De 6 Gekste Japanse Halloween snacks om zelf na te maken!

Het zal je misschien niet ontgaan zijn, maar ook in Nederland zien we steeds vaker dat Halloween een deel neemt in onze feestdagen. Overgevlogen vanuit Amerika, zien we ook hier steeds meer Halloween feestjes. Met het huidige Killer Clown fenomeen is het nog maar te zien hoe het dit jaar zal gaan. Misschien is het toch wel een beetje te eng en wil je liever binnen blijven.

Wees gerust, daar hebben we iets voor bedacht! Heerlijk Halloween voedsel om je in de enge tijden te verblijden. Natuurlijk hebben we het wel over Japanse hapjes, de gebruikelijk pompoen is natuurlijk ook maar een beetje saai. En het mooie aan deze hapjes? Je kunt deze gekke Japanse Halloween snacks ook zelf (na)maken!

Black Garlic Pepper Dorito’s

Heb je al een enge film aan staan? Dan zal ik net trek krijgen in wat te knabbelen. Wat gaat daar nou nog beter bij dan ‘Black Garlic Pepper Dorito’s’. Deze griezelige zwarte Dorito’s zullen in ieder geval makkelijk weg te happen zijn.

metro
Afbeelding via Metro.

Een mooi bijkomend voordeel is natuurlijk de sterke knoflook smaak. Wanneer die vervelende vampieren de hoek om komen, hoef je ze alleen maar een flinke ‘haaaaaaalo’ te geven en ze zijn weg. Dit werkt overigens waarschijnlijk ook bij die vervelende douche-bag, die zich als killer clown vermomd heeft. Al helemaal omdat je ze ook prima zelf kunt maken! Het is eventjes wat gedoe maar dat maakt het eigenlijk ook alleen maar leuker om te doen.


Kuro Hamburger

Wellicht wil je gewoon een lekkere burger avond hebben, maar dan wel met een spannend tintje. Dan is dit misschien de inspiratie die je nodig hebt. In 2014 was het dé hit in de Burger King in Japan, de zwarte hamburger.

banner_kuro1

Gemaakt van natuurlijke producten zoals inkt van een inktvis, knoflooksaus en houtskool van bamboe. Veilige toevoegingen die vaker worden gebruikt in Japanse gerechten. Het ziet er niet al te smakelijk uit, maar de smaaksensatie is daarom des te fijner.

En ook jij kunt deze zelf maken! Heel simpel met gewoon wat zwarte kleurstof (als je geen inktvis inkt wilt gebruiken).


Onigiri Ogen

Wanneer je kookkunsten niet de allerbeste zijn en je al moeite hebt om een aardappel te koken, dan is dit misschien een uitkomst. Het ziet er eng genoeg uit en je kan je lekker weg happen wanneer je leuke gesprekken hebt over het uitsnijden van een pompoen, of welke griezelige film jullie gaan bekijken.

rocketnews
Afbeelding via RocketNews24.

Deze rijstballetjes in combinatie met umeboshi (verzuurde pruim) en zeewier maken prachtige en lekkere ogen. Het geeft ook de ideale ijsbreker door te doen alsof je je eigen oog aan het opeten. Het makkelijkste is om een willekeurig onigiri recept te gebruiken en in plaats van een driehoek een balletje te maken waarop je boven op de umeboshi half naar binnen drukt en als pupil een stukje zeewier kunt gebruiken.


Creepy Sushi

In het verlengde hiervan kun je natuurlijk ook nog wat meer enge variaties maken met deze rijstballen zoals kleinere balletjes maken voor Halloween sushi. Sushi is voor de meeste mensen een heerlijke lekkernij geworden dat ofwel als snack als wel als avond maaltijd wordt gezien.

Een combinatie van rijst, vis en zeewier zorgt voor eindeloze mogelijkheden voor griezelige hapjes. Ik zie er het nieuwe pompoen uitsnijden van de nieuwe generatie in. En dan vooral wedstrijdje doen wie de meest enge sushi kan maken.

Pompoencakejes

De pompoen is natuurlijk ook zeker nog een duidelijk onderdeel van Halloween. Maar daar hebben de Japanners natuurlijk ook nog aan gedacht. Dit zijn de cakeje waar je dan lekker van kan genieten.

Afbeelding via DoAnything.
Afbeelding via DoAnything.

De ‘Pumpkin Cream Puff’ is een chocolade cakeje met een pompoen laagje en slagroom in de binnenkant. De combinatie is misschien niet om warm voor te lopen, maar voor de echte liefhebber is dit er eentje om je helemaal mee vol te stoppen.

Een kant-en-klaar recept hebben we niet kunnen vinden maar wat we denken dat het beste werkt is om een recept voor melon-bread te pakken, deze te maken met cacaopoeder en eenmaal klaar ze te vullen met een pompoen pudding. Onderstaand twee recepten die je hiervoor kunt gebruiken:


McDonalds Halloween Frietjes

Dit jaar is McDonalds weer terug met een bijzonder menu item, speciaal voor Halloween. Namelijk hun chocolade frietjes met twee kleuren chocolade saus: bruin/zwart en oranje. Perfect om in de Halloween sferen te komen. Nu lijkt de combinatie wellicht wat vreemd maar we hebben ons al meerdere keren laten vertellen (o.a. op YouTube) dat de combinatie een stuk beter is dan het lijkt!

Wil je dit zelf ook proberen dan hoef je hier natuurlijk niet speciaal voor naar Japan. Haal simpelweg een portie frites bij de Mac (of bak ze zelf) en gooi er wat chocoladesaus overheen! Wil je ook de twee kleuren? Zorg dan dat je witte chocolade smelt en mengt met wat oranje kleurstof en mocht je eraan kunnen komen pompoensmaakstof.

Wat zijn jouw favoriete Halloween snacks?

Nu rest ons alleen nog maar de vraag of deze chocoladesausjes misschien ook lekker zijn om de dorito’s in te dippen? Hmmm…. laten we dat deze Halloween maar eens uitproberen! Welke snacks zou jij maar wat graag laten kennis maken met je maag?

Dit artikel – De 6 Gekste Japanse Halloween snacks om zelf na te maken! – verscheen voor het eerst op 28 oktober 2016 en is voor het laatst geüpdatet op 28 oktober 2018.

Ferdy
ferdy.marquenie@gmail.com

Ferdy is het geweldige team van TST binnen gedrongen om zijn enorme interesse voor al dat wat met Japan te maken heeft te delen. In het bijzonder schrijft hij over eten, drinken en games en denkt hij dat hij vaak grappige teksten kan schrijven. Veel leesplezier gewenst!

Geen reactie's

Geef een reactie