De Leukste Anime Cadeaus (2021 Editie)

Heb jij nog geen idee wat je op je eigenlijk verlanglijstje moet zetten? Of juist op zoek naar hét perfecte cadeau voor de anime liefhebber in jouw leven? Lees dan snel verder om te ontdekken wat volgens ons de leukste anime cadeaus (2021 editie) zijn!

Mondmaskers

Facemasks zijn binnen de anime en cosplay community al jaren een bekend fashion voorwerp. Inmiddels staan ze natuurlijk in een ander daglicht en zijn ze – bij gebrek aan een beter woord – populairder dan ooit. Er is dan ook gigantische keuze voor de otaku’s onder ons voor stylish facemasks dit jaar. Ze zijn op steeds meer plekken te verkrijgen, met allerhande toffe patronen. Ook zijn de meeste niet al te duur, en zijn het dus perfecte (schoen)cadeautjes!

Afgebeeld: Hentai face mask van Kaomoji | Rick & Morty Face Mask | Sonic the Hedghog | Hello Kitty |

Pop-Up Parade Figures

Menig anime fan kun je verblijden met merchandise van hun favorite series en personages. Vooral figures vinden hierbij gretig aftrek. Nu kunnen de prijzen voor deze statues en figures al snel behoorlijk oplopen. Bedragen van meer dan €100,- zijn aan de orde van de dag. Maar de lijn pop-up parade figures van Good Smile Company (een geliefde, Japanse figure maker) biedt de oplossing! De meest van Pop-Up Parade figures zijn zo’n €40,- en ontzettend goed van kwaliteit.

Daarbij heb je ze inmiddels van de meest populaire series zoals Demon Slayer, Jujutsu Kaisen, Inuyasha, Full Metal Alchemist, Fairy Tail, Nekopara, Yu-gi-Oh, Okami, en nog talloze anderen! Vooral bij Archonia vind je een uitgebreid aanbod aan Pop-up Parade figures. Waaronder alle bovenstaande.

Alles Pokémon

Pokémon is weer aan een keiharde opleving bezig. Vooral Pokémonkaarten, ofwel Pokémon TCG zijn niet aan te slepen! Heb jij een Pokémon liefhebber in jouw omgeving? Dan zijn Pokémonkaarten ongetwijfeld een groot succes. Maar ook daarbuiten is er een hoop Pokémon moois te vinden. Van knuffels tot toffe DIY build kits, kleine verzamelfiguren, kersttruien, en handgemaakte Pokémon terraria. Er zit ongetwijfeld iets tussen voor de Pokémon liefhebber in jouw leven!

Afgebeeld: Custom Pokémon Terrarium | Pokémon Plamo Bandai Eevee | Pokémon Diamond en Pokémon Pearl voor Nintendo Switch | Pikachu Kersttrui | Detective Pikachu 2x Colour LP | Pikachu Funko Pop |

Gunpla en andere Build Kits

We lieten er stiekem al eentje zien tussen de Pokémon cadeau ideetjes maar Build Kits zijn ook ontzettend leuk om te geven. Deze sets bestaan uit een verzameling kunststof onderdelen waarmee je zelf een anime figure kunt bouwen. De meest bekende variant is de “Gunpla” gebaseerd op de mecha (robots) uit de Gundam serie. Maar je hebt dus ook varianten met Pokémon, Dragon Ball Z, en nog veel meer!

Daarbij komt ook dat je ze hebt voor elk budget. Van kleine sets van €15,- tot enorm gedetailleerde versies van €150,- of meer. Ook leuk is om er accessoires bij te geven zoals kleine (knip)tangetjes, lijm, of voor de meer gevorderde bouwer ook kleine modelverf sets zodat ze hun builds nog verder kunnen customizen. Je koopt deze kits en accessoires vooral online bij o.a. Side 7, GeeksHeaven, en Archonia.

Afgebeeld: XXXG-00W0 Wing Gundam Zero EW Ver.Ka MG 1/100 | Pokemon Plamo Pikachu 03 Battle Pose | Demon Slayer Kamado Tanjiro Model Kit | Entry Grade : RX-78-2 Gundam | Bandai Spirits Entry Nipper | GPaint Ultimate Starter Pack (All 8 Colors) |

Japans Snoepgoed

Als er op anime conventies iets is dat veel verkocht wordt, dan is het wel Japans snoepgoed! De aantrekkingskracht van Pocky, Mochi, Ramune, en andere Japanse snacks en drankjes is ongekend groot. Niet zo vreemd want het is vaak niet alleen lekker maar ook nog eens super leuk verpakt. Daarbij is het ook heel anders dan wat je hier krijgt aan snoepgoed en zie je er ook nog regelmatig bijzondere limited editions van verschijnen. Waaronder soms samenwerkingen met anime figuren!

Kies dan ook zelf je favoriete Japanse snoepgoed uit bij de lokale toko of bestel ze online bij bijvoorbeeld Seikatsu of MostCutest. Hier vind je een uitgebreid aanbod lekkers. En bij MostCutest hebben ze ook nog eens leuke mystery bags en kant-en-klare snoepsets. Perfect om cadeau te geven dus.

Afgebeeld: Japan Snack Box | Ramune Soda Shin-Chan | Pocky Sakura Matcha Share Pack | Koala no march Cookies | Tomomasu Juicy White Peach Cider | Sakuma Drops Hello Kitty Candy – in bewaarblikje |

Abonnementen

Nog niets gevonden in dit lijstje? Dan is een algemeen cadeautje zoals een abonnement op een streaming dienst misschien een idee! Niet zo spannend, maar wel heel erg praktisch voor elke anime fan! Netflix en met name Crunchyroll bieden een alsmaar groter wordend aanbod aan anime series en films en wat is er nou leuker dan non-stop naar jouw favorieten te kunnen kijken? Netflix abonnement kaarten worden o.a. verkocht bij de AH en MediaMarkt.

En is de beoogde cadeau ontvanger groot fan van manga? Dan heb je tegenwoordig ook nog BookWalker, een online platform van Kodansha. Dit is Japan’s grootste manga uitgever, en tegenwoordig kun je hier ook een zeer groot deel van hun aanbod online lezen. Tegen betaling uiteraard. Een zelfgemaakte cadeaubon voor coins om daar te besteden kun je doen, of je kunt gebruik maken van hun ‘gift codes’.

Maar je kunt natuurlijk ook een leuke kaart maken en wat geld cadeau geven of een digitale code kopen en uitprinten. Verpak het abonnement een beetje leuk met bijvoorbeeld een explosion box of andere creatieve verpakking en het toont ook nog eens als een ‘echt’ cadeau.

Altijd goed cadeaus

Ten slotte nog een paar algemene cadeautips. Want het beste is als je weet welke serie en/of welk specifiek personage iemand leuk vindt. Op die manier kun je dan iets vinden dat daar perfect op aansluit. Enkele ‘altijd goed’ cadeautjes van een favoriete serie of personage zijn o.a.:

  • Nendoroids
  • Fanart zoals buttons, prints, en enamel pins (helemaal dikke punten als je custom artwork kunt regelen)
  • Artboeken
  • Soundtracks op CD

Enkele goede shops om bovenstaande items te halen zijn o.a. Nedgame, GameMania, Games4USGatorArchonia, GeeksHeaven.nlLarge.nl en FunkoPops.nl. Let wel dat je probeert te achterhalen wat iemand al wel/niet heeft om dubbele verzamelobjecten te voorkomen. En weet je het echt niet? Dan kun je natuurlijk altijd nog een cadeaubon voor een van deze winkels cadeau doen.

Meer anime cadeaus

Op zoek naar nog meer inspiratie voor anime cadeaus? Bekijk dan ook onze tips uit voorgaande jaren zoals 2020 en 2019. Of bekijk de rest van de cadeautips voor onder andere Japan fans en kawaii liefhebbers!

Joyce
desushitimes@gmail.com

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en schrijft inmiddels al bijna 10 jaar over alles dat te maken heeft met Japan. Verder is ze gek op anime, gaming, Pokémon, Animal Crossing en alles dat kawaii is. Daarnaast is ze ook een fanatieke Japanse hobby chef, wat tot uiting komt op ProefJapan.com!

Geen reactie's

Geef een reactie