De 5 lekkerste en meest verfrissende Japanse drankjes!

Of het nou op een warme zomerdag is, of na een flinke sessie in de sportschool, soms heb je zin in een ijskoud en lekker verfrissend drankje. Een glas water of glas cola met ijsklontjes kan hier de oplossing bieden maar er zijn ook een aantal Japanse alternatieven waar je ook hier aan kunt komen. Goed gekoeld in de koelkast zorgen deze drankjes voor een enorme verkoeling en zijn ze natuurlijk ook nog eens hartstikke lekker!

 

C.C. Lemon

Een van de meest bekende, semi-gezonde, drankjes om te drinken is het verfrissende C.C. Lemon. Zoals de naam al doet vermoeden, zit het bordevol le..citroenen. In Japan zie je dit overal en is het razend populair. Gezond, lekker fris, en een goede dorstlesser voor wanneer het echt niet meer te harden is buiten. Er zit echter wel behoorlijk wat suiker is dus leef je niet te veel uit met dit drankje.

20101110_cclemon

Ook bijzonder aan dit drankje zijn de reclames die ervoor gemaakt worden in Japan. Zoals je bovenstaand kunt zien hebbenz e er een aantal bijzondere mascottes bedacht om dit frisse drankje aan te prijzen. Zelf ook eens proberen? Kijk

 

Oi Ocha

Wil je nou liever iets straffers hebben dan de C.C. Lemon, dan is er ‘Oi Ocha’ voor je. Ondanks dat het groene thee is moet je het dus niet vergeleken met de zeer zoete groene thee die we hier wel eens krijgen. Dit is échte groene thee zonder allerlei suikers om de bittere smaak te verdoezelen.

Het is dan ook een aardig bitter en wordt vaak door volwassenen gedronken in Japan. Dit wordt wel gezien als het meest gedronken drankje wat betreft Ocha (thee) die je on-the-go lekker gekoeld kunt opdrinken omdat je het in elke vending machine in Japan wel tegen komt.

itoen (1)

 

Het is een beetje de spa rood of bitter lemon onder de Japanse drankjes en is dus vooral favoriet bij volwassenen. Vaak zie je politici dit drinken tijdens vergaderingen (op tv). Maar je kan ook gewoon doen alsof je een oude wijze man bent en dit op een bankje in het park gaan opdrinken. En dan vooral doen alsof het niet bitter is.

 

Calpis (Calpis water, Calpis soda)

Gezien de meeste Aziaten licht lactose-intolerant zijn zou je niet denken dat melk er erg populair is. En toch is er een frisdrank gemaakt uit melk dat in Japan erg populair is! Niet de traditionele melk zoals we dat hier gewend zijn, maar een wat aparte versie genaamd Calpis.

tsunagujapan (1)

Dit drankje, dat iets wegheeft van Yakult, is een soort melk-achtig verkoelend drankje. Maar het gekke is dat je de melk an sich niet echt proeft, terwijl het er wel overduidelijk in zit. Het is een soort mix van water en melk, waardoor het lekker weg drinkt als dorstlesser. Maar er is ook een ‘soda’ variant van, met koolzuur waardoor het (ijskoud geserveerd) een heerlijke verfrissing is.

 

Pocari Sweat

Sweet? Nee, er staat toch echt Sweat. Wees er gerust op gesteld, het is geen zweterig, zout drankje. Het is eigenlijk ontzettend lekker! Je kan het vergelijken met het gemiddelde sportdrankje dat je in elke willekeurige sportschool tegen kan komen.

otsuka (1)

Het is verder geen melk en fruit drankje, gewoon een verzorgende en hydraterende drank voor wanneer je aan het sporten bent. En dan uiteraard telt rondjes lopen in het park voor Pokémon Go ook mee als sporten dus neem gerust wat Pocari Sweat mee!

 

Ramune

Zelf heb ik de beste herinneringen aan Ramune. Allereerst omdat mijn lieftallige wederhelft mij uit eten nam bij een noodle restaurant waar ze dit drankje hadden. Dit had ik nog nooit gezien, dus moest ik het proberen. Voor degene die wel eens Ramune hebben gedronken zal het ze bekend voorkomen dat je de eerste keer wel een beetje verbaast naar de dop staat te kijken.

aniway

Je moet dit flesje namelijk op een speciale manier openmaken waardoor de knikker (ja, knikker) die het flesje afsluit naar beneden valt en je kunt drinken. Doe je dit verkeerd dan kan het eruit spuiten als mentos in een fles cola. We hebben dus eerst een half uur in angst gezeten, voordat we het aandurfde. Maar het proces zelf is erg vermakelijk, je gaat op een klein avontuur om uiteindelijk tot het drankje zelf te komen.

Gelukkig is het, het helemaal waard want (zeker ijskoud) is Ramune heerlijk op een warme dag. Het is licht bruisend, zoet, en je hebt het in 1001 smaken. Wat mij betreft één van de lekkerste frisdranken die je kunt tegenkomen. Wil je meer weten over Ramune? Lees dan ook eens dit artikel waar we het uitgebreid hebben over dit bijzondere drankje.

 

 

Ferdy is het geweldige team van TST binnen gedrongen om zijn enorme interesse voor al dat wat met Japan te maken heeft te delen. In het bijzonder schrijft hij over eten, drinken en games en denkt hij dat hij vaak grappige teksten kan schrijven. Veel leesplezier gewenst!

Laat ons horen wat je te zeggen hebt!

Close
X