Blog header King Tokyo Japanse Bordspelletjes.

De leukste Japanse bordspellen en kaartspellen!

Tegenwoordig hebben we allemaal wel een verzameling aan mobiele games, console games, en/of pc en handheld games. Ondanks dat is er soms gewoon niks leukers dan met z’n allen rond de tafel te gaan zitten en een “echt” spel te spelen! Nu kunnen we ons goed voorstellen dat je een beetje uitgekeken op Mikado, Jenga, Monopoly en de Kolonisten van Catan.

Maar niet getreurd wij hebben een aantal leuke suggesties voor je! Dit zijn echter geen traditionele Japanse games zoals shogi maar allerhande “moderne” bordspellen en kaartspellen uit Japan of geïnspireerd door Japan!

Bonen Etiquette (Takumi Chopsticks Practice)

Foto van het Japanse spelletje "Bonen Etiquette (Takumi Chopsticks Practice)"

Wil je een leuk spelletje spelen en je vaardigheden met eetstokjes verbeteren? Dan is dit het spel voor jou! Het is de bedoeling om zo snel mogelijk alle bonen in jouw kleur te verzamelen en met het gezichtje de goede kant op te leggen. Ook kun je er nog Reversi mee spelen als je wilt! 2-spellen-in-1 dus.

Je kunt het kopen bij o.a. Amazon, Strapya World, en Tokyo Otaku Mode.

Ninja Dice (en Sushi Dice)

Foto van de Japanse spelletjes Ninja Dice en Sushi Dice.

Ninja Dice is een grappig dobbelspel met een Japans thema, waarbij spelers strijden om te zien wie van hen de grootste Ninja is. Door het rollen met de dobbelstenen verkrijgen de spelers unieke dobbelcombinaties om de grootste uitdagingen aan te gaan. Heb jij het in je om de grootste Ninja te worden? (- via SpellenRijk). Ook is er een soortgelijke variant genaamd Sushi Dice waarbij je jezelf moet bewijzen als de beste sushi chef!

Zowel Ninja Dice als Sushi Dice zijn o.a. verkrijgbaar bij Bol.com en SpellenRijk.

Tokaido

Foto van het Japanse bordspel Tokaido.

Tokaido is zonder twijfel één van onze favoriete Japanse bordspellen op deze lijst. (Via SpellenRijk) “In het bordspel Tokaido zijn de spelers reizigers die via de straat Tokaido van Kyoto naar Edo reizen in Japan. Tijdens de reis kan je je vergapen aan prachtige uitzichten, souvenirs kopen voor het thuisfront, oude tempels bezoeken, een praatje maken met de locals, badderen in een hotspring of een nachtje slapen in één van de herbergen onderweg.

Voor iedere activiteit die je uitvoert krijg je punten. Hoeveel punten je krijgt wisselt. Soms moet je setjes verzamelen (souvenirs, uitzicht), soms moet je alleen langskomen (hotsprings of de ontmoetingen) en soms moet je de punten gewoon kopen (souvenirs en tempels).  De speler die aan het eind van het spel de meeste punten heeft, wint.”

Tokaido is o.a. verkrijgbaar bij Bol.comSpellenrijk en Amazon. Afgebeeld is de Special Edition. Ook zijn er al een aantal zeer leuke uitbreidingen te verkrijgen!

Sushi Go

Foto van het Japanse spelletje "Sushi Go".

Geef de sushi door! In dit vlotte kaartspel probeer je de beste combinaties van sushi gerechten te verzamelen. Scoor punten met de meeste maki rolls of door een complete set sashimi te verzamelen. Dompel je favoriete nigiri in wasabi om de waarde te verdrievoudigen. Maar vergeet het toetje niet, want anders verlies je punten! Scoor de meeste punten en laat zien dat je een echte sushi chef bent!

Sushi Go is o.a. te koop bij AmazonBol.com, en SpellenRijk.

Machi Koro

Foto van het Japanse bordspel Machi Koro.

Machi Koro is een vlot dobbelspel, waarin de spelers met gebouwkaarten een eigen stad opbouwen. In 2015 werd het nog genomineerd voor Speelgoed van het jaar. Volgens de jury is het “een eenvoudig maar veelzijdig spel dat lekker snel weg speelt. Met de spelregels op de kaartjes kun je bijna niet de fout in gaan. Lekker gebruiksvriendelijk. Maar let op: je moet wel goed nadenken over de risicospreiding en de goede keuzes maken. Leuk artwork”

Machi Koro is o.a. te koop bij Amazon, Bol.com, Seikatsu, en SpellenRijk.

Hanabi

Foto van het Japanse spel Hanabi.

Hanabi is een kaarsspel waarbij je goed moet samenwerking met je tegenstanders! Je ziet namelijk wel hun kaarten, maar niet die van jezelf. Je mag elkaar maar een beperkt aantal hints geven met als doel samen elke soort op volgorde af te leggen. Klinkt simpel, maar dat is het zeker niet! Hanabi is genomineerd spel van het jaar 2013 in Duitsland en biedt een gezellige uitdaging voor iedereen die z’n koppie graag gebruikt!

Hanabi is o.a. verkrijgbaar via SpellenRijk, Bol.comAmazon.

Age of War

Foto van het Japanse spel "Age of War".

Age of War is een snel dobbelspel van Reiner Knizia dat zich afspeelt in het oude Japan. Kruip in de huid van shoguns om kastelen te veroveren! Verlies je concentratie niet en houd in de gaten wat er gebeurd, anders is het spel snel voorbij! Bevat 7 custom dobbelstenen, 14 kasteelkaarten (verdeeld over 6 clans) en spelregels. Maar plat gezegd is het gewoon een soort van Yahtzee met een Japans tintje!

Age of War is o.a. verkrijgbaar via Spellenrijk en Amazon.

King of Tokyo

Foto van het Japanse bordspel "King of Tokyo".

King of Tokyo is waarschijnlijk één van de meest bekende Japanse bordspellen uit deze lijst en dat is niet gek! In dit spel ga je als Giga Monster wild tekeer en vernietig je alles op je pad! Gooi de dobbelstenen en vorm de juiste combinaties om aan te vallen, te herstellen, speciale kaarten te kopen of Overwinningspunten te scoren. Het is aan jou om de beste strategie te vinden om King of Tokyo te worden en je tegenstanders uit te schakelen door een allesvernietigende aanval… De speler die als eerste 20 Overwinningspunten verzamelt – of het laatst levende monster – wint het spel!

King of Tokyo (en de uitbreidingen) zijn o.a. verkrijgbaar via Bol.com en Spellenrijk.

Onigiri kaarstpel

Foto van het Onigiri kaarstpel.

Oké, eerlijk is eerlijk het is eigenlijk een “gewoon” kaartspel maar dan in de vorm van allerlei soorten onigiri! En dat maakt het standaard potje “pesten” toch ineens een heel stuk leuker! En mocht je een beetje Japans kunnen (of goed overweg kunnen met Google Translate) dan kun je ook nog eens de recepten voor al deze onigiri leren, want die worden meegeleverd met de kaarten.

Het onigiri kaartspel is o.a. te koop bij Tokyo Otaku Mode.

Samurai Spirit

Foto van het Japanse bordspel "Samurai Spirit".

Bij het spel Samurai Spirit moet je samen met de andere spelers ervoor zorgen dat jullie dorpen veilig blijven van bandieten en monsters! Niet alleen moet je het dorp verdedigen, je moet tegelijkertijd ook sterker worden en/of andere samurai helpen met hen dorpen. Af en toe is het een behoorlijke puzzel om de juiste methode en plan van aanpak hiervoor te bedenken en je zult dan ook goed je hoofd erbij moeten houden!

Samurai Spirit is o.a. verkrijgbaar bij Spellenrijk en Amazon.

Brains – Japanse Tuinen

Foto van het Japanse spel "Brains - Japanse Tuinen".

En tenslotte… Ben je niet zo’n gezelschapsdier en/of vind je het heerlijk om soms even in je eentje te spelen en je eens goed te buigen over een hersenkraker? Dan is Brains – Japanse tuinen hét spel voor jou!  je moet echt je hersenen gebruiken om deze puzzels op te kunnen lossen. Brains heeft maarliefst 5 moeilijkheidsgradaties en in totaal 50 pittige denkpuzzels. In deze versie – de Japanse Tuinen – bouw je steeds een Japanse tuin, maar die moet aan allerlei voorwaarden voldoen en dat is zo eenvoudig nog niet. De puzzelstukjes bevatten wegen en symbolen die je op een bepaalde manier, volgens opdracht, moet neerleggen zodat het aansluit op de andere puzzelstukjes.

Japanse Tuinen is o.a. verkrijgbaar bij Spellenrijk.

Jouw favorieten?

Natuurlijk zijn er nog veel meer fantastische Japanse bordspellen, kaarstpellen en andere leuke offline gezelschapsspellen om te spelen! Wat zijn jouw favorieten? Laat het weten in de comments!

Dit artikel bevat affiliate links. Maar alle meningen, suggesties, en boven geschreven zijn hierdoor niet beïnvloedt. De gesuggereerde producten zijn genoemd op basis van persoonlijke voorkeur én ervaring met de producten en/of winkels. Genoemde winkels zijn vermeldt omdat ze naar mening van de schrijver de goedkoopste optie, meeste keuze, en/of beste service bieden.
Dit artikel – De leukste Japanse bordspellen en kaartspellen! – verscheen voor het eerst op 6 oktober 2016 en is voor het laatst geüpdatet op 26 maart 2020.

Joyce
desushitimes@gmail.com

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en schrijft inmiddels al bijna 10 jaar over alles dat te maken heeft met Japan. Verder is ze gek op anime, gaming, Pokémon, Animal Crossing en alles dat kawaii is. Daarnaast is ze ook een fanatieke Japanse hobby chef, wat tot uiting komt op ProefJapan.com!

Geen reactie's

Geef een reactie