Blog header Upcoming anime Lente 2018.

De 10 meest geanticipeerde anime voor de lente van 2018!

De lente van 2018 belooft extreem veel goeds voor anime fans! Met name op het gebied van vervolgseries komt er een hoop moois aan met onder andere nieuwe seizoenen van klassiekers zoals Sword Art Online, Food Wars, My Hero Academy, High School DxD, Full Metal Panic, Tokyo Ghoul, en Stein’s Gate.

Ook qua nieuwe anime staat ons een aantal veelbelovende series te wachten. Met een zeer gevarieerd aanbod aan genres en type shows. Benieuwd naar welke wij het meeste uitkijken? Onderstaand onze meest geanticipeerde anime voor de lente van 2018. En vergeet ook vooral niet met ons te delen naar welke series jij het meeste uitkijkt!

Let op: hoewel alle series geschikt bevonden zijn voor minderjarigen zitten er her en der wel series tussen die NIET geschikt zijn voor zeer jonge kijkers.

Amai Choupatsu: Watashi wa Kanshuu Senyou Pet

甘い懲罰~私は看守専用ペット

Genre: Ecchi, Josei

Release 2 april, 2018

We beginnen meteen met een wat heftige anime die waarschijnlijk voor veel controversie zal zorgen! Want de onschuldige Hina Saotome zit onterecht gevangen en wordt streng bewaakt door een elegante, maar ook sadistische bewaker. Haar lichaam en geest zijn volledig onderworpen aan zijn mededogen en dominante liefde.

Als we de trailer zo bekijken lijkt het gewoon een “heftige” ecchi te zijn maar wie weet worden we nog verrast? Deze anime zoekt waarschijnlijk behoorlijk de grenzen op en we zijn stiekem erg nieuwsgierig hoe ze het precies gaan aanpakken: gaan ze puur voor shock factor en “sex sells” of zit er nog iets van diepgang in het verhaal?

Magical Girl Ore

Mahou Shoujo Ore (魔法少女 俺)

Genre: Comedy, Fantasy, Magic

Release: 2 april, 2018

Magical Girl Ore lijkt een veel luchtiger verhaal te bieden, misschien iets te luchtig zelfs! Want wat we kunnen zien in de pv belooft bovenal een hoop chaos en bizarre wendingen.

Alles begint met een 15-jarige middelbare scholier wiens geliefde ontvoerd wordt door vreemde gespierde mannen met eekhoornhoofden. Geen masker, maar echte eekhoornhoofden. Om haar geliefde te redden besluit ze de yakuza (Japanse maffia) te benaderen om te vragen of zij haar in een Magical Girl kunnen veranderen om haar geliefde te redden. Haar Magical Girl vorm is echter niet bepaald normaal te noemen want van een schattige scholier verandert ze in een extreem gespierde man, mét magical girl outfit aan. En alsof dat nog niet genoeg is vindt haar geliefde haar ook nog eens een stuk leuker in deze mannelijke vorm.

De ene bizarre plottwist na de andere lijkt ons te bestoken in Magical Girl Ore maar hopelijk weet de serie een mooie balans neer te zetten waarbij de anime meer dan alleen maf is, maar ook daadwerkelijk grappig is en goed in elkaar steekt.

Unit Pandora, The Next

Juushinki Pandora (重神機パンドーラ)

Genre: Mecha, Sci-Fi

Release: 4 april, 2018

In een wereld waar de grens tussen mens en AI steeds verder vervaagt brengt een biologisch incident de wereld op de rand van vernietiging. Een strijd om de macht ontstaat tussen de overlevenden, want wie heeft er nog het recht om te blijven bestaan?

Unit Pandora belooft een pittige sci-fi te worden met flink wat actie! Hoewel de hoeveelheid (middelmatige) CGI in de video me een beetje angstig maakt ben ik toch erg benieuwd naar de serie. Het is alweer een tijdje geleden dat we een echt goede, nieuwe mecha anime hebben gezien, en hopelijk gaan we dat in deze serie terugvinden.

Hina Festival

Hinamatsuri (ヒナまつり)

Genre: Comedy, Sci-Fi, Slice of Life, Supernatural, Parody

Release: 6 april, 2018

Nitta, een harde werker binnen de Yakuza geniet lekker van een glaasje wijn tot zijn rust bruut verstoord wordt door de plotselinge verschijning van een mysterieuze cocon, met daarin een eigenaardig persoon: Hina. Zij beschikt over zeer sterke bovennatuurlijke krachten en Nitta ziet dit als de perfecte kans zijn positie binnen de Yakuza te versterken. Maar al snel blijkt dat hij misschien toch iets teveel hooi op zijn vork heeft genomen met Hina in huis…

Nog eentje binnen de categorie: hoe gekker, hoe beter? Hinamatsuri kiest voor een humoristische aanpak van enkele genres en mengt deze met nog meer gekkigheid om tot een (hopelijk) toffe parodie te komen. Dit soort series zijn altijd een beetje hit-or-miss maar we gaan er toch weer voor dit seizoen!

Magical Girl Site

Mahou Shoujo Site ( 魔法少女サイト)

Genre: Drama, Horror, Psychological, Supernatural

Release: 7 april, 2018

Het mixen van schattige Magical Girls en donkere thema’s en brute moorden lijkt de laatste tijd een beetje een trend te zijn. Hoewel sommige series dit fantastisch doen en anderen keihard falen blijft het een combinatie die mensen aanspreekt en Magical Girl Site hoopt hier een graantje van mee te pikken.

Hoewel we stiekem verwachten dat Magical Girl Site geen hoogstandje zal worden, zijn we toch geïntrigeerd genoeg om te kijken of de serie meer weet neer te zetten dan “zinloos” bloedvergieten.

Persona 5 the Animation

PERSONA 5 the Animation

Genre: Action, Fantasy, Supernatural

Release: 8 april, 2018

Volledig bevooroordeeld ben ik hierin maar Persona 5: The Animation is nu al mijn favoriete anime van dit seizoen. Als die-hard fan van de Persona-franchise speel ik al jaren trouw elk spel tot mijn vingers bloeden en de anime series verslijt ik met net zoveel plezier. Ik zit dan ook al helemaal klaar voor de release van Persona 5 welke ons weer mee zal nemen op een bovennatuurlijk avontuur om de mensheid van haar corrupte zelf te redden.

Piano Forest: The Perfect World of Kai

Piano no Mori (ピアノの森)

Genre: Adventure, Comedy, Drama, Music, School, Seinen

Release: 9 april, 2018

Twee jongens: eentje de zoon van een prostituee en de ander een rijkelui’s kindje. Twee ogenschijnlijk totaal verschillende mensen die verbonden raken door één grote liefde: de piano.

Hoewel de manga van Piano no Mori al diverse awards won en ook de film hoge ogen gooide is het verhaal bij de meeste mensen volledig onbekend. En eerlijkheidshalve moet ik bekennen dat dit bij mij ook het geval was, tot ik de aankondiging van deze anime zag. Inmiddels ben ik echter ontzettend benieuwd geworden naar deze serie en erg nieuwsgierig naar wat ons precies te wachten staat.

Golden Kamuy

ゴールデンカムイ

Genre: Action, Adventure, Historical, Seinen

Release: 9 april, 2018

Sugimoto is één van de overlevenden van de Russisch-Japanse oorlog tijdens de Meiji Era. Een bloedige en harde strijd die velen het leven heeft gekost en aan wie velen grote schatten zijn beloofd voor hun inzet tijdens de oorlog. Sugimoto moet echter nog zijn beloning zien te krijgen van de corrupte leiders. Samen met een Ainu-meisje doet hij zijn best het ijskoude klimaat te overleven en doet er alles aan zijn goud te bemachtigen. Niet voor zichzelf, maar om de weduwe van zijn overleden maatje te kunnen helpen. Dit gaat echter niet zonder slag of stoot…

Hokkaido is een regio die je niet al te vaak terugziet in anime series, en de Russisch-Japanse oorlog (begin 1900) al helemaal niet. Gooi daarbij ook nog eens een Ainu-meisje in de mix en je hebt een behoorlijke controversieel stuk geschiedenis dat de meeste Japanners niet al te dierbaar is. Des te meer opmerkelijk dat er nu een gehele anime over is gemaakt en dat is wat ons betreft meer dan genoeg reden om deze serie een kans te geven.

Dorei-ku The Animation (23 Slaves and Me)

Dorei-ku: Boku to 23-nin no Dorei (奴隷区 The Animation)

Genre: Psychological, Drama

Release: 13 april, 2018

Hoewel slavernij lijkt te zijn verdwenen is er in deze wereld een groep mensen die zich bewust inlaat met een gevaarlijk spel: Slave Control Method. Hierbij breng je een apparaatje aan waarmee je jezelf toelaat een slaaf te worden of anderen met zo’n apparaat tot je slaaf te maken. Hierbij moet je alles op alles zetten om niet onderworpen te worden en aan de top te blijven staan, of als je daarvoor kiest jezelf juist te onderwerpen.

Een behoorlijk intense anime die waarschijnlijk niet echt geschikt zal zijn voor de jongere kijkers met name om dat het een heftig, psychologisch drama lijkt te worden met enkele zeer volwassen thema’s.

It’s Difficult to Love an Otaku

Wotaku ni Koi wa Muzukashii (ヲタクに恋は難しい)

Genre: Comedy, Romance

Release: 13 april, 2018

En last but not least op onze lijst: It’s difficult to love an Otaku! De perfecte serie voor elke otaku zoals jij en ik want deze romantische serie draait helemaal op een game verslaafde otaku, en hardcore fujoshi die elkaar ontmoeten op de werkvloer! Perfect als heerlijke serie om lekker bij weg te zwijmelen, te zuchten van herkenning, en natuurlijk hard te lachen om alle gekkigheid.

Jouw favorieten?

Er komen dit seizoen echter nog veel meer series uit! Deze kun je o.a. allemaal bewonderen op MyAnimeList. Hebben wij jouw favoriet(en) al genoemd of ontbreken er nog een paar series in deze lijst volgens jou? Deel het met ons in de comments!

Tags:
,
Joyce
desushitimes@gmail.com

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en schrijft inmiddels al bijna 10 jaar over alles dat te maken heeft met Japan. Verder is ze gek op anime, gaming, Pokémon, Animal Crossing en alles dat kawaii is. Daarnaast is ze ook een fanatieke Japanse hobby chef, wat tot uiting komt op ProefJapan.com!

Geen reactie's

Geef een reactie