De 5 lekkerste en meest verfrissende Japanse drankjes!

Of het nou op een warme zomerdag is, of na een flinke sessie in de sportschool, soms heb je zin in een ijskoud drankje. Een glas water, of cola met ijsklontjes kan hier de oplossing bieden. Maar er zijn ook een aantal Japanse alternatieven die je kunt proberen voor de afwisseling.

C.C. Lemon

Een van de meest bekende drankjes om te drinken is het verfrissende C.C. Lemon. Zoals de naam al doet vermoeden, zit het boordevol citroenen. In Japan zie je dit overal en is het razend populair. Gezond, lekker fris, en een goede dorstlesser voor wanneer het echt niet meer te harden is buiten. Er zit echter wel behoorlijk wat suiker is dus leef je niet te veel uit met dit drankje.

Maar waar het drankje wellicht nog het meest bekend om is geworden, zijn de vaak nogal bizarre reclames. Ze maken graag gebruik van gekke dansjes, mascottes of samenwerkingen. Zo hadden ze begin jaren 2000 ook een unieke samenwerking met The Simpsons!

Oi Ocha

Wil je nou liever iets straffers hebben dan de C.C. Lemon, dan is er ‘Oi Ocha’ voor je. Ondanks dat het groene thee is moet je het niet vergeleken met de zeer zoete groene thee die we hier wel eens krijgen. Dit is échte groene thee zonder allerlei suikers om de bittere smaak te verdoezelen.

Oi Ocha groene thee (midden-rechts), en diverse andere varianten. Foto door Paul Downey. Via WikiMedia.

Het is dan ook een aardig bitter en wordt vaak door volwassenen gedronken in Japan. Dit wordt wel gezien als het meest gedronken drankje wat betreft Ocha (thee) die je on-the-go lekker gekoeld kunt opdrinken omdat je het in elke vending machine in Japan wel tegen komt.

Calpis

Calpis heeft – voor Engels sprekende – een wat ongelukkige naam. Het klinkt namelijk net als “Cow Piss” wanneer uitgesproken in het Japans. Gelukkig heeft dat er niks mee te maken.

Calpis. Foto door Luis Villa del Campo. Via Flickr.

Het is simpelweg een heel licht yoghurtdrankje vermengd met water en siroop. Het is een heerlijke dorstlesser en populair om cocktails mee te maken. Vooral in combinatie met fruitige likeur. Zelf Calpis proeven? Probeer dan eens dit recept voor homemade Calpis!

Pocari Sweat

Sweet? Nee, er staat toch echt Sweat. Maar maak je geen zorgen, er zit heus geen echt zweet in dit drankje. En smaakt of ruikt het ook niet. De naam komt voort uit de marketing. Deze drank onderscheid zich namelijk als een echte sportdrank. Een beetje zoals AA drink of Gatorade.

Pocari Sweat. Foto door Bit Boy. Via Flickr.

Ondanks dat het net als Calpis een beetje melkachtig lijkt te zijn komt er hier geen melk of yoghurt aan te pas. Het is simpelweg een combinatie van de ingrediënten die voor dit haast doorzichtige, witte kleurtje zorgen.

Ramune

Ramune is niet alleen geliefd vanwege de diverse smaken waar het in komt, maar met name ook de unieke vorm. En de manier waarop het gedronken moet worden. De glazen fles wordt namelijk dichtgehouden door een glazen knikker. Deze moet je met naar beneden drukken voor je kunt drinken. Hier soms best wat kracht voor nodig, wat voor grappige taferelen zorgt.

Afbeelding via TokyoTreats.

De glazen fles wordt namelijk dichtgehouden door een glazen knikker. Deze moet je met naar beneden drukken voor je kunt drinken. Hier soms best wat kracht voor nodig, wat voor grappige taferelen zorgt.

Wil je meer weten over Ramune? Lees dan ook eens dit artikel waar we het uitgebreid hebben over dit bijzondere drankje.

Coverfoto: Pocari Sweat. Foto door Bit Boy. Via Flickr.
Dit artikel – De 5 lekkerste en meest verfrissende Japanse drankjes! – verscheen voor het eerst op 4 augustus 2016 en is voor het laatst geüpdatet op 4 juli 2019.

Ferdy
ferdy.marquenie@gmail.com

Ferdy is het geweldige team van TST binnen gedrongen om zijn enorme interesse voor al dat wat met Japan te maken heeft te delen. In het bijzonder schrijft hij over eten, drinken en games en denkt hij dat hij vaak grappige teksten kan schrijven. Veel leesplezier gewenst!

Geen reactie's

Geef een reactie