D.I.Y. Kawaii Halloween Decoraties

Schattig en griezelig liggen heel dichtbij elkaar, zeker in Japan waar kawaii niet per se betekent dat alles uit pastelkleurtjes hoeft te bestaan. In de maand oktober is het uiteraard de beste tijd om alles wat eng en griezelig is uit de kast te trekken vanwege Halloween! Wil jij je kamer, huis of halloweenfeestje versieren met kawaii decoraties en vind je het leuk om het zelf te maken? Dan hebben we een paar leuke ideeen voor je bedacht!

Spookjes

Dit idee doet je misschien denken aan de teru teru bozu die Japanners voor hun raam hangen als mooi-weer-amulet. Het is vrij simpel om te maken.

Benodigdheden (per spookje):
 • witte stof van ongeveer 32 x 32 cm
 • watjes of vulwol (bij de knutselafdeling van de Hema bijvoorbeeld)
 • touw, lint of elastiek
 • donkere stift om gezichtjes mee te tekenen
 • schaar

Wat je moet doen:
 1. Knip een stukje touw af en maak een klein gaatje precies in het midden van de witte stof. Haal het touwtje er met twee uiteindes er door heen en leg een knoop in de andere kant zodat het touwtje niet door het gat kan.
 2. Pak een klein handje watjes of vulwol en leg dit in het midden (bovenop de knoop) Wikkel de stof er strak omheen zodat een klein gevuld balletje ontstaat. Knoop de stof vast dichtbij het balletje met een ander touwtje of lint.
 3. Maak met je stift een schatting of griezelig gezichtje op het hoofdje
 4. Hang het spookje ergens op, bijvoorbeeld op gezichtshoogte of voor een raam.

Het leukst is als je een groepje van spookjes met verschillende gezichtjes maakt. Je kan deze dan weer aan aan touw vastbinden en zo heb je een spookjesslinger.
Een variatie hierop is in plaats van vulling dat je een lampionnenslinger gebruikt waarbij je de stof om de ronde lampjes heen knupt. Zo krijg je zelfs oplichtende spookjes!

Fluffy vleermuisje

Benodigdheden:
 • zwarte wol (knip een stuk af van 5 a 6 meter)
 • twee kartonnen cirkels van 5 a 6 cm (licht eraan hoe groot je de vleermuis wilt hebben
  Je kan dit eventueel ook vervangen door plastic pom-pom-makers).
 • zwart en wit foamrubber, karton of stevig vilt voor de vleugels, oren en ogen
 • schaar en lijm of lijmpistool.

Wat je moet doen:
 1. Knip een gat in de cirkels van 2 a 3 cm. leg de cirkels tegen elkaar aan en wikkel het wol om de cirkel door het gat heen. Wikkel het wol er lekker dik omheen.
 2. Wanneer je denkt dat je genoeg gewikkelt hebt, knip dan voorzichtig het wol los tussen de cirkels in. Als je bijna alles hebt losgeknipt, knup dan met een lang wol-draad de wol aan elkaar vast tussen de cirkels in. Knip daarna de rest los en haal het wol tussen de cirkels uit. Nu heb je een pom-pom!
 3. Knip uit het zwarte foam de vleugels. Het is handig om tussen in een klein randje tussen de vleugels te hebben. Lijm hier de pom pom aan (met het lange draadje naar boven).
 4. Knip twee witte rondjes uit de foam van ongeveer 1,5 cm groot. Knip hierna kleinere rondjes (1 cm) van het zwarte foam. In het zwarte rondje is het mooi om nog een kleine inkeping of cirkel te knippen als glinstering in het oog. Plak het zwarte rondje op de witte. Het is mooi als de ogen symmetrisch of juist precies hetzelfde zijn. Plak daarna de ogen op de pom pom. Qua plaatsing is het het schattigste als de ogen een beetje ver van elkaar staan en net boven het midden.
 5. Knip twee driehoekige zwarte foam oortjes uit van 1,5-2 cm en plak deze aan de bovenkant van de pom pom!

Tadaa, je vleermuisje is klaar. Ook hierbij is variatie in gezicht leuk. Je kan bijvoorbeeld ook knipogende of boos-kijkende oogjes knippen of een schattig mondje of lieve roze blosjes maken. Wat ook leuk is, is om een kleinere versie maken die je bijvoorbeeld aan je tas kan hangen als accessoire!

Groot snoep

Behalve dat je natuurlijk tijdens halloween veel snoepjes en gek eten eet, kun je ook decoraties in de vorm van snoep maken. Snoep en zoetigheid zie je immers enorm veel terug in de kawaii stijl!

Benodigdheden:
  • stuk karton van ongeveer A3 formaat (voor langwerpig snoep) of ballon (voor rondvormige snoep)
  • crepe/vliegerpapier (liefst met kleur of glimmend)
  • lint of touw
  • gekleurd tape of verf
  • schaar, tape of nietmachine

Wat je moet doen:
 1. Plak met stevig tape of nie met nietmachine het karton in een cilinder-vorm. Voor de ronde vorm blaas je de ballon op maar niet te groot, het moet rond blijven lijken.
 2. wikkel het crepe/vliegerpapier er om heen, knup de uiteindes dicht bij de karton-cilinder dicht zodat je een stuk overhoudt dat max. de helft van de cilinder is (dus bijknippen als het te lang over kort is).
 3. Versier de snoepvorm met tape op horizontale of verticale lijn.
 4. Om de snoepvormen op te hangen kun je aan beide uiteindes een touw knuppen.

Een variatie hierop is om ook de snoepjes een gezichtje te geven. Daarvoor hoef je alleen maar met karton ogen en een mond te knippen en op te plakken!

Een ander leuk idee wat ik tegenkwam was deze enorme lollie gemaakt van schuimrubberen zwemnoodles, zie dit filmpje:

Veel succes met het maken van je halloween decoraties! En heb jij zelf nog leuke tips? Voel je vrij om ze te delen in de comments!

Dit artikel – D.I.Y. Kawaii Halloween Decoraties – verscheen voor het eerst op 10 oktober 2015 en is voor het laatst geüpdatet op 10 oktober 2018.

Petra
berkumpje@gmail.com

Petra is het liefste creatief bezig en wanneer ze niet aan de gang is met een nieuw kawaii project, schitterend kostuum, of nieuwe lolita co-ord samen te stellen, schrijft ze erover voor The Sushi Times.

Geen reactie's

Geef een reactie