specifieke ruimte voor te vinden.


Voorzieningen

Er wordt echter niet alleen gezorgd voor ruimtes om foto’s in te maken maar er zijn tal van andere voorzieningen voor je geregeld. Zo is er een winkel waar je last-minute lenzen, pruiken, of andere accessoires kunt kopen die je misschien vergeten bent. Natuurlijk is er ook gezorgd voor diverse kleedruimtes, ruimte om je haar te stylen en make-up te doen. En kun je zelfs complete kostuums of fotografie producten huren!

En heb je geen fotograaf? Ook daar is aan gedacht want op sommige dagen kun je gebruik maken van hun eigen fotograaf. Hier betaal je uiteraard wel allemaal extra voor, maar de mogelijkheid is er.

Reserveren

Van groot belang is wel dat je op tijd reserveert en je netjes aan de regels houdt. Er mag slechts één persoon/team gebruik maken per locatie, je zult dan ook rustig op je beurt moeten wachten tot je gekozen ruimte beschikbaar is. Nu is het wachten totaal geen straf want je kunt er ook lekker eten en drinken, of door de shop heen lopen voor de tofste cosplay spullen.

Let wel op dat Haco Stadium met name gericht is op Japanse klanten. Er zijn maar weinig Engelse voorzieningen beschikbaar. Houd hier dus rekening mee als je een bezoek wilt plannen. Voor meer details over het reserveren (want daar komt nog best wat bij kijken) verwijzen we je graag door naar het blog van Shiroutang. Zij omschrijft het volledige proces in groot detail.

Een betere blik

Wil je graag een wat betere blik werken op wat je kunt doen binnen de cosplay studio’s van Haco Stadium? Dan biedt Youtube enkele leuke bezoekverslagen van (buitenlandse) cosplayers die er een bezoekje hebben gebracht.Bron: 1, 2.
Coverfoto: Foto van Shiroutang in Haco Stadium.

Dit artikel – Hako Stadium: Cosplay Themapark en Fotostudio – verscheen voor het eerst op 3 december 204 en is voor het laatst geüpdatet op 3 december 2019.

Joyce
desushitimes@gmail.com

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en schrijft inmiddels al bijna 10 jaar over alles dat te maken heeft met Japan. Verder is ze gek op anime, gaming, Pokémon, Animal Crossing en alles dat kawaii is. Daarnaast is ze ook een fanatieke Japanse hobby chef, wat tot uiting komt op ProefJapan.com!

Geen reactie's

Geef een reactie