De beroemdste Shiba Inu op een rijtje!

Als er een iconische hond is in Japan, dan is het wel de Shiba Inu. Deze schattige hond is al sinds jaar en dag de grootste vriend van menig gezin. En niet alleen vanwege de lange geschiedenis van dit bijzondere ras. Sommige Shiba Inu zijn zelfs zo geliefd dat ze heuse celebrities zijn geworden. Zo zijn er een behoorlijk aantal “echte”, evenals getekende Shiba Inu’s die talloze harten hebben gestolen. En te boek staan als ware beroemdheden.

Shiba Inuko-san (しばいぬこちゃん)

Shiba Inuko san is de beroemde hond uit de gelijknamige anime serie. Elke aflevering, waar er 25 van zijn, duurt zo’n anderhalve minuut. Waarvan de helft ook eigenlijk al in beslag wordt genomen door de introductie. Je bent er dus zo doorheen.

Afbeelding via Gensun.
Afbeelding via Gensun.

Dat heeft voor de populariteit van deze show echter niks uitgemaakt! Elke aflevering bevat een paar grappen volgens typisch Japanse humor, en vaak dingen die nergens over gaat.

Het verhaal over drie vriendinnen is een groot succes. Met name omdat één van de meiden sprekend op een Shiba Inu lijkt! Maar niemand lijkt daar van op te kijken. Op één persoon na en dit zorgt voor hilarische situaties.

Mari & Shota

Dit paar heb je vast wel eens gezien in een viral video. Eigenaar Shota die constant afgewezen wordt door zijn hond Mari-chan. Mari-chan is 7 jaar en de diva van het stel. Ze heeft zelfs een heus youtube channel waar hun filmpjes te zien zijn.

Sommige zijn al meer dan 10 miljoen keer bekeken! Ze zijn zelfs zo populair dat ze een DVD (met Engelse ondertiteling) hebben uitgebracht. jammer genoeg is deze lastig te vinden. De meeste kans maak je via de Japanse Amazon. Jammer genoeg lijkt hun bekendheid op dit moment steeds verder te zakken, maar er staat nog genoeg leuks op hun YouTube!

Chanta (ちゃんた)

De schattige Chanta mag ook zeker niet ontbreken. Deze kleine pup is de ster uit de manga serie “Inu Baka” ofwel “Crazy for Dogs”. Chanta komt terecht bij de Koreaanse Bae Yong Kim die eigenlijk hartstikke bang is voor honden. Maar samen met hoofdpersoon Suguri komt hij langzaam maar zeker van zijn angst af.

shiba 4
Afbeelding uit Inu Baka.

Dit gaat echter niet zonder slag of stoot en het stel krijgt behoorlijk wat ongelukkige situaties te verduren. Zo wordt Chanta een keer bijna geëlektrocuteerd omdat hij kabels probeert door te bijten! Gelukkig komt alles weer goed en beleven ze samen een hoop avonturen.

Mari to koinu no monogatari (まりと子犬の物語)

Commissaris Rex, Lassie, en Beethoven. Stuk voor stuk beroemde honden in het westen vanwege de films of series waar ze in zaten. In Japan hebben ze echter het iconische verhaal van de hond Mari.

Een zwervertje dat na veel wikken en wegen wordt toegelaten tot een gezinnetje. Daar wordt ze goed verzorgd door de vijf-jarige Aya, en het leven lijkt mooi te zijn.

Tot een jaar later het noodloot toeslaat. Door een grote aardbeving komen Aya en haar grootvader vast te zitten. Niemand lijkt hen te kunnen vinden tot Mari ervoor zorgt dat reddingswerkers ze alsnog vinden en per helikopter kunnen worden geëvacueerd.

Mari, en haar pasgeboren puppies, mogen van de reddingswerkers echter niet aan boord van de helikopter komen! Noodgedwongen moet Aya haar grote vriendin achterlaten.

Maar dat laat ze niet lang toe. Want wanneer het gebied getroffen wordt door hevige regen en overstromingen gaat Aya samen met haar broer eropuit om Mari te redden. Maar of ze dat gaat lukken…?

Een ware tranentrekker die menig mens niet onberoerd heeft gelaten. En er mede voor heeft gezorgd dat de Shiba Inu nog altijd als uitermate loyale gezinshond wordt gezien.

Hachiko, een Shiba Inu?

Over loyaliteit gesproken. Wie kent het verhaal van Hachiko inmiddels niet? Deze hond is wereldberoemd geworden vanwege zijn ongekende trouw aan zijn baasje. Want zelfs na de dood van zijn geliefde baas bleef Hachiko getrouw elke dag op hem wachten op het station en inspireerde de hond wereldwijd duizenden mensen.

Er werd zelfs een Hollywood film gemaakt met Richard Gere in de hoofdrol. De film is echter niet geheel waarheidsgetrouw. Niet alleen wijkt het verhaal af, ze gebruiken zelfs het volledig verkeerde ras in de film: een Shiba inu in plaats van een Akita inu! Meer daarover kun je lezen in het artikel over Hachiko.

Sigarettenverkoper

En last, but not least… Wellicht de meest beroemde ‘echte’ Shiba Inu uit dit rijtje: de Shopboy! Deze bijzondere jongen werd enkele jaren geleden een ware internet sensatie! Op foto’s en filmpjes was te zien hoe hij het luikje van de Suzuki Tabacco Shop in west-Tokyo opende en mensen begroette. Ook kon hij dingen aangeven of aannemen.

Afbeelding via BoredPanda.
Afbeelding via BoredPanda.

Spijtig genoeg is Shopboy niet langer te vinden. Sterker nog, het hele winkeltje heeft op 30 oktober 2015 aangekondigd haar deuren te sluiten. Inmiddels zijn zowel hij als zijn baasje van hun pensioen aan het genieten. Maar net als met Hachiko lijkt de ‘legende’ rondom Shopboy inmiddels verankerd te zijn in de gedachten van velen!

Overigens kun je nog wel een kijkje nemen in het leven van Shopboy. Tussen een hoop kinderfoto’s door kun je op hun instagram nog steeds zo nu en dan een foto van hem voorbij komen.

Joyce
desushitimes@gmail.com

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en schrijft inmiddels al bijna 10 jaar over alles dat te maken heeft met Japan. Verder is ze gek op anime, gaming, Pokémon, Animal Crossing en alles dat kawaii is. Daarnaast is ze ook een fanatieke Japanse hobby chef, wat tot uiting komt op ProefJapan.com!

Geen reactie's

Geef een reactie