De Leukste Japanse Cadeaus (2021 Editie)

Nog op zoek naar hét perfecte (kerst)cadeau voor de grote Japan liefhebbers in je leven of gewoon een uniek Japans cadeau? Kijk dan snel naar onderstaande suggesties voor de leukste Japanse cadeaus (2021 editie). Met alles van schitterende (koffietafel)boeken, Japanse chocolade en gin, furoshiki en meer!

Japans Koffietafelboek

Op zoek naar een luxe en indrukwekkend geschenk voor liefhebbers van Japan en fotografie? Wat dacht je dan van een koffietafelboek! Ze zijn bedoelt om lekker doorheen te bladeren en te genieten van fantastische fotografie en vormgeving. Ook op het gebied van Japanse koffietafelboeken hebben we een ruime keuze aan prachtige exemplaren.

Daarnaast zijn er ook nog versies die zich bijvoorbeeld richten op Japanse Architectuur, tuinen, anime en meer! Bekijk hier ons overzicht met de mooiste Japanse koffietafelboeken die er op dit moment beschikbaar zijn.

Afgebeeld: Japan | Sushi Shokunin | Kimono: Kyoto to Catwalk | Japan 1900 |

Japanse Roman

Liever wat meer tekst dan plaatjes? Geen zorgen er zijn weer diverse fantastische Japanse romans uitgekomen de afgelopen periode. Dat niet alleen, we zijn ook weer verrijkt met enkele unieke non-fictie boeken over Japan, van Nederlandse bodem notabene. En wanneer de Engelse taal geen probleem voor je is hebben we ook nog een paar andere aanraders die ons dit jaar aangenaam verrast hebben.

De boeken zijn te verkrijgen bij o.a. Libris, Bol.com, Amazon.nl, en een deel ervan is ook verkrijgbaar bij Japan speciaalzaak Roppongi.

Divine Maia Chocolates

Divine Maia Chocolates. Deze small business van Nederlandse bodem verkocht hier hun verse, handgemaakte nama chocolade! Nama chocolade is een soort Japanse chocolade truffel gemaakt met o.a. heerlijk, volle slagroom. Dit type chocolade komt oorspronkelijk uit Sapporo, Japan, maar is nu ook hier te krijgen. Ze hebben aan uitgebreid aanbod vaste smaken zoals matcha, yuzu, en de original chocolade. Daarnaast hebben ze ook wisselende special editions, vaak gekoppeld aan het seizoen.

Het fijne is dat ze gewoon online te bestellen zijn en via de pakketdienst bezorgd kunnen worden. Ze blijven overigens ook nog eens zo’n twee weken goed (mits gekoeld), dus je kunt ze zonder stress van te voren bestellen.


Furoshiki

Wellicht niet het eerste waar je aan denkt maar furoshiki zijn hartstikke ‘hot’ op dit moment! Deze Japanse knoopdoeken zijn niet alleen mooi maar ook nog verrassend veelzijdig. Je kunt ze gebruiken voor het inpakken van cadeautjes (lekker duurzaam!) of bentoboxes, maar ook gebruiken als tafelkledje of placemat. Of als je er liever naar kijkt kun je ze ook gewoon ophangen aan de muur, ter decoratie. Een perfect Japans cadeau dus.

En mocht je nog hulp nodig hebben bij het vouwen, of niet zo goed weten wat je er precies allemaal mee kunt? Op de site van Roppongi (verkoper van deze mooie Japanse knoopdoeken) kun je allerhande kleine tutorials vinden, of volledige boeken over het vouwen furoshiki. Let bij het kiezen wel even op de grootte van de furoshiki!

Afgebeeld: Kata Kata Neko (50cm) | Kraanvogel 70cm | Fuji 50cm | Adeline Klam Kraanvogel (50cm) | Daruma (50cm) | Carnelia (48cm) | Allen via Roppongi.

Japanse Gin

Dat ze in Japan goede whisky maken moge inmiddels wel duidelijk zijn. Maar wist je dat ook Japanse Gin in opkomst is? Sowieso is gin de afgelopen jaren weer erg populair geworden maar dat ze er in het land van de rijzende zon ook raak mee weten is een verrassing!

De meeste van deze soorten Gin kun je bij de betere slijterij wel vinden, of bij de lokale Gall & Gall. De Ukiyo is overigens nog gloedje nieuw, deze is aan het einde van 2021 voor het eerst op de Nederlandse markt verschenen. Perfect dus om een gin liefhebber mee te verrassen.

Nozomi Project

Het is inmiddels een traditie op deze lijstjes, maar Nozomi Project mag gewoon niet ontbreken. Dit unieke initiatief is in 2011 (na de grote aardbeving en tsunami) opgezet door een groep vrouwen in Japan. Zij maken unieke accessoires en sieraden van scherven servies. Een groot deel van de opbrengst wordt gebruikt om gebieden in Japan te helpen die zijn getroffen door natuurrampen. Niet alleen zijn alle sieraden uniek, je steunt er ook een goed doel mee. Een schitterende kerstgedachte toch? Kijk hier voor het volledige verhaal en aanbod van Nozomi Project.

2016_anniversary_celebration_5_1024x1024

Note: de levertijd is wel wat langer dus zorg ervoor dat je ruim op tijd besteld! Alle bestellingen voor het eind van november zouden nog op tijd aan moeten komen. Na 4 december is dat niet meer gegarandeerd. En let nog even op mogelijk importkosten!

Meer Japanse cadeaus

Op zoek naar nog meer inspiratie voor Japanse cadeaus? Bekijk dan ook onze tips uit voorgaande jaren zoals 2020 en 2019. Of bekijk de rest van de cadeautips voor onder andere Japan fans en kawaii liefhebbers!

Joyce
desushitimes@gmail.com

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en schrijft inmiddels al bijna 10 jaar over alles dat te maken heeft met Japan. Verder is ze gek op anime, gaming, Pokémon, Animal Crossing en alles dat kawaii is. Daarnaast is ze ook een fanatieke Japanse hobby chef, wat tot uiting komt op ProefJapan.com!

Geen reactie's

Geef een reactie