De 10 Meest Gelezen Posts Van 2015

Ook 2015 is weer voorbijgevlogen en ook dit jaar mogen wij weer terugkijken op een super tof jaar! Niet alleen hebben we allerlei toffe nieuwe dingen meegemaakt (zoals het organiseren van de otokonoko competitie op Firstlook Fetsival), zijn we super leuke samenwerkingen aangegaan met o.a. Archonia, Behind the Cosplay en Chubi, maar hebben we ook weer met verbazing en trots gekeken naar de groei van ons online magazine!

In 2015 hebben we meer steun en leuke reacties van jullie gekregen dan ooit en daar zijn we jullie dan ook allemaal ontzettend dankbaar voor! Hopelijk kunnen we jullie ook in het nieuwe jaar weer verblijden met interessante artikelen en toffe acties. Voor nu wil ik echter eerst nog even met jullie terug kijken op het afgelopen jaar en de meest gelezen posts van 2015!

 

10. Wagashi: Traditioneel Japans snoepgoed

Japans snoepgoed bestaat uit veel meer dan alleen Pocky of de Popin Cookin’ DIY setjes. Zo heb je o.a. wagashi. Dit is de brede verzamelnaam voor tientallen soorten traditioneel Japans snoepgoed, met honderden variaties en lokale specialiteiten. Denk hierbij echter niet aan simpele winegummetjes of wat drop. Wagashi (和菓子) is namelijk een echte kunstvorm geworden en is een belangrijk onderdeel van vele ceremonies, vieringen, of gewoon als verwennerij op een normale dag.

 

9. J-Fashion Dragen en Cosplayen Met Een Hoofddoek? Ja Natuurlijk!

Vaak wordt er gezegd dat cosplay voor iedereen is: dik of dun, jong of oud. Maar wat als je een hijab (hoofddoek) draagt? Dit kan voor velen een reden zijn om niet te cosplayen, een pruik is immers ook nog een soort van haar. Onzin natuurlijk want ook met een hijab kun je hartstikke goed cosplayen of J-Fashion (zoals lolita kleding) dragen, dat bewijzen de dames in dit artikel maar al te goed!

 

8.  10 Tips Om Geld te Besparen in Japan

Een reis naar Japan is al duur zat dus tips om geld te besparen als je er eenmaal bent zijn dan erg handig! Hennie heeft 5 jaar in Japan gewoond en vertelt je 10 handige tips om geld te besparen in Japan!

 

7.  15 Dingen die je opvallen als toerist in Japan

Wanneer je naar Japan gaat zijn er natuurlijk ontzettend veel (nieuwe) indrukken en zie je de meest bijzondere dingen! Maar wat valt er nou echt op? Joyce is inmiddels al meerdere malen naar Japan geweest en vertelt nu over 15 dingen die je opvallen als toerist in Japan!

 

 

6.  Is Anorexia Het Grote Geheim Achter “Dun” Japan?

fat

Een stereotype beeld van een Japanse vrouw is die van een dame met een schattig gezicht en een super slank lichaam. Een hoop mensen gaan er dan ook vanuit dat Japanners van nature dun zijn. Er komt echter nog veel meer bij kijken! Zo zeggen sommige onderzoekers dat het werkelijke “geheim” achter de dunne Japanse bevolking, verborgen anorexia zou zijn!

 

5.  Werk Zoeken en Solliciteren in Japan

sitting_up

Velen van jullie zullen er vast wel eens van gedroomd hebben: werken en wonen in Japan! Maar wanneer je écht serieuze plannen hebt om er heen te gaan is het handig als je weet wat je te doen staat wanneer je gaat werken en solliciteren in Japan! Hennie schreef hier uitgebreid over in haar artikel ‘Werk zoeken en solliciteren in Japan’!

 

4.  Het ultieme overzicht met anime aanraders (volgens Luke)

chart

Weet je nooit wat je moet kijken of op zoek naar een aanrader voor een beginnend anime kijker? Imgur user Luke At Look heeft de meest fantastische flowchart gemaakt bomvol aanraders voor zowel beginners als veteranen met tientallen series waar iedereen zich mee kan vermaken.

 

3.  15 Must have Boeken over Japan!

fb20131117a3a-870x1076

Regelmatig kregen wij de vraag of we nog goede boeken kenden die over Japan en haar cultuur gaan, en daar kennen we er wel een paar van 😉 Daarom schreef Joyce en handig overzicht met 15 must have boeken voor elke Japan liefhebber. Deze viel in de smaak want weet de derde plek te veroveren als meest gelezen post van 2015. Het tweelingzusje van dit artikel ‘15 must have boeken voor otaku‘ deed het ook erg goed maar wist de top 10 niet te halen.

 

2.  Lolicon: Illegale Kinderporno of Onschuldig Vermaak?

Op nummer 2 staat een vrij heftige post over een controversieel onderwerp: lolicon materiaal. Vrijwel overal ter wereld is dit genre verboden maar in Japan is het nog altijd volledig legaal en makkelijk te verkrijgen. Maar hoe zit dit nou precies?

 

1.  Na 18 Jaar Een Nieuwe Dragon Ball TV Serie!

De onbetwiste nummer één van 2015 is de post waarin we aankondigden dat er een gloednieuwe Dragon Ball TV Serie uit zou komen. Niet alleen trok dit artikel record aantallen bezoekers naar de site, het deed ons zelfs volledig crashen! Ook de reacties op Facebook waren talrijk en lieten maar al te goed zien dat ook bij de “grote massa” anime stiekem nog een grote plek in het hart inneemt!

 

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en is een social media verslaafde Japan lover die met veel passie over alles schrijft wat maar met Japan te maken heeft. Daarnaast is ze gek op cosplay, anime, Pokémon, games, en alles wat kawaii is.

Laat ons horen wat je te zeggen hebt!

Close
X