Cosplay Tutorials met Team Paraluna livestreams op Twitch!

Cosplay neemt langzaamaan het internet over. Foto’s, tutorials, videos, performances, alles van cosplay is er tegenwoordig wel te vinden. Wat is de volgende stap? Cosplayers live volgen terwijl ze doen waar zij het beste in zijn: kostuums maken!

Twitch was al langere tijd een bekend platform voor livestreams. Gamers konden met een Twitch account gemakkelijk een livestream opzetten en zo zichzelf uitzenden terwijl ze een bepaalde game aan het spelen waren. Het principe van de “Let’s Play”, het meekijken met iemand die een videogame speelt, bleek een gigantisch succes. Twitch groeide uit tot een van de belangrijkste livestream platformen op het internet. Maar nu vraag je je af, leuk hoor, wat heeft dat met cosplay te maken?

Sinds oktober 2015 is Twitch uitgebreid met Twitch Creative, een zijtak van Twitch waar creatieve processen gestreamed mogen worden. Dit kan variëren van het mixen van muziek tot schilderen tot mozieken, als het maar creatief is. En cosplay valt daar ook onder! Het is nu dus mogelijk geworden voor cosplayers om hun werk live uit te zenden, en voor anderen om eens een kijkje in de keuken te nemen bij andere cosplayers.

Screenshot_Stream

Voor ons van Team Paraluna was het al langere tijd een droom om een eigen livestream op te zetten, en met de komst van Twitch Creative is dit werkelijkheid geworden. Afgelopen zaterdag hebben we voor het eerst de stream opgezet, met tot onze grote blijdschap zeer positieve reacties. Twee uur lang lieten we onze technieken zien, deelden verhalen en hadden we plezier met iedereen die zich in de chat liet horen. En dat terwijl we ondertussen op de camera bezig zijn met onze kostuums! We zijn dan ook erg enthousiast over dit nieuwe medium, omdat de livestream het veel gemakkelijker maakt om vragen te beantwoorden, of zelfs dingen voor te doen. Dat krijg je met een tutorial nooit zo duidelijk voor elkaar! Livestreamen brengt cosplayers samen op een manier die tot nu toe nog nooit mogelijk was.

OnlineNOAW_SushitimesVersie

Tijdens onze livestream zijn we begonnen met het bouwen van Tracer’s guns uit Overwatch! We bespreken het gehele proces en laten stap voor stap zien hoe het maken van zo’n prop in zijn werk gaat. In de stream hebben we gewerkt met foam, maar uiteindelijk zal deze gun ook worden afgewerkt, gecast met resin, komen er lichtjes in, en moet hij natuurlijk worden geschilderd. Het doel is om dat allemaal live te gaan doen! Als je het leuk lijkt hier eens bij te zijn, aankomende zaterdag 10 september om 19:00 uur gaan wij weer live op: https://www.twitch.tv/teamparaluna

Wanneer Tracer’s Guns helemaal af zijn zullen we uiteraard een volledige tutorial delen via The Sushi Times maar voor nu kun je alvast een deel van de voortgang terugkijken in de onderstaande re-cap van onze stream. En mochten jullie nog vragen hebben, dan horen we die uiteraard graag!

Team Paraluna is een super enthousiast cosplay duo bestaande uit Liza en Sophie. Samen schrijven zij tutorials en mogen we ze volgen tijdens hun voorbereidingen voor CICAF 2016!

Laat ons horen wat je te zeggen hebt!

Close
X