Nagashima spaland Mie Japan. Foto door Steve. Via Flickr.

De 8 tofste Japanse waterparken

In Japan is het de gehele zomer ontzettend warm en benauwd en zijn de stranden niet altijd even geschikt. Gelukkig kan de Japanse bevolking in dit geval altijd nog uitwijken naar een van de vele waterparken in het land. Ik heb het hier niet over een normaal tot groot zwembad, maar echt over een zwem- speel paradijs met glijbanen en ander soortgelijk plezier.

Sommige waterparken behoren bovendien bij een attractiepark, of een attractiepark bij hen! Interesse? Klik dan op de naam van het park in dit artikel, en je gaat direct door naar de website van het park zelf! Hierbij een leuke greep uit de collectie:

Pool WAI, Yomiuri Land

Tokyo

Het attractiepark is een heerlijk alternatief voor bijvoorbeeld Disneyland. Want oh, wat is dat duur en druk! Hierdoor kan je maar weinig attracties aandoen en ben je eigenlijk het grootste gedeelte van de dag kwijt aan het in de rij staan. En in Yomiuri land kan er nog gezwommen ook!

Van begin juli tot half september opent het attractiepark (naast zijn 25 tellende normale attracties) ook de deuren naar de verkoeling van water gemixt met plezier. Het waterpark telt 5 verschillende zwembaden waaronder een Anpanman-thema -en een golfslagbad, met 3 glijbanen en ’s avond een biertuin voor de liefhebbers.

Water Adventure Tokyo Summer Land

Tokyo

Waterparkliefhebbers zijn van mening dat dit het grootste en beste park in de wijde omgeving van Tokio is. Het zwemparadijs bestaat uit 2 delen. Het binnenzwembad “Adventure Dome” ziet eruit als een overdekt paradijs wat bestaat uit een groot zwembad met 2 leuke glijbanen, een whirlpool en een onsen. In deze onsen ben je wel verplicht je zwemgoed aan te houden. Het blijkt ook een soort date-plek te zijn.

Heerlijk voor de regenachtige en koudere dagen natuurlijk. Maar het buitenzwembad “Adventure Lagoon” steelt de show! Zo heeft het buitenbad een groot aantal verschillende glijbanen, stroomversneller (zo’n water parcours met een lichte stroomversnelling), en een aantal prachtige watervallen. Hou je van wat extra spanning? Laat dan zeker de Dekasla niet achterwege! In deze gekantelde mega-trechter houdt niemand het droog.

Toshimaen Park

Tokyo

Als je aan de lokale bevolking vraagt wat hen favoriete waterparks, dan zal Toshimaen vaak als eerste bij hun opkomen. Het park telt 6 verschillende soorten zwembaden, zoals de Niagara Pool (stroomversneller) en een golfslagbad dat het laat aanvoelen alsof je in kabbelend zeewater ligt. Natuurlijk konden de enorme glijbanen niet ontbreken. Hier heeft dit park een apart gebied voor gemaakt, genaamd: Hydropolis.

Naast een aantal spetterende glijbanen zoals de “Thrill Slide Tower”, heb je hier ook een paar apartere attracties. Je kan bijvoorbeeld gaan zwemmen met een robot- dolfijn of de “Nautic Jet” uitproberen. In deze bijzondere waterattractie ga in een eenpersoons bootje de glijbaan af om zo in het ondergelegen zwembad te landen. Ja, in een bootje…

Misaki Park Pool Land Rio

Osaka

Dit is eigenlijk niet eens een waterpark meer te noemen, maar meer een alles-in-een plezierpark. Naast een ruim aantal zwembaden, waaronder een whirlpool bad, en 5 verschillende waterglijbanen (waarvan eentje waar je in een rubber bootjes over de glijbaan naar beneden roetsjt) biedt Misaki Park ook een leuk scala aan “gewone” attracties en 2 achtbanen.

Het park geeft hiernaast ook nog een gelegenheid om een bezoek te brengen aan hun dierentuin én ze organiseren dagelijks een dolfijnen show! Als je het hier niet een hele dag naar je zin kan dan weet ik het ook niet meer…

The Boon Hirakata Park

Osaka

Dit is het oudste attractiepark van Osaka. In 1910 opende het al haar deuren in samenwerking met een chrysanten exhibitie. Pas 55 jaar later werd het zwembad aangebouwd. Het werd een enorme trekpleister in de zomermaanden en in de jaren hierna werden veel dingen bijgebouwd zoals meerdere zwembaden en glijbanen, waarvan je er in twee in een opblaasband naar beneden moet gaan.

Naast het waterpark heeft Hirakata een aantal andere attractie, waaronder een groot reuzenrad, een achtbaan, een soort dierenshow en een bloementuin. In de winter is er een grote schaatsbaan aanwezig. Door de komt van Universal Studio’s zag het park een sterke terugval in het aantal bezoekers. Toch heeft Hirakata zich al een eeuw staande weten te houden door zich te blijven aanpassen. Verwacht geen hele heftige attracties, maar wel een leuk dagje uit met een nostalgisch tintje.

Nagashima Spa Land Resort

Kuwana

Dit waterpark is een onderdeel van een mega-park wat nabij de metropoolstad Nagoya ligt. Het biedt echt van alles. De Jumbo Pool telt maar liefst 10 verschillende zwembaden en 18 glijbanen. Een daarvan is de Boomerang Twist, een glijbaan waar je met 6 mensen in een opblaasband al een en weer slingerend naar beneden gaat. Met deze attractie moet je geen last hebben van hoogtevrees en je goed aan de band vasthouden!

Het park bied hiernaast een attractiepark aan met twee hele coole achtbanen genaamd Red Dragon en Acrobat. Heb je even geen zin meer in alle drukte? Dan kan je ook nog terecht in de aangebouwde onsen bij het park. Het mag dan wel geen natuurlijke bron zijn, door de vele faciliteiten en de authentieke uitstraling zal je hier weinig van merken. Als je op een mooie zomerdag in de buurt van het park overnacht, mag je dit echt niet overslaan!

Shibamasa World Pool

Sakai

Mensen aan de westzijde van Japan houden ook net zo goed van veel waterpret! Shibamasa heeft naast een aantal spannende glijbanen (ook zij hebben zo’n kantelde mega- trechter als bij Tokyo Summer Land!) nog een ander bijkomend voordeel, het ligt namelijk aan de kust! Het is niet zo dat je vanaf het zwembad meteen de zee in kan duiken, maar het geeft wel een meer “natuurlijk gevoel”.

Het park geeft je de mogelijkheid en ruimte om een tentje mee te nemen, waar je gemakkelijk je spullen in kan achterlaten en beschut bent tegen de zon. Want we willen natuurlijk niet al te bruin worden, toch…? Het waterpark is de grootste eye-catcher, maar park biedt nog een aantal andere faciliteiten. Zo zit er nog een klein attractiepark aan vast, een activiteitengebied waar je bijvoorbeeld kan buggy car racen, een golf parcours en een bloementuin. Zou je nog een gebedje willen doen als dank voor de leuke dag? Dan kan dat bij de aanwezige schrijn bij het park.

Spa Resort Hawaiians Water Park

Iwaki Fukushima

Dit is dan wel niet een van de grootste baden in vergelijking met de andere hierboven vernoemde. Het is wel voor het grootste gedeelte overdekt! Heerlijk om naartoe te kunnen gaan bij kouder weer of regen. Het thema van dit overdekte water resort is Hawaii, en er hangt altijd een heerlijke tropische temperatuur 28 graden. Zelfs de benamingen van de verschillende onderdelen van het resort hebben een Polynesisch tintje zoals “Paradise Cove, “Stream of Wonders” en “Friendship Canyon”. Er worden dagelijks optreden gegeven met hula meisjes en vuurdansers.

Natuurlijk is er voor de zonnigere dagen ook een buitenbad beschikbaar met panorama sauna. Wil je het ietsje uitgebreider uitpakken? Kan je terecht in het openlucht-badhuis Edo-Jowa Yoichi. Dit ’s werelds grootste openlucht-badhuis. Wanend in het warme water van dit bad met een zeer nostalgische uitstraling, zal het lijken alsof je in een publiekelijk badhuis aan het begin van de Edo-periode (rond 1591) terecht bent gekomen. Even terugkerend naar de moderne tijd, er is voor de liefhebbers ook een amusementshal aanwezig met Gacha Gacha en UFO-catcher automaten. Ik ben voor!

Laat je voorlichten!

Daarnaast is het altijd handig om in het gebied waar je naartoe gaat, ook zelf informatie op te vragen naar eventueel aanwezige zwembaden en waterparken. Er zijn er meer dan je misschien zou denken. Vaak weten de grotere hotels en toeristen- informatiepunten je de goede kant op te wijzen. Vraag altijd om een brochure of een routekaart, want sommige parken liggen wellicht niet op een makkelijke, doorgaande route.

En let op! Bij veel zwembaden geldt, geen tattoos! Dus mocht je er een hebben, zorg er dan voor dat deze volledig is afgedekt om eventuele afwijzing tot toegang te voorkomen. Ook is het absoluut aan te raden om op het internet de openingstijden een dag van te voren te checken omdat die (vooral bij de buitenbaden en veranderende weersomstandigheden) sterk kunnen afwisselen.

Coverfoto: Nagashima spaland Mie Japan. Foto door Steve. Via Flickr.

Kurimu
belle.fleurs@hotmail.com

Kurimu is een Japan cultuur- en subcultuur superfan. Kawaii-lover. Calpis-verslaafde. Echte ontdekker, eerlijk, en soms té nieuwsgierig. Vleugje ondeugend met een toefje dapper.

Geen reactie's

Geef een reactie